NB III: „Az óriási lehetőség kapujában többen csődöt mondtak”

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 21:53
null
Hiába küzdött a Füzesgyarmat, lemaradt a feljutásról (Fotó: Pesti József/Új Néplap)
Mint beszámoltunk róla, a koronavírus-járvány miatt az MLSZ befejezettnek nyilvánította a labdarúgó NB III küzdelmeit. A döntés egyik nagy vesztese a Füzesgyarmat, amely hiába vezette sokáig az NB III Keleti csoportját, végül a második helyen zárt és ezzel eldőlt, hogy nem jut fel a másodosztályba.


A Békés megyei csapat október óta vezette a tabellát, de a téli szünet utáni két meccs gyengébben sikerült, ezalatt pedig a Hatvanból győztesen távozó DEAC jobb gólkülönbségének köszönhetően előzött a tabellán. A füzesgyarmatiak az utolsó, Eger elleni mérkőzés előtt már sejtették, hogy vége lesz a bajnokságnak, így tudták, hogy nyerniük kell. Ehhez képest szinte minden játékos rosszul futballozott, az együttes 1–0-ra kikapott.

Nem tudtam, mi kell az NB II-höz, hogy honnan lesznek női csapataink, stadionunk és még sorolhatnám, de végül ezeket sikerült megoldani, a biztosabbnak tűnő bajnoki cím viszont elúszott – fogalmazott az m4sport.hu-n Boros Tibor, a Füzesgyarmat elnöke. – Motivációs beszédet tartottam az Eger elleni meccs előtt, láttam is a tüzet az arcokon, ám sajnos az óriási lehetőség kapujában többen csődöt mondtak. A sors úgy akarta, hogy most ne jöjjön össze a feljutás. Persze, amikor átvettem a csapatot, még megye kettes volt, tehát ahonnan jöttünk, ahhoz képest ez is óriási siker. A hivatalos célkitűzésünket egyébként teljesítettük, hiszen az első háromban szerettünk volna végezni. De hát evés közben jön meg az étvágy, így van miért szomorkodni is. Egyévnyi munkánkat dobtuk a kukába.”

Boros Tibor azonban hozzátette, az elméleti esély még így is él, hogy ott legyenek az NB II-ben, mert bár a feltöltési sorrendben csak 5. a Füzesgyarmat, még kaphat felkérést a másodosztályra.

A körlevélben láttam, hogy 33 fordulót terveznek az első két osztályban, ami matematikailag nem jön ki 20 csapatnál. Ebből kifolyólag én azt mondom, előfordulhat, hogy kétszer 12 csapatos lesz a másodosztály.”

A Füzesgyarmatnak elbírálás alatt van a stadionfelújítási pályázata, ám ha a gárda jövőbeli feljutása idejére nem lenne kész az új létesítmény, Balmazújvárosban játszana a másodosztályban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik