NB III: Bozsik „megsértette a labdarúgás viselkedési elveit”, még egy hónapra eltiltották

Vágólapra másolva!
2021.05.18. 11:10
null
Bozsik Pétert egy hónapra eltiltották a labdarúgással kapcsolatos tevékenységektől (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
A kispadon ülő cserejátékosok közt 62-es számmal Bozsik Péter! Nem ámítás, ám a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága szerint csalás. Legalábbis „a labdarúgás viselkedési elveinek” megsértése, amiért az eredetileg hárommeccses eltiltást egy hónapra növelte a korábbi szövetségi kapitány, jelenleg a labdarúgó NB III-ban szereplő Komárom felkészülését irányító szakember esetében.


Az MLSZ hivatalos oldala május 14-én egyetlen FEB-határozatról számolt be, mely szerint a testület Bozsik Péter vezetőedzőt (Komárom) minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 2021. május 14-től kezdődően 1 hónapra eltiltja, valamint 100 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, mert megsértette a labdarúgás viselkedési elveit.”

A szokatlan indoklást kiváltó tett a szövetség adatbankjából volt kikereshető. Miután Bozsik Pétert három meccsre eltiltották a botrányosan alakuló, a pályán három, összesen pedig négy kiállítást hozó III. Kerületi TVE elleni mérkőzés (1–2) után, a Komárom ravasz húzáshoz folyamodott: május 10-ével kiváltotta az 59 éves szakember játékosigazolását, majd a cserék közt benevezte a Nagyatád ellen 4–0-ra megnyert május 12-ei találkozóra.

A fegyelmi bizottság ezt a szabályok kijátszásának tekintette, ezért jött az újabb, súlyosbított határozat. A FEB-nél biztosra mentek, ezúttal „minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől” eltiltották Bozsikot.

Mint arról beszámoltunk, a III. Kerületi TVE életvezetési tanácsadója és erőnléti edzője, Shane Tusup is balhéba keveredett az emlékezetesre sikerült, négy kiállítást hozó Komárom elleni meccsen.

Bozsik egyébként a 62-es mezszámot választotta, és 2012 után lett ismét „aktív” státuszú játékos, előtte a Sárisápi BSE színeiben volt legutóbb igazolt futballista, az élsporttól pedig jóval régebben, 1994-ben, a Pénzügyőrnél köszönt el.

A Komáromra még két bajnoki vár ebben az idényben, május 23-án a Puskás Akadémia II-t fogadja, majd 30-án a Balatonfüred otthonában búcsúzik el a 2020–2021-es évadtól. A csapat jelenleg a 9., legjobb esetben pedig a 6. helyig jöhet előre a tabellán.

Az már biztos, hogy a Nyugati csoport élén a III. Kerületi TVE végez, ezzel a fővárosi klub indulási jogot szerez a labdarúgó NB II következő idényére.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik