Két kapufa közt egy gól csak-csak összejött a Vasasnak

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁNKOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2021.09.15. 16:50
A Vasas hazai pályán megszenvedett a Pécsi MFC-vel, ám a 70. percben szerzett Berecz-találattal 1–0-ra legyőzte a mecseki együttest a labdarúgó NB II 2021–2022-es idényének 8. fordulójában. A Pécs bő 30 percet játszott emberhátrányban, de az angyalföldiek így sem lehettek nyugodtak még a hosszabbítás pillanataiban sem. Igaz, az alumíniumról kifelé perdülő labdával kétszer sem volt szerencséje Kuttor Attila együttesének.
30 percet futballozott emberhátrányban a Pécs Angyalföldön, a Vasas végül egy góllal nyert (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
30 percet futballozott emberhátrányban a Pécs Angyalföldön, a Vasas végül egy góllal nyert (Fotó: Török Attila) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!


LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ
VASAS SC–PÉCSI MFC 1–0 (0–0)
Budapest,
Illovszky Rudolf Stadion. 870 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Csatári T., Belicza)
VASAS: Jova – Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye – Berecz, Pátkai (Szatmári L., 60.), Márkvárt – Hinora (Balajti, 60., Szilágyi Sz., 90+1.), Feczesin (Bobál G., 77.), Pekár (Radó, a szünetben). Vezetőedző: Kuttor Attila
PMFC: Helesfay – Sági, Kövesdi, Hursán, Katona L. – Grabant (Kónya a szünetben), Króner, Preklet, Hegedűs M. (Marques-Airosa a szünetben) – Geiger (Adamcsek, 77.), Bíró B. (Tölgyesi, 69.). Vezetőedző: Vas László
Gólszerző: Berecz (70.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem hozott túl sok fordulatot a Vasas és a Pécs találkozójának első félideje. A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, az angyalföldi együttes jó 15 perc elteltével vette át az irányítást. A 20. percben Pekár László járt közel a vezetés megszerzéséhez – ziccerben kilépve, 13-14 méterre a kaputól a bal kapualumíniumot trafálta el. A folytatásban is a Vasas volt az aktívabb, de ziccerig nem jutott a hazai csapat.

A fordulás után maradt az enyhe Vasas-fölény, ám egy peches Króner Martin-féle felszabadítási kísérletet – a labdával a letámadó Feczesin Róbertet találta el, róla pedig kapu felé perdült a labda, igaz, nem túl erősen – leszámítva nem volt oka felszisszenni a közönségnek. Az 59. percben szinte a semmiből emberelőnybe került a Vasas, Preklet Csaba veszítette el a fejét a tizenhatoson belül és kapta meg ezért a második sárga lapját a mérkőzésen.

Az emberelőny a 70. percben érett góllá: Berecz Zsombor vette át a némi szerencsével elé kerülő labdát a pécsi tizenhatoson belül, majd a kimozduló kapus mellett a bal alsó sarokba gurította azt (1–0).

A 80. percben lezárhatta volna a mérkőzést a csereként beállt Radó András, ám a jobb szélről elengedett lövése után a kapualumínium újfent megmentette a vendégeket. A Vasas a hajrában már csak a védekezésre és a kontrajátékra koncentrált – mintha csak Kuttor Attila csapata lett volna emberhátrányban. Ám a célfutball kifizetődött: az angyalföldiek megőrizték az egygólos vezetést és ezzel begyűjtötték a három pontot.

8. FORDULÓ
Szeptember 15.
Soroksár–III. Kerületi TVE 2–1
Budaörs–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–4
Szentlőrinc–Dorog 0–0
Vasas FC–Pécsi MFC 1–0
Kecskeméti TE–Budafoki MTE 1–0
BFC Siófok–Szolnoki MÁV FC 3–2
Aqvital FC Csákvár–ETO FC Győr 2–2
Diósgyőri VTK–Nyíregyháza Spartacus 4–2
FC Ajka–Békéscsaba 2–1
Szombathelyi Haladás–Tiszakécske 1–0

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MECCSNEK!
90+3. perc:
Ígéretes Vasas-kontra, Szatmári fut el a jobb szélen a labdaszerzést követően, Helesfay messze kinn volt a kapujából, ezt veszi észre a Vasas kapitánya, aki jó 28-30 méterről megpróbálja kapura emelni, de nem találja el a célt a labdával.
90+1. perc:
A csere cseréje: Szilágyi Sz. váltja az alig 30 perce beállt Balajtit.
90. perc: Négy perc a tervezett ráadás!
87. perc:
Az előrehúzódó Sági próbálkozott meg egy átlövéssel, Jova kísérte ugyan, de nem biztos, hogy védeni tudta volna, ha pontosan a bal felső felé száll...
84. perc:
Króner kap sárga lapot. Márkvártot sodorta el.
83. perc: A Pécs próbálja járatni a labdát. A Vasas emberelőnyben is inkább a kontrákat várja...
80. perc: MEGINT KAPUALU!
Radó tud kapura fordulni a tizenhatos jobb oldalánál, éles a szög, de jobb belsővel elvállalja, a labda elkanyarodik a kapus lába mellett, de pont a jobb oldali alumíniumot trafálja el. Aztán kifelé perdül…

A látszat csal, a Vasas játékosai boldogabbak lehettek a lefújás után (Fotó: Török Attila)
A látszat csal, a Vasas játékosai boldogabbak lehettek a lefújás után (Fotó: Török Attila)



79. perc: Bobál kap pontos labdát a bal szélen, a leshatárról kilép, ám ahelyett, hogy a kapu felé sprintelne, inkább megpróbálja a jobb szélen lendületből érkező Radót megjátszani, a labdája gyengére sikerül, az út feléig se jut, amikor Króner lekapcsolja az átadást.

77. perc: Egy-egy csere mindkét oldalon, Feczesint Bobál G., Geigert Adamcsek váltja.
76. perc: Szatmári próbálkozik meg egy centerezéssel balról, de kissé lecsúszik a beadása, amit így Helesfay gyűjt be az érkező Vasas-támadók elől.
70. perc: VEZET A VASAS! Berecz
veszi át a labdát a 16-os előterében, kettőt igazít rajta, ziccerben pedig bokából elpasszolja a kimozduló kapus mellett. Hiába nem túl erős a labda, nincs védő, aki vissza tudna sprintelni és menteni a bal alsóba guruló lövésnél! 1–0
69. perc:
Bíró helyén Tölgyesi a vendégeknél.
68. perc: JOVA BRAVÚRJA! Bíró hozza fel a labdát a pécsi kontránál, a 16-os előterében a bal kezénél érkező Marques elé passzol, aki befelé húz, majd lő, 14 méterről a bal alsót célozza, Jova azonban oldalra tudja ütni!
65. perc: Emberhátrány ide vagy oda, az elmúlt percekben nem látszott meg a Pécs játékán, hogy kilenc mezőnyjátékos lenne fehér mezben a pályán...

Otigba jól irányította a védelmet (Fotó: Török Attila)
Otigba jól irányította a védelmet (Fotó: Török Attila)


60. perc: A vendégek vezetőedzője, Vas László reklamál ki egy újabb sárgát.
60. perc:
Kettőt cserél a Vasas, Pátkai és Hinora jön le, Szatmári és Balajti áll be!
59. perc: EMBERELŐNYBE KERÜL A VASAS!
Preklet kapott sárgát mert utána rúgott Otigbának, ez neki már a második, így piros a jussa!
56. perc: Hursán végzett el szögletet jobbról, a labdát a rövid irányába lőtte, ketten is érkeztek pécsiek, de Pátkai volt a leggyorsabb, és lábbal tisztázott.
54. perc:
A hivatalos nézőszám: 870 fő!
52. perc: Hursán szorult hosszabb ápolásra. 51. perc: Marques szerzett labdát a 16-os bal csücskénél, a centerezése Geigert kereste, aki elől az egyik hazai védő becsúszva tudott menteni.
49. perc: Pátkai próbálta kiugratni Feczesint, akit elsőre ugyan megelőzött Króner, de amikor megpróbálta kivágni a Vasas támadója mellett a labdát, akkor pont Feczesint trafálta el, a labda a kapu felé perdült, Helesfaynak kellett résen lennie, hogy megállítsa a gólvonal előtt.
46. perc:
A Vasasban Pekár helyén Radó, a Pécsben Grabant helyén Kónya, Hegedűs M. helyén Marques-Airosa folytatja.
46. perc
: A Vasas kezdte a második félidőt!

SZÜNET

Az első félidő második felében Helesfaynak akadt több dolga a két kapus közül (Fotó: Török Attila)
Az első félidő második felében Helesfaynak akadt több dolga a két kapus közül (Fotó: Török Attila)

 

45. perc: Nincs hosszabbítás, vége az első félidőnek!
43. perc:
Geigerhez jut el némi szerencsével egy mélységi indítás, a 16-os jobb csücskénél Szivacski szereli határozottan, még mielőtt a büntetőterületen belülre érne a pécsi támadó!
42. perc:
Katona próbálkozott egy lágyan a védők mögé ívelt labdával balról, középen Geiger tűnt el Otigba ölelésében... A játékvezető továbbot int.
41. perc: A pécsi szabadrúgás teljesen veszélytelen.
40. perc:
Pátkai kap egy sárga lapot. A Pécs pedig egy szabadrúgást, 22-23 méterre, enyhén jobbra a kaputól.
38. perc: Silye végezhetett el egy szöglettel felérő szabadrúgást balról, két-három méterrel beljebb, mint az oldalvonal, kapu felé tekerte a beadást, de ezzel pont feladta a labdát a középen helyezkedő és maga elé felnyúló Helesfaynak.
35. perc: A pécsiek kezdeti rohamai után a Vasas átvette az irányítást, de Pekár kapufáját leszámítva igazán nagy helyzete még nem akadt a hazai együttesnek.
30. perc:
Preklet rúgta fel a félpályánál Hinorát, sárga lapot ér ez is!
28. perc:
Sági kapott sárga lapot.
26. perc:
Geiger balról érkező passza után Bíró fedezi jól a labdát a 16-os vonalánál, lefordul az emberéről, majd estében, 16 méterről, jobbal, a kapu fölé lő!

Küzdelmes, de nem túlzottan eseménydús első félidőt hozott a Vasas és a Pécs találkozása (Fotó: Török Attila)
Küzdelmes, de nem túlzottan eseménydús első félidőt hozott a Vasas és a Pécs találkozása (Fotó: Török Attila)


23. perc: Pekár szöglete után Otigba tud fejelni, de a labda gellert kap és lelassul az egyik védőn, így pedig a kapus könnyedén megfoghatja.

20. perc: KAPUALU! Pekár kapott remek kiugratást, kissé balra a kaputól jobbra húz, miközben egy az egyben a kapusra vezeti a labdát, 13 méterről, jobbal lő, eltekeri a kivetődő Helesfay mellett, ám a bal kapualumíniumról kifelé perdül a lövése!
15. perc: Berecz passza után Pekár lő jobbról, 13-14 méterről, kissé éles szögből, a pécsi kapus magabiztosan fogja a bal alsó előtt.
12. perc: Balról végezhetett el sarokrúgást a Vasas, a röviden menteni próbáló Hursán mellől Pátkai tud fejelni, Helesfaynak kell a bal felső elől kipaskolnia.
11. perc: Sillye futott el a bal szélen, lapos centerezésével Feczesint kereste középen, ám a vendégvédelem szögletre tudott menteni.
5. perc: A meccs elején egyértelműen a PMFC akarata érvényesül. A vendégek csak elvétve szorulnak vissza a saját térfelükre. A Vasas pedig csak elvétve tudja megtartani három-négy passznál tovább a labdát.
2. perc: Hursán hozta fel a labdát a hazai térfél közepén, a kaputól 25-28 méterre lövésre szánta el magát, Otigba blokkolt.
1. perc:
A pécsiek kezdték a mérkőzést!

Érkeznek a csapatok. A Vasas piros-kék felsőben, piros nadrágban és sportszárban, a PMFC fehér szerelésben futballozik a mérkőzésen.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire megy a vasárnap Szolnokon egy ötöst vágó Vasas hazai pályán az ebben a bajnokságban a tavalyinál halványabban szereplő Pécsi MFC ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik