NB II: visszatért Szentlőrincre a korábbi NB I-es védő

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.22. 12:08
null
Visszatért Szentlőrincre a korábbi NB I-es védő, Tamás László (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Rutinos belső védőt szerződtetett az NB II-es Szentlőrinc labdarúgócsapata, amely megszerezte a klubnál korábban már megforduló, legutóbb Szolnokon játszó Tamás Lászlót – számolt be róla a klub honlapja.


Tamás László régi ismerősként tért vissza Szentlőrincre, ahol annak idején elkezdte felnőtt pályafutását. A PMFC-ben nevelkedett, onnan került Szentlőrincre – az együttesben 2007 és 2012 között 148 alkalommal lépett pályára –, majd egy ausztriai kitérő következett, aztán a Vasas, a Siófok, a Balmazújváros, a Haladás, míg legutóbb a Szolnok játékosa volt.

A 33 éves belső védő a Balmazújváros és a Haladás színeiben 50-szer szerepelt az élvonalban; előbbi csapattal, továbbá a Vasassal feljutott a második vonalból az NB I-be.

Legutóbbi csapatában, a Szolnoki MÁV-ban két évet futballozott. 2019 szeptemberében érkezett a Tisza-partiakhoz; kék-fehér színekben 45 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett.

Szerintem tíz perc alatt megegyeztünk... Csupa szép emlék köt a Szentlőrinchez, az öt év alatt négyszer végeztünk a dobogón, nyertünk két bajnokságot, egyszer ezüst-, egyszer pedig bronzérmesek lettünk – emlékezett vissza a klubhonlapon Tamás László. Tavaly is szóba került, hogy visszajövök, de addigra már megígértem a Szolnoknak, hogy hosszabbítok. Idén azonban eldöntöttük a családdal, hogy közelebb költözünk a szüleimhez, akik Tolna megyében laknak. Motivált vagyok, szeretnék egyénileg jó idényt futni, és bízom benne, hogy a csapat mielőbb kiharcolja a bennmaradást, hogy aztán a továbbiakban felszabadultan, nyugodtan futballozhassunk!”

A Szentlőrinchez kapcsolódó hír még, hogy biztossá vált Dulló Martin távozása, a 27 éves belső védő ismét Csákváron futballozhat a következő idényben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik