NB III: „Mennyire igazságos, hogy másfél év alatt 4 osztályt ugrik egy csapat?”

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.09. 07:13
null
A Sopron az ősszel parázs meccset játszott a Csornával (Fotó: Földi Imre)
Az MLSZ elnökségének döntése értelmében nemcsak az NB II-es és az NB III-as, hanem a megyei bajnokságok is véget értek. A Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályban a Horváth Csaba által edzett SC Sopron végzett az élen, igaz a csapat csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzte meg a szintén 46 pontot szerző Csornai SE-t. A soproniak még nem biztosak benne, hogy el tudnak indulni az NB III-ban, Csornán viszont nem titkolják csalódottságukat.


A szövetségi határozat értelmében az élen végző SC Sopron nevezhet a 2020–2021-es NB III-as bajnokságba. Csiszár Ákos, az egyesület elnöke azonban még nem biztos abban, hogy vállalni tudják a harmadosztályú szereplést.

Jobban szerettük volna, ha a pályán dől el az elsőség, mert esélyünk volt a bajnoki cím megszerzésére – mondta a kisalfold.hu-n a korábban a Sopronban, a BVSC-ben, a Győri ETO-ban és az FTC-ben is futballozó Csiszár. – Az MLSZ döntését követően egyeztetni kell a soproni önkormányzattal és a támogatókkal az anyagi feltételek biztosításáról. Ezek megléte esetén tudunk csak nevezni az NB III-ra.”

A nagy vesztes Csorna vezetőedzője, Mayer János – szintúgy a megyei portálon – nem titkolta csalódottságát, és feltette a kérdést: mennyire igazságos, hogy másfél év alatt négy osztályt ugrik úgy egy csapat, hogy nem nyert semmit? (Az edző arra utalt, hogy az SC Sopron az NB II-ből kizárt és megszűnt Soproni VSE kálváriája után 2018-ban a legalsó megyei osztály helyett a megyei élvonalban indíthatott csapatot.)

A legrosszabb az egészben, hogy miután a hátrányunkat is sikerült ledolgoznunk, éppen a Sopron elleni mérkőzést megelőzően szakították meg a bajnokságot, ami igazságosan eldönthette volna az elsőséget – ecsetelte Mayer János. – Gratulálok és sok sikert kívánok a Sopronnak, de az mennyire igazságos, hogy másfél év alatt négy osztályt ugrik úgy egy csapat, hogy nem nyert semmit? Ráadásul csak a gólkülönbségen múlt az elsőség, ami az amatőr osztályokban alapból nem olyan mérvadó, hiszen kérdéses, hogy melyik hétvégén mennyire felforgatott kerettel állnak ki a kisebb csapatok. Szerintem az egymás elleni eredmények sokkal fontosabbak ilyen helyzetekben. A feljutás volt a célunk a bajnokság kezdetén, de ezzel a döntéssel sajnos nem tudunk mit csinálni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik