NB III: a Nyíregyháza perel és már a másodosztályra készül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.06. 18:48
Még csak tíz forduló telt el, de a labdarúgó NB III Keleti csoportját százszázalékosan vezető Nyíregyháza Spartacusnál már a következő szezonra és a másodosztályra készülnek. A Szpari vezetősége szeretné bizonyítani, hogy jogtalan volt a csapat kizárása az NB I-ből.

„Az, hogy a szervezeti felépítés mostantól vállalatszerű, egyértelműen a jövőnek szól. Már most terveznünk kell a következő esztendőket, ezért volt szükség a változtatásokra. Külön kell választanunk a sportszakmai és a gazdasági vonalat. Előbbiért Brekk János felel, nekem pedig az a feladatom, hogy megteremtsem egy-egy igazoláshoz, változtatáshoz az anyagi hátteret – idézi Ökrös András ügyvezetőt a nyiregyhazaspartacus.hu. – Stratégiát kell kialakítani, figyelni kell az utánpótlás-nevelésre, és elemezni kell a jelenlegi labdarúgók teljesítményét is. A sportigazgatónak többek között ezek is lesznek a feladatai.”sportszakmai és a gazdasági vonalat. Előbbiért Brekk János felel, nekem pedig az a feladatom, hogy megteremtsem egy-egy igazoláshoz, változtatáshoz az anyagi hátteret – idézi Ökrös András ügyvezetőt a nyiregyhazaspartacus.hu. – Stratégiát kell kialakítani, figyelni kell az utánpótlás-nevelésre, és elemezni kell a jelenlegi labdarúgók teljesítményét is. A sportigazgatónak többek között ezek is lesznek a feladatai.”

A sportigazgató Nagy Sándor lett, aki éveken keresztül futballozott a Szpariban, majd utánpótlás csapatoknál dolgozott a Nyíregyházi Sportcentrumban.

„A Szpari mindig is a szívem csücske volt, nagyon örültem a megkeresésnek, és örömmel vállaltam a munkát – mondta Nagy Sándor sportigazgató. – Stabil az anyagi háttér, így miért ne célozhatnánk meg évek múlva az NB I-es bajnoki címet is? Itt a Debrecen példája, amely éveken át ingázott az NB I és az NB II között, majd megnyerte az első osztályt. Erre a Nyíregyháza is képes.”

Brekk János alelnök Mátyus János vezetőedzővel közösen már most látja, hol kell megerősíteni a keretet a másodosztályra.

„Egy klasszikus irányítóra még szükség van, de a mostani keret jó alap az NB II-re is, nagy változtatásokra nincs szükség – mondta Brekk János alelnök. – Arra is figyelnünk kell, hogy közben fiatal tehetségeket találjunk. Elég sok nyíregyházi gyerek futballozik más csapatokban, ideje, hogy forduljon a kocka, és hozzánk szerződjenek más városokból vagy a határon túlról is fiatalok.”

A klub vezetői arról is beszéltek, annak köszönhetően, hogy stabil az anyagi háttér, és megfelelő a szakmai munka, könnyebb tárgyalni játékosok ügyében. Ökrös Andrásnak jó hírei is voltak a szurkolók számára.

„Beadtuk a magyar bírósághoz a papírokat, a bíró még ebben a hónapban dönt a befogadásáról, és kitűzheti a tárgyalás időpontját is. Nyugodtak vagyunk, bízunk abban, hogy bizonyítjuk igazunkat” – mondta a Szpari ügyvezetője.

Mátyus János vezetőedző a szakmai munkáról beszélt. A csapat tíz forduló alatt nem talált legyőzőre.

„Kellemes a helyzetem, mert eddig mindegyik meccsünket megnyertünk. Persze most sokan már azt várják, százszázalékos teljesítménnyel leszünk bajnokok. Erre kevés az esély, de abban bízom, hogy nem a hétvégén botlunk. Láttam játszani a Cigándot, tudom, hogy az én csapatom többre képes, ezért bízom a győzelemben” – mondta Mátyus János.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik