NB III: „Megérett a csapat az osztályváltásra” – óbudai közlemény

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.06. 17:39
null
Legközelebb már a másodosztalyban örülne gólnak a III. Kerület (Fotó: Tumbász Hédi)
Közleményt adott ki a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 2. helyén végző III. Kerületi TVE. Az óbudaiak reményüket fejezték ki annak érdekében, hogy feljebb léphetnek, mivel szerintük minden téren megértek az osztályváltásra. A feltöltési szabályzat értelmében azonban a Szentlőrinc és a Tiszakécske is előbb kaphat felkérést az MLSZ-től.


A közlemény szerint az óbudai csapat bizonyította, hogy megérett az osztályváltásra, mivel a bajnokságban a feljutástól visszalépő Érd mindössze egy ponttal előzte meg 11 mérkőzéssel a bajnokság eredeti tervek szerinti befejezése előtt. A Magyar Kupában a csapat két NB II-es együttest (Nyíregyháza, Vasas) is búcsúztatott – a legjobb 16 között a Dorog állította meg.

A közlemény kitér arra is, hogy a Kemenes Szabolcs vezette szakmai stáb eredményeivel megmutatta, hogy vannak tehetséges magyar edzők, akik megérdemlik a lehetőséget. A létesítmény szerintük megfelelhet a következő évi infrastruktúra-követelményeknek, mivel az utóbbi esztendőkben a Monor és a Vác NB II-es csapata is ott rendeztehazai mérkőzéseit. Leszögezték, hogy rendezett, tiszta viszonyok jellemzik a klub életét.

Az óbudaiak végül leszögezték, türelemmel várják az MLSZ döntését a következő bajnoki idényt illetően.

Azonban a III. Kerületi TVE hiába áll készen az osztályváltásra az Érd visszalépése után, a feltöltési szabályzat értelmében elsőként a legjobb 2. helyezett NB III-as csapat, a Szentlőrinc SE előtt nyílhat út a másodosztályú szereplésre. Ha a baranyaiak nem vállalják az NB II-et, akkor a második liga 18., tehát legjobb kieső helyén végző Tiszakécskei LC kaphat lehetőséget a másodosztályban, az óbudaiak csak azt követően kerülhetnek sorra, ha a kécskeiek sem vállalják az indulást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik