NB III: itt az első visszalépő, a Létavértes nem folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.05. 11:12
A Nemzeti Sport Online információi szerint visszalép a labdarúgó NB III Keleti csoportjától a Létavértes SC '97. A klub vezetői szerint a csapat helyzete kilátástalan, és nem tudnak kiállni már az FC Hatvan elleni szombati mérkőzésre sem.

„A hétvégi mérkőzésre már nem tudunk kiállni, hiszen nincs elég játékosunk, és a remélt pénzügyi támogatás sem érkezett meg – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Szilágyi Zoltán edző, technikai vezető. – Többen ígértek anyagi segítséget, de sajnos ezekből semmi sem realizálódott, ráadásul mostanra teljesen elfogytunk. A nagy vereségek és a kilátástalan helyzet miatt Árva Barnabás elnök úgy döntött, hogy nem folytatjuk tovább a reménytelennek tűnő harcot. Az MLSZ-nek szóban jeleztük visszalépési szándékunkat; nem lépünk pályára már a soron következő, Hatvan elleni mérkőzésen sem.”Szilágyi Zoltán edző, technikai vezető. – Többen ígértek anyagi segítséget, de sajnos ezekből semmi sem realizálódott, ráadásul mostanra teljesen elfogytunk. A nagy vereségek és a kilátástalan helyzet miatt Árva Barnabás elnök úgy döntött, hogy nem folytatjuk tovább a reménytelennek tűnő harcot. Az MLSZ-nek szóban jeleztük visszalépési szándékunkat; nem lépünk pályára már a soron következő, Hatvan elleni mérkőzésen sem.”

Mint ismeretes, a Létavértes az előző szezonban még a Debrecen fiókcsapataként működött, sőt meg is nyerte az NB III Keleti csoportját, de a klub vezetői az NB II-es licenckérelmet nem nyújtották be időben, az egyedi elbírálást pedig elutasította a szövetség, így a gárda nem indulhatott a másodosztályban.

A Loki vezetői a nyáron úgy döntöttek, hogy a továbbiakban sem szakmailag, sem anyagilag nem támogatják a létavértesi gárdát.

Az együttestől így a nyáron egy kivételével az összes labdarúgó távozott, a klub az interneten és egyéb fórumokon keresett új játékosokat. Bár éppen összejött egy csapatnyi labdarúgó, a gárda katasztrofálisan szerepelt, a Magyar Kupában a Csepeltől 11–0-s vereséget szenvedett, míg a bajnokságban a Felsőtárkánytól 8–0-ra, a Veresegyháztól 4–0-ra, a Jászberénytől pedig 9–0-ra kapott ki.

A játékosok most szabadon igazolhatóvá váltak, többen a Létavértes második csapatához kerülnek, amely tovább folytatja szereplését a Hajdú-Bihar megyei II. osztályban.

Az MLSZ Versenybizottsága péntek kora délután körlevélben erősítette meg: „A Létavértes SC '97 csapatát a 2014–2015. évi NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjából kizárja. A csapat elért eredményeit törli, és a (csapatot) a bajnokság utolsó helyére helyezi."

A határozat a szakosztály többi csapatát is érinti: az U21-es, az U17-es, az U15-ös és az U14-es csapat sem folytatja a II. osztályú bajnokság Észak-keleti csoportjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik