Séllei Árpád (Fotó: Unger Tamás)

 

Séllei Árpád ügyvezető a klub honlapján elmondta, hogy télen sok játékos menekülni akart a Haladástól, nem akarták elhinni, hogy megéri maradni, de az igazolások is beváltak.

Egy barátom – aki volt labdarúgónk is – segítségével kerestem egy kiváló edzőt, persze ehhez kellett azért szerencse is – emlékezett a Mátyus János kinevezése előtti időszakra Séllei Árpád a haladas.hu-n. – A stáb is szuper lett, mindenki folyamatosan jobbat és még jobbat akar. Az igazolások is beváltak, csak olyan játékosok jöttek, akik még bizonyítani akarnak, és fontos nekik a Haladás. Itt megtalálhatják a számításukat. Télen sok játékos menekülni akart innen, nem akarták elhinni, hogy megéri majd itt focizni. Most örömmel van itt mindenki, rang itt játszani. Az, hogy a nézők is kezdenek visszatérni, szintén azt igazolja, hogy jó az irány, amerre haladunk. Hat pont lemaradással kezdtük el a tavaszt, de hittem benne, hogy komolyabb céljaink is lehetnek a kiesés elkerülésénél. Nem félek attól, hogy a kényszerszünet alatt megtörik a csapat lendülete – amikor újrakezdjük, onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk, a következő bajnokságban pedig még nagyobb céljaink is lehetnek. Ha ezt a keretet megtartjuk, néhány új játékos igazolása elég ahhoz, hogy bajnokesélyes csapatunk legyen.”

Az anyagi helyzetről szólva az elöljáró elmondta, érkezése óta tizenhárom új támogatója van a csapatnak, de a legnehezebb meggyőzni a lehetséges szponzorokat, hogy felejtsék el a múltat, ez már nem egy feneketlen zsák, és minden forint jó helyre kerül.

Sok minden tőlem függ, de sok minden nem – folytatta Séllei Árpád. – Mióta ügyvezető lettem, tizenhárom új támogatója van a Halinak, és több is lenne, ha nincs ez a válság. A legnehezebb meggyőzni a lehetséges támogatókat, hogy felejtsék el a múltat, ez nem egy feneketlen zsák, minden forint jó helyre kerül. Körülbelül hatvan céggel beszéltem, sokan még nem adnak, kivárnak, de legalább már pozitívan gondolnak ránk. Köztartozásunk nincs, játékosok, edzők felé sincs elmaradásunk, néhány szállító felé tartozunk, tőlük megértést kértem és kaptam. A sportkomplexum felé van még elmaradásunk, de erről is zajlanak a tárgyalások. Ami a várossal való kapcsolatunkat illeti: az egyik vezetője azt mondta nekem, hogy örülnek annak, hogy nincs negatív hír rólunk, csak pozitív. Biztos vagyok benne, hogy ezt a munkát a városházán is értékelik. Nem bántam meg, hogy télen elvállaltam a munkát, egy százéves klubot vezethetek, ami óriási dolog. Hiszek benne, hogy összefogással nagy dolgot lehetne Szombathelyen véghezvinni. Ehhez keresek társakat.”

A Haladás tavasszal négyszer győzött, háromszor döntetlent játszott, még nem kapott ki. Így a 17. pozíciót foglalja el, és négy pont előnye van a már kieső helyen álló Tiszakécske előtt.