NB II: újabb igazolásokat jelentett be a Siófok

R. Z.R. Z.
Vágólapra másolva!
2022.07.21. 08:59
null
Winter Dániel Békéscsaba után Siófokon bizonyíthat az NB II-ben (Fotó: Meder István – archív)
Nyitrai Bence a Budpest Honvédtól, míg a legutóbbi idényben Békéscsabán szereplő Winter Dániel az MTK-tól érkezett – olvasható a Balaton-parti klub hivatalos honlapján. 

A 19 éves Winter Dániel Kiskőrösön kezdte pályafutását, majd 2017-ben került az MTK csapatához, ahol főleg az utánpótlás korosztályos csapatokban kapott szerepet, valamint négy alkalommal az élvonalban is a keret tagja volt, viszont a bemutatkozás nem jött össze. Winter a 2021–2022-es idényben kölcsönben szerepelt Békéscsabán, ahol az NB II-ben 15 alkalommal, míg az NB III-as tartalékcsapatban hét alkalommal állhatott a kapuban.

„A csapatnál eddig eltöltött időt nagyon élveztem, befogadó közösségbe és szakmailag jó helyre kerültem. Fiatal játékosként csak az motivál, hogy minél többet játsszak, és meghatározó tagja legyek a csapatnak! Az NB II minden évben nehéz minden együttes számára. Úgy gondolom, ez ebben az évben is így lesz, és a 3 osztályozós helyezés tovább növelheti a feszültséget. Nagyszerű lenne, ha sikerülne megismételni a csapat előző évi szereplését, erre fogunk törekedni!” – mondta el Winter.

A 18 éves Nyitrai Bence Halásztelken kezdte a pályafutását, majd szerepelt Délegyházán és Ráckevén mielőtt 2014-ben a Honvédhoz került. Nyitrai a Honvéd akadémiáján végigjárta a ranglistát, mielőtt a 2020–2021-es idényben az NB III-ban bemutatkozott. A 2021–2022-es bajnokságban már alapemberként, 35 alkalommal lépett pályára az NB III Közép-csoportjában negyedik helyen végző Honvéd-MFA II-ben. A fiatal játékos számára nem lesz ismeretlen a Balaton-parti közeg, hiszen a Honvéddal fennálló kooperáció keretében 2022 tavaszán már két alkalommal tagja volt a Siófok meccskeretének.

„Nagyon jól érzem magam Siófokon. – árulta el Nyitrai. – Rendkívül könnyen be tudtam illeszkedni a csapatba, ami annak volt köszönhető, hogy nagyon befogadó és rendes társak fogadtak. Sokat segített az is, hogy már ismertem a csapattársaim többségét és a környezetet, amely körüvesz minket, hiszen az előző félévben sokat tudtam itt edzeni a kooperációs szerződés miatt. Az elsődleges célom, hogy a szakmai stábnak bebizonyítsam, lehet rám számítani, így a lehető legtöbb játékpercet szeretném a pályán tölteni, és a játékommal segíteni a csapatot a célok elérésében.”

Szerdán már beszámoltunk róla, hogy az egyaránt Fehérvárról érkezőDénes Csanád VilmosésVágó Gáboris Siófokon folytatja pályafutását. Június elején pedig azt is megírtuk, hogy Girsik Áron, Pataki Zoltán és Nagy-Kolozsvári Dániel is a Balaton-parti gárdához igazolt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BFC SIÓFOKNÁL
Érkezők:Debreceni Ákos(Paks – kölcsönbe),Dénes Csanád Vilmos(Mol Fehérvár FC II),Girsik Áron(Dorog),Kovács Dániel(Bicske – kölcsönből vissza),Lapos Máté(Bicske – kölcsönből vissza),Nagy-Kolozsvári Dániel(Eger),Nyári Patrik(Paks – kölcsönbe),Nyitrai Bence(Bp. Honvéd – kooperációs szerződés keretében),Pataki Zoltán(Törökszentmiklós),Vágó Gábor(MOL Fehérvár FC),Winter Dániel(MTK)
Távozók: Boros Roland(Budapest Honvéd – kölcsönből vissza),Deutsch Bence(Nyíregyháza),Eördögh András(Budapest Honvéd – kölcsönből vissza),Farkas Gábor(Vasas – kölcsönből vissza),Horváth Milán(Budapest Honvéd – kölcsönből vissza),Jagodics Bence(Ajka),Kecskés Tamás(visszavonult),Kiss Balázs(ETO FC),Lorentz Márton(Paksi FC – kölcsönből vissza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik