NB II: Zuigeber hosszabbított, Kata profi szerződést írt alá az MTK-nál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.25. 18:08
Két korosztályos válogatott labdarúgója kapcsán is fontos bejelentést tett az NB II-es idényre készülő MTK: Zuigeber Ákos szerződést hosszabbított, míg Kata Mihály profi megállapodást írt alá a kék-fehéreknél – jelentette be hivatalos honlapján a fővárosi klub.

„Mindketten korosztályuk kiemelkedő játékosai, ennek megfelelően volt állandó érdeklődés irántuk, ami a világbajnoki részvétel kiharcolása után csak tovább nőtt. Mindkét fiatal futballistával hosszabb ideje elkezdődtek az egyeztetések, hiszen szeretnénk, ha ők a klub hosszú távú jövőjének a részei lennének. Szerencsére ezt nemcsak mi gondoltuk így, hanem a játékosok is. Két, teljesen más típusú labdarúgóról van szó, ám számunkra mindketten egyformán értékesek, hiszen a korosztályukban, de még a korosztályuk felett is már most kiemelkednek a mezőnyből a saját posztjaikon” – idézi az MTK hivatalos honlapja Polyák Balázs sportigazgatót.„Mindketten korosztályuk kiemelkedő játékosai, ennek megfelelően volt állandó érdeklődés irántuk, ami a világbajnoki részvétel kiharcolása után csak tovább nőtt. Mindkét fiatal futballistával hosszabb ideje elkezdődtek az egyeztetések, hiszen szeretnénk, ha ők a klub hosszú távú jövőjének a részei lennének. Szerencsére ezt nemcsak mi gondoltuk így, hanem a játékosok is. Két, teljesen más típusú labdarúgóról van szó, ám számunkra mindketten egyformán értékesek, hiszen a korosztályukban, de még a korosztályuk felett is már most kiemelkednek a mezőnyből a saját posztjaikon” – idézi az MTK hivatalos honlapja Polyák Balázs sportigazgatót.

A 16 éves Zuigeber Ákos a klubvezetés stratégiai döntésének értelmében a legutóbbi idényben már az U19-es együttesben szerepelt, s 23 mérkőzésen 14 gólt szerzett. A támadó idén nyáron az első csapat keretével kezdte meg a felkészülést. Góljaival és gólpasszaival az elmúlt hónapokban sokat tett azért, hogy a magyar U17-es válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, majd kiharcolta a vb-részvételt is – írja Zuigeberről az mtkbudapest.hu.

Hozzá hasonlóan a 17. életévét nemrégiben betöltő Kata Mihály is tagja az U17-es nemzeti együttesnek, ő profi szerződést írt alá a kék-fehér klubbal. A védekező középpályás a 2018–2019-es évadban 21 meccsen lépett pályára a bajnoki címet nyerő U19-es gárdában, míg tavaly ősszel a Vecsés elleni kupamérkőzésen a felnőttek között is bemutatkozhatott.

Akárcsak Zuigeber, Kata is az első kerettel kezdte meg a nyári alapozást.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
Érkezők: Deák István
(szerbiai, Napredak Krusevac – Szerbia), Demjén Patrik (Budaörs – kölcsönből vissza), Bese Balázs (Vasas – kölcsönből vissza), Karacs Dániel, Szabó Dominik, Kovács Botond, Sági Milán, Szuhodovszki Soma, Szerencsi Miklós, Palincsár Martin, Farkas Norbert (mind Monor – kölcsönből vissza), Kovács Máté, Varasdi Dániel (mindketten az U19-es csapatból), Lustyik Levente (Békéscsaba – kölcsönből vissza ?), Mezei Szabolcs (Békéscsaba – kölcsönből vissza ?), Simon András (Paksi FC), Somodi Bence (Kazincbarcika), Szatmári István (Békéscsaba – kölcsönből vissza)
Távozók: Stephen Amankona (ghánai, ?), Nasiru Zakari Banahene (ghánai, ?), Balogh Béla (?), Demjén Patrik (ZTE), Ulysse Diallo (mali, ?), George Patrick Ikenne-King (nigériai, ?), Hinora Kristóf (Vasas, kölcsön után végleg), Horváth László (?), Artem Kicsak (ukrán, ?), Kulcsár Tamás (Budaörs), Szlobodan Mihajlovics (osztrák-szerb, ?), Torghelle Sándor (?), Jevhen Szelin (ukrán, Anorthoszisz Famaguszta – Ciprus), Vass Ádám (Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik