Kuttor Attila győzelemmel rajtolt Angyalföldön

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.08.01. 18:50
null
Sztojka Dominik (balra) és Tajthy Tamás nagy küzdelmet vívott minden labdáért (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II 1. fordulójában az előző bajnokságban a feljutásról nagy meglepetésre lemaradó Vasas a tavaszi idény egyik meglepetéscsapatát, az Ajkát fogadta. A találkozó végeredménye már a 30. percre kialakult: Radó és Berecz góljait követően az ajkai Présinger is betalált (2–1).

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

VASAS–FC AJKA 2–1 (2–1)
Illovszky Rudolf Stadion, 1250
néző. Vezette: Antal Péter (Tóth II. Vencel, Bornemissza Norbert)
VASAS: Jova– Szivacski, Szilágyi Z., Otigba, Silye– Márkvárt, Berecz Zs., Sztojka (Szilágyi Sz., 60.) – Hinora (Pekár, 60.), Balajti (Bobál G., 73.), Radó (Rétyi, 88.). Vezetőedző: Kuttor Attila
AJKA: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Tar, Csemer (Présinger Á., 25.) – Lehoczky R. (Berzsenyi, a szünetben) – Csizmadia Z. (Kenderes, a szünetben), Tajthy T. (Stoiacovici, 85.), Tóth G., Gaál B. – Szarka. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Radó (22. – 11-esből), Berecz Zs. (28.), ill. Présinger (30.)
MESTERMÉRLEG
Kuttor Attila
: – Megérdemelt győzelmet arattunk, de egyáltalán nem volt könnyű. Az első félidőben felszabadult, jó játékot nyújtottunk, másodikban voltak nehéz pillanataink, de ilyen a futball, van, amikor a játékon van a hangsúly, és van, amikor harcolni kell a győzelemért.
Kis Károly: – Rosszul kezdtünk, és a Vasas ezt kihasználta. Aztán feljöttünk és a második félidőben több lehetőségünk is adódott, bár a hazaiak masszívan védekeztek. Sajnálom, hogy nem kaptunk egyenlő feltételeket.

Angyalföldi öröm a meccs végén (Fotó: Dömötör Csaba)
Angyalföldi öröm a meccs végén (Fotó: Dömötör Csaba)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az új bajnoki idény nyitányán az NB II-ben ragadó Vasas az előző kiírás meglepetéscsapatát, az Ajkát fogadta. A keretét tovább erősítő angyalföldi gárda már a kezdő sípszót követően magához ragadta a kezdeményezést, és az első gólokra sem kellett sokáig várni. A 22. percben Radó András harcolt ki egy büntetőt, amelyet magabiztosan értékesített is, 10. Hat perc múlva már Berecz Zsombor nevét skandálhatta a közönség, miután a középpályás óriási góllal növelte a hazai előnyt, 20. A fővárosi öröm nem lehetett teljesen felhőtlen az első 45 perc végére, hiszen a 30. percben a nem sokkal korábban csereként beálló Présinger Ádám megpattanó lövésével az Ajkának is sikerült gólt szereznie, 21.

A második játékrészben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a Vasas előnye tudatában kicsit „belealudt” a meccsbe, az ajkaiak azonban nem tudták kihasználni helyzeteiket, így pont nélkül kellett távozniuk.

Az előző idénnyel ellentétben a Vasas hazai pályán győzelemmel tudott rajtolni – kérdés, hogy a 38. fordulót követően is lesz-e majd okuk örömre a piros-kékeknek.

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: A megítélt szabadrúgást Gaál Bálint csúnyán a kapu fölé lőtte, a játékvezető ezt követően lefújta a találkozót. A Vasas győzelemmel indította az új idényt.

90+3. perc: Otigba buktatta Szarkát, sárga lap.

90+1. perc: Szivacski passza után Bobál lőtt kapura 13 méterről, azonban az erőtlen kísérletet Horváth könnyedén hárította.

90. perc: Három perc a hosszabbítás a mérkőzés végén.

88. perc: Cserélt a Vasas, az előző szezont Ajkán töltő Rétyi Róbert érkezett Radó András helyére.

85. perc: Újabb ajkai csere, Stoiacovici Dávidérkezett Tajthy Tamáshelyére.

84. perc: Kenderes távoli lövését védte magabiztosan Jova.

76. perc: Szarka került ziccerbe, azonban a játékvezető les miatt megállította az akciót. Úgy tűnik az Ajka nem tett le a pontszerzésről.

A második félidő egyelőre kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét oldalon adódtak helyzetek, újabb gól azonban ezidáig nem született.

73. perc: Pályára lépett a Vasas egyik új igazolása Bobál Gergely is, Balajti Ádám hagyta el a játékteret.

72. perc: Jova a kapujából kirohanva buktatta Gaált az oldalvonal mellett, sárga lap.

69. perc: Gaál Bálint cselezte ki Szivacskit, majd éles szögből kapura lőtt, Jova magabiztosan fogta a lövést.

67. perc: Szivacski szerzett labdát a bizonytalankodó Présingertől, majd egy cselt követően kapura lőtt 15 méterről, a labda Tarról szögletre pattant.

65. perc:Tajthy rúgta meg csúnyán Pekárt, sárga lap.

64. perc: Tóth Gergely passzolt Szarkához, aki 14 méterről a kapu mellé lőtt.

Nagy volt a harc a labdáért (Fotó: Dömötör Csaba)
Nagy volt a harc a labdáért (Fotó: Dömötör Csaba)

61. perc: Egy szöglet utáni kavarodást követően Otigba elé került a labda, azonban az ajkai védelem az utolsó pillanatban tisztázni tudott.

60. perc: Kettőt cserélt a Vasas is. Sztojka Domonik helyére Szilágyi Szabolcs állt be, Hinora Kristófot Pekár László váltotta.

59. perc: Márkvárt ívelt remekül a kapu elé, Horváth azonban kiöklözte a labdát a berobbanó Radó elől.

54. perc: Gaál Bálint bal oldali szöglete után a labda érintés nélkül szállt a hazai kapu felé, azonban Jova a helyén volt és hárított.

50. perc:Tar Zsolt buktatta az oldalvonal mellett Hinorát, sárga lap.

A szünetben kettőt cserélt az Ajka. Lehoczky Roland helyére Berzsenyi Kevin érkezett, míg Csizmadi Zoltánt Kenderes Zoltán váltotta.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+1. perc: Véget ért az első félidő, a Vasas magabiztos játékkal vezet a szívós Ajka ellen.

45. perc: Az első félidő végén egy percet hosszabbít a játékvezető.

39. perc: Sztojka próbált újabb büntetőt kiharcolni a hazai csapat részére, azonban műesésért sárga lapot kapott.

30. perc: GÓÓÓL! Szépített az Ajka! Egy jobb szélről belőtt labda elszállt a Vasas játékosok mellett és Présinger elé került, a csereként beállt játékos a 16-os sarkától lövésre vállalkozott, a Szivacskin megpattanó labda pedig a bal alsó sarokban kötött ki. 2–1!

Berecz Zsombor (elől) szépségdíjas gólt szerzett (Fotó: Dömötör Csaba)
Berecz Zsombor (elől) szépségdíjas gólt szerzett (Fotó: Dömötör Csaba)

28. perc: GÓÓÓÓL! Formás hazai támadás végén Márkvárt passzolt Bereczhez, aki 22 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba, 2–0!

25. perc: Cserélt az Ajka, Csemer helyére Présinger állt be.

Radó András szerezte a hazaiak első gólját (Fotó: Dömötör Csaba)
Radó András szerezte a hazaiak első gólját (Fotó: Dömötör Csaba)

22. perc: GÓÓÓL! Radó magabiztosan a kapu bal oldalába lőtte a megítélt büntetőt, 1–0!

21. perc: Büntetőhöz jutott a Vasas! Berecz ugratta ki remekül Radót, a hazai támadó megpróbálta eltolni a labdát Horváth mellett, azonban a kilépő kapus elsodorta a hazai játékost. A játékvezető gondolkodás nélkül a büntetőpontra mutatott.

19. perc: Lehoczky buktatta a pálya közepén Radót, sárga lap.

16. perc: Villámgyors hazai támadás végén Berecz Zsombor lőtt kapura 20 méterről, azonban Horváth könnyedén fogta a labdát.

14. perc: Sztojka kapu elé ívelt szabadrúgása minden Vasas játékos felett elszállt, azonban Lehoczky rossz felszabadítását követően Horváthnak ígyis védenie kellett.

12. perc: Bal oldali hazai szögletet követően Silye lőtt 19 méterről a kapu fölé.

11. perc: Szivacski középre passzolt labdáját Horváth ütötte Radó elé, azonban a hazai támadó elől az utolsó pillanatban menteni tudtak az ajkai védők.

9. perc: Egy védőkről lecsorgó labdát Lehoczky lőtt 18 méterről csúnyán a kapu mellé.

9. perc: Márkvárt remek labdával ugratta ki Sztojkát, azonban a hazai játékos lábáról messzire pattant a labda, így helyzet nélkül zárult az akció.

A kép csalóka, nem kényszerült térdre a Vasas (Fotó: Dömötör Csaba)
A kép csalóka, nem kényszerült térdre a Vasas (Fotó: Dömötör Csaba)

8. perc: Többet támad a Vasas, helyzet még nem alakult ki egyik kapu előtt sem.

Közel 1500 néző foglalt helyet a lelátón. Az Ajka tiszta fehérben, a Vasasvadonatúj, egyedipiros-kék szerelésében lépett pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az Ajka indította útjára a labdát.

A találkozó kezdete előtt a 80. életévét nemrég betöltő Mészöly Kálmánt köszöntették a stadionban, a legendás játékos egészségi állapota miatt személyesen nem tud itt lenni a mérkőzésen, de a vastaps így is jár neki.

Mint említettük, a Vasas a nyáron tovább erősítette amúgy sem gyenge keretét. A rutinis játékosok mellett ezúttal több fiatal játékosnak is bizalmat szavaztak Angyalföldön. Az érkezők közül talán kiemelendő Márkvárt Dávid és Bobál Gergely, utóbbi Portugáliából tért haza. Az Ajka keretében jelentős játékosmozgás történt a nyáron. A legfájóbb Kis Károly számára Nagy Mihály Krisztián elvesztése lehet, hiszen az előző szezonban 17 gólt szerző támadó Kisvárdára igazolt. Pótlását elsősorban Szarka Ákossal oldhatják meg, kérdés, hogy a Kaposvárról érkező támadó is hasonló ütemben lövi-e majd a gólokat, mint elődje.

A Vasas a nyáron edzőt váltott, Schindler Szabolcs helyét Kuttor Attila vette át. Az Ajka csapatát továbbra is Kis Károly irányítja

A Vasas természetesen ebben a szezonban is a feljutást tűzte ki célul, míg az Ajka esetében kérdéses, hogy a kulcsemberek távozását követően ebben a szezonban is ott lesz-e az élboly közvetlen közelében.Szezon előtti NB II-es összeállításunkat ide kattintva olvashatják.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a nyáron keretét tovább erősítő Vasas az átigazolási időszakban legjobbjait elveszítő Ajkával szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik