Berecz gólpasszokkal tért haza, a Vasas legyőzte a Budaörsöt

Vágólapra másolva!
2021.02.21. 19:20
Továbbra is veretlen tavasszal a Vasas, amely ezúttal a Budaörsöt fektette két vállra hazai környezetben. Feczesin Róbert a szünet előtt szerzett vezetést csapatának, s bár a vendégeknek erre még volt válaszuk, a hajrában Radó András góljával és gólpasszával lezárta a nyitott kérdéseket.
Feczesin Róbert duplázott a Budaörs elleni rangadón (Fotó: Dömötör Csaba)
Feczesin Róbert duplázott a Budaörs elleni rangadón (Fotó: Dömötör Csaba)
Feczesin Róbert duplázott a Budaörs elleni rangadón (Fotó: Dömötör Csaba)
Feczesin Róbert duplázott a Budaörs elleni rangadón (Fotó: Dömötör Csaba)
Feczesin Róbert duplázott a Budaörs elleni rangadón (Fotó: Dömötör Csaba)

 

LABDARÚGÓ NB II
25. FORDULÓ

VASAS–BUDAÖRSI SC 3–1 (1–0)
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion,zárt kapuk mögött. Vezette:Bognár Tamás (Kulman Tamás, Kovács Gábor)
VASAS:Jova – Szivacski, Szilágyi Z., Viczián, Silye – Kovács M. (Hinora, 54.), Berecz, Hidi M. – Radó (Szatmári L., 90.), Feczesin, Balajti (Pekár, 83.).Vezetőedző:Schindler Szabolcs
BUDAÖRS: Kovács P. – Marques-Airosa (Molnár T., 73.), Kékesi, Vágó, Pintér D. – Molnár Cs., Sajbán Miklós, Zsidai (Halmai Á., 61.), Petró – Horváth R., Pethő. Vezetőedző:Márkus Tibor
Gólszerző: Feczesin (45., 90.), Radó (86.), ill. Petró (76.)
MESTERMÉRLEG

Schindler
Szabolcs: – Jól indítottuk a meccset, az első félidőben sok helyzetet kidolgoztunk és lélektanilag jókor szereztük meg a vezetést. A szünet után felhoztuk az ellenfelet, elkerülhető gólt kaptunk, de a csapat bebizonyította, hogy van tartása.
Márkus
Tibor: – Bár nem kezdtünk jól, az első negyedóra után megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Rosszkor jött a kapott gól, de a szünet után tovább javult a játékunk. Az egyenlítés után aztán ahelyett, hogy újabb találatot szereztünk volna, mi kaptunk gólt. Sokat tettünk a győzelemért, sajnálom a vereséget.

ÖSSZEFOGLALÓ

Két és fél év után tért haza nevelőegyesületéhez, a Vasashoz Berecz Zsombor, aki már a Budaörs elleni összecsapáson helyet kapott a kezdőcsapatban. A 25. forduló rangadója több szempontból érdekes és izgalmas mérkőzést ígért, a budaörsiek ugyanis a szezonban már egyszer felülmúlták a Vasast, amely jó formában várta a vasárnap esti összecsapást, hiszen idén még nem talált legyőzőre.

Berecz Zsombor alig egy perc elteltével vezetést szerezhetett volna a házigazdának, de Kovács Péter bravúrral védte a próbálkozását, majd a régi-új szerzemény Feczesin Róbertet indította, akinek lövése elakadt a blokkban. Remek iramban kezdtek a felek, mindkét csapat bátran futballozott, így sok helyzet alakult ki az első félidőben, nem unatkoztak a kapusok. A budaörsiek gyors ellentámadások végén több veszélyes lövéssel is kísérleteztek, Pethő Bence és Petró Balázs is közel járt a gólszerzéshez. A vendégek nem tudtak betalálni, riválisuk azonban igen, egy perccel a szünet előtt Berecz Zsombor fejjel tálalt Feczesin Róbert elé, aki négy méterről a bal alsó sarokba bólintott(1–0).

Már az első félidő is közönségszórakoztató játékot hozott, de a fordulás után erre is rátettek egy lapáttal a csapatok, mindkét együttes jól játszotta meg a széleket, s Radó András, valamint Pethő Bence előtt is nagy lehetőség adódott. A vendégek az idő előrehaladtával fokozták a nyomást, a Vasas pedig szokatlan módon foggal-körömmel védekezett, de nem tudta kihúzni a hármas sípszóig, negyedórával a vége előtt ugyanis Petró Balázsszép mozdulattal egyenlített(1–1).

 

Radó András a hajrában döntő szerepet játszott a Vasas győzelmében (Fotó: Dömötör Csaba)
Radó András a hajrában döntő szerepet játszott a Vasas győzelmében (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Izgalmas hajrának néztünk elébe, amely nagy budaörsi helyzettel indult, gólt mégis a házigazda szerzett, Berecz Zsombor beadását Radó András fejelte Kovács Péter kapujába. A klasszis támadó négy perccel később egy remek kiugratással vétette észre magát, amit Feczesin Róbert gólra váltott, a Vasas így kétgólos győzelemmel ugrott vissza a tabella második helyére(3–1).

 

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Vége a mérkőzésnek, a Vasas 3–1-es sikerével visszaugrott a tabella második helyére. Köszönjük megtisztelő figyelmüket, jó éjszakát kívánunk!

Három perc a hosszabbítás.

90. perc: A gólt szerző és gólpasszt jegyző Radót Szatmári Lórándváltotta.

 

Feczesin Róbert így ünnepelte a második gólját (fotó: Dömötör Csaba)
Feczesin Róbert így ünnepelte a második gólját (fotó: Dömötör Csaba)

 

90. perc: GÓL, ELDŐLT A MÉRKŐZÉS! Kitámadt a Budaörs, labdavesztést követően pedig Radó indította a leshatárról kilépő Feczesint, aki higgadtan értékesítette a ziccert.3–1!

A hajrában döntötte el a három pont sorsát a Vasas (Fotó: Dömötör Csaba)
A hajrában döntötte el a három pont sorsát a Vasas (Fotó: Dömötör Csaba)

86. perc: GÓL, ISMÉT VEZET A VASAS! Berecz tekert középre a tizenhatos sarkától, a berobbanó Radó pedig mindenkinél magasabbra ugrott, és a jobb felső sarokba fejelt.2–1!

83. perc: Angyalföldi változtatás, Balajti helyére Pekár érkezett.

82. perc: Újabb hatalmas budaörsi helyzet maradt ki, Pintér Dominik beadása ezúttal Pethőt találta meg, a támadó fejesét Jova bravúrral tolta ki a bal alsó sarok elől.

78. perc: Bereczszabadrúgása középre tartott, így Kovács Péter könnyedén hárított.

76. perc: GÓL, EGYENLÍT A BUDAÖRS!Pintér Dominik indult meg a bal szélen, majd középre gurított, az érkező Petró pedig szép mozdulattal, tíz méterről a bal felső sarokba lőtt.1–1!

73. perc: Ismét cserélt a Budaörs, Marques-Airosa helyén Molnár Tiborfolytatja.

71. perc: Alaposan felpörögtek az események, ezúttal Balajti próbálkozott tizenhét méterről, Kovács Péter azonban kitolta a keresztléc alá tartó lövést.

69. perc: Kékesi szabálytalankodott a középpályán, s bár a játékvezető előnyszabályt alkalmazott, utólag felmutatta a sárga lapot a budaörsiek védőjének.

 

Jovát a második félidőben többször is alaposan megtornáztatták a budaörsi játékosok (Fotó: Dömötör Csaba)
Jovát a második félidőben többször is alaposan megtornáztatták a budaörsi játékosok (Fotó: Dömötör Csaba)

 

68. perc: NAGY VÉDÉS! Pethőcselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd tíz méterről lapos lövéssel kínálta meg Jovát, de az angyalföldi kapus kitolta a jobb alsóba tartó labdát.

66. perc: Balajti és Radó dupla kényszerítőjét követően utóbbi került nagy helyzetbe, de nem találta el jól a labdát, így Kovács Péter hárítani tudott.

64. perc: Marques-Airosa tálalt tanárian Pethő elé, aki kiszorított helyzetből életerős lövéssel kínálta meg Jovát.

61. perc: Kihasználja első cserelehetőségét a Budaörs is, Halmai helyén Zsidai folytatja.

57. perc: Pethő keresztlabdájára Petróérkezett, ám eltörte a lövést, így Szivacski fejjel tisztázni tudott.

54. perc: A mérkőzésen először cserélt a házigazda, Kovács Milán helyére Hinoraérkezett.

52. perc: Villámgyors akciót vitt végig a Vasas, melynek végén Balajti Feczesinelé tálalt, aki tizenhét méterről a hálótartó vasat találta el.

47. perc: Szilágyilépett oda ellenfelének, a játékvezető sárga lapos figyelmeztetésben részesítette.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, egyik szakvezető sem változtatott a szünetben.

Ma lenne 99 esztendős a Vasas legendája, Illovszky Rudolf, akinek tiszteletére hatalmas molinót feszítettek ki a lelátóra.

Kifejezetten eseménydús első félidőt láthattunk (Fotó: Dömötör Csaba)
Kifejezetten eseménydús első félidőt láthattunk (Fotó: Dömötör Csaba)

45. perc: Véget is ért a kifejezetten eseménydús első játékrész, melynek hajrájában Feczesin szerzett vezetést a házigazda Vasasnak.

45. perc: GÓL, VEZET A VASAS! Kovács Milán baloldali beadását Berecz fejelte vissza középre, Feczesin pedig négy méterről a bal alsó sarokba bólintott.1–0!

42. perc: A budaörsi bombázó, Pethő sistergős lökettel kínálta meg Jovát, aki látványos vetődéssel hárított.

40. perc: Újabb angyalföldi játékost figyelmeztetett a játékvezető, ezúttal Kovács Milánkapott sárga lapot.

39. perc: Silye éles beadására Feczesin érkezett jó ütemben, de Pintér Dominikönfeláldozóan mentett.

37. perc: A szabadrúgástPetró a bal kapufa mellé tekerte.

36. perc: Vicziánkönyökölte le Horváth Rolandot, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült. Ígéretes helyzetből, a tizenhatos vonaláról lőhet szabadrúgást a Budaörs.

33. perc: Egy megcsúsztatott beadás a hosszú oldalon érkező Feczesin elé került, aki egy igazítás után kiszorított helyzetből lőtt, de Kovács Péter jól zárta a szöget.

Bátran kezdett a Budaörs Angyalföldön (Fotó: Dömötör Csaba)
Bátran kezdett a Budaörs Angyalföldön (Fotó: Dömötör Csaba)

30. perc:Marques-Airosajobboldali beadása találta megSajbán Miklóst, aki két védő szorításában nem tudta irányítani a fejesét.

28. perc: Nem adta fel a támadásokat a Budaörs sem, ezúttal Pethőpróbálkozott húsz méterről, de Jova könnyedén hárított.

25. perc: Berecz lépett ki két védő között, majd a jobbösszekötő helyérőllőtt, de nem talált kaput.

17. perc: Szivacski vesztett labdát a felezővonalnál, amivel Pintér Dominik megindult, majd Petró elé tálalt, de a lövést Viczián bevetődve blokkolta.

14. perc:Tetszetős angyalföldi támadás végén Radó beadását kifejelték, de a második hullámban érkező Kovács Milánszabadon lőhetett, a labda kevéssel kerülte el a bal felső sarkot.

Remek iramban kezdtek a csapatok, mindkét csapat kifejezetten támadó szellemben játszik.

8. perc: Ismét Berecz és Feczesinjátszott össze, ezúttal előbbi adott tanári labdát utóbbinak, aki szép átvétel után lövéssel próbálkozott, de a blokk útját állta a kísérletnek.

6. perc: Pintér Dominikbeadását éppen Molnár Csabaelé fejelték az angyalföldiek, aki huszonöt méterről, kapásból lőtt, de csak az oldalhálót zörgette meg.

5. perc: Szivacskijobboldali, éles beadása két budaörsi védőn is megpattant, ám végül tisztázni tudtak a vendégek.

2. perc: Angyalföldi helyzettel indult a találkozó, Feczesin lekészítését követően Berecz vette célba a kaput tíz méterről, Kovács Péter azonban szögletre tolta a labdát.

A hazaiak piros mezben és kék nadrágban, a budaörsiek tiszta fehérben futballoznak.

1. perc: Útjára indult a labda az Illovszky Rudolf Stadionban.

Az újabb meglepetésben reménykedtek a budaörsiek (Fotó: Dömötör Csaba)
Az újabb meglepetésben reménykedtek a budaörsiek (Fotó: Dömötör Csaba)

A két csapat augusztusban, Tatabányán már megmérkőzött egymással, az a találkozó meglepetésre kétgólos budaörsi sikerrel zárult.

Az ősz meglepetéscsapata, a Budaörs a dobogón telelhetett, 2021-ben azonban egyelőre nem jön ki a lépés Márkus Tibor együttesének, amely legutóbbi három bajnokiján mindössze két pontot szerzett, a Szolnok és a Szeged ellen. A tabella ötödik helyén álló zöld-feketék első idei győzelmükért utaztak az Illovszky Rudolf Stadionba, amennyiben sikerülne meglepetést okozniuk, három pontra megközelítenék riválisukat.

Két és fél év után tért haza nevelőegyesületéhez, a Vasashoz Berecz Zsombor, aki máris a kezdőcsapatban kapott helyet. A 25 esztendős középpályás elmondta,az elmúlt egy évben nagy fejlődésen ment keresztül az angyalföldi klub, s bízik benne, hogy az eddig megszerzett tapasztalataival segíteni tudja a csapat élvonalba történő visszajutását.

Tavaszi veretlenségének megőrzésére készült a Vasas (Fotó: Dömötör Csaba)
Tavaszi veretlenségének megőrzésére készült a Vasas (Fotó: Dömötör Csaba)

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Megtudjuk, hogy mire megy a tavasszal még veretlen Vasas a 2021-ben még nyeretlen Budaörs ellen.Jól kezdte a naptári esztendőt a Vasas, amely a Csákvár és a Szentlőrinc ellen is háromszor volt eredményes, legutóbb pedig a Haladás otthonában szerzett értékes pontot. Az angyalföldiek a gyenge szezonrajtot követően megtáltosodtak, október óta mindössze a Békéscsabától szenvedtek vereséget Schindler Szabolcs tanítványai. Egy esetleges mai győzelemmel a Vasas visszaelőzheti a Gyirmót és a Pécs együttesét, s felléphet a tabella második helyére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik