NB III: bizonytalan helyzet Veszprémben, hiába tárgyaltak

Vágólapra másolva!
2015.01.22. 14:45
Hiába tárgyaltak a Veszprém FC labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság képviselői a cég átvételéről az önkormányzattal, egyelőre az elhúzódó egyeztetések ellenére sem sikerült végleges megoldást találni – maga a klub „bizonytalannak” nevezi a kialakult helyzetet.

A Veszprém FC vezetősége a következő sajtóközleményt adta ki a tárgyalásokról.

„2014. november óta nagyon sok információ keringett Veszprém város labdarúgócsapatáról, miszerint az Önkormányzat változásokat szeretne az összetételben és a működési struktúrában. Ennek érdekében tárgyalások kezdődtek a Veszprém FC NB III-as csapatot működtető gazdasági társaság átvételéről.

A vezetők a finanszírozási nehézségek miatt örömmel vették az Önkormányzat törekvéseit, hogy a támogatói körbe olyan vállalkozások vezetőit vonják be, akik biztos hátteret nyújtanak a labdarúgóklubnak.

A tárgyalási sorozat nem hozott eredményt, az érintett vezetők a részletekben nem tudtak megállapodásra jutni.

Az elhúzódó tárgyalások miatti bizonytalan helyzetben a Veszprém FC csak most, szombaton 13 órakor kezdi meg a felkészülést. A Jutasi úti műfüves pályán edzés és egymás közötti gyakorlómérkőzést láthatnak a érdeklődők.

A 2006-ban alapított klub vezetői szeretnék folytatni a megkezdett munkát:

– Már közel állunk ahhoz, hogy az elnyert pályázataink alapján megvalósítsunk egy világítással ellátott füves labdarúgópályát és egy öltözőépületet, ezzel segítve Veszprém városának a sportinfrastruktúra fejlesztését.

– Szeretnénk a szakmai fejlesztési tervünk alapján fenntarthatóbbá és „veszprémibbé” tenni a labdarúgósportot Veszprémben.

Reméljük az Önkormányzat továbbra is partner lesz ezek megvalósításában.

Nem volt olyan régen, hogy 2010-ben „országos sikert” ért el a Veszprém FC azzal, hogy – szinte csak veszprémi játékossal – vereség nélkül nyertük meg az NB III-at és jutottunk fel a második vonalba. Akkor nem tudtunk olyan támogatókat a klubunk mellé állítani, amely lehetővé tette volna a folyamatos másodosztályú szereplést. Ennek az eredménynek a megismétlését nem tartjuk lehetetlen feladatnak. A játékosok és a vezetők is azért dolgoznak, hogy ismét második vonalban szurkolhassunk a Veszprém FC-nek. De az előttünk álló pár hétben az a legfontosabb feladatunk, hogy biztosítsuk a bajnokság befejezéséhez szükséges pénzügyi feltételeket.

Veszprém FC vezetőség"

A Veszprém FC az NB III Nyugati csoportjában csupán egy győzelmet aratott az őszi idényben, tizenöt forduló után nyolc ponttal a tizenötödik, utolsó előtti helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik