Két vállra fektette a Vasast a Szolnok

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2021.03.07. 14:21
null
A szolnoki csatár gólja döntött a Vasas ellen (Fotó: Kiss János/Új Néplap)
A labdarúgó NB II 28. fordulójában a Szolnoki MÁV egy góllal legyőzte a Vasast hazai pályán. Az angyalföldi csapat először kapott ki ebben az esztendőben, így nem tudta visszaelőzni a DVSC-t.



LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ
SZOLNOKI MÁV FC–VASAS FC 1–0 (0–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette:Solymosi Péter (Bornemissza Norbert, Horváth Zoltán)
SZOLNOK: Csáki – Szekszárdi (Csirmaz, 60.), Horgosi, Kovács O., Tamás L., Kotula – Rokszin (Földi M., 80.), Kónya M. (Berdó, 74.), Tisza K. – Irmes (Kurdics, 80.), Novák Cs. Vezetőedző: Csábi József
VASAS: Jova – Szivacski, Szilágyi Z., Viczián, Silye – Hidi M. (Köböl, 73.) – Berecz, Pátkai – Pekár (Balajti, 73.), Feczesin (Hinora, 83.), Radó (Vernes, 63.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Novák Cs. (69. – 11-esből)
Kiállítva: Szivacski (95.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Újra rátaláltunk a helyes útra. Nagyon kemény mérkőzést vívtunk a Vasassal, de rendkívül jól játszottunk, fegyelmezetten és taktikusan. Az elmúlt meccseken a koncentrációnk nem volt tökéletes, ezúttal viszont igen. Megérdemelten nyertünk, több helyzetet dolgoztunk ki, mint ellenfelünk.
Schindler Szabolcs: – Nehéz mérkőzést játszottunk, de erre is számítottunk. Óriási küzdelem folyt a pályán, és sajnos nehezen vettük fel ezt az agresszív stílust. Védekezésben sajnos több kisebb hibát is elkövettünk, amit kihasznált a Szolnok, míg mi nem voltunk olyan határozottak a kapu előtt, mint az előző fordulókban.

Pekár László (fehérben) és Horgosi Donát küzdelme – előbbi lehet csalódott (Fotó: Kiss János/Új Néplap)
Pekár László (fehérben) és Horgosi Donát küzdelme – előbbi lehet csalódott (Fotó: Kiss János/Új Néplap)

ÖSSZEFOGLALÓ

Majdhogynem a fellegekben járt a Szolnoki MÁV, amikor tizenegy nyeretlen mérkőzést számlált, és a DVSC-t is megverte a Tiszaligetben. Ezután viszont három találkozón is pont nélkül maradt a Tisza-parti csapat, így a Vasas ellen, amely idei hat meccséből ötöt megnyert, messze nem számított esélyesnek. Ráadásul az angyalföldiek az előző forduló után az élre álltak, azonban a Loki Kaposvár elleni, szombati 2–0-s sikere miatt győzelmi kényszerben léptek pályára vasárnap a Tiszaligetben.

Mintha ez meg is látszott volna a fővárosiakon a mérkőzés elején, ugyanis inkább a hazaiak irányítottak, akik csak azért nem szerezték meg az első negyedórában a vezetést, mert Jova Levente két bravúrt is bemutatott. A félidő felétől átvette az irányítást a Vasas, azonban a lendület csupán tíz percig tartott ki, amely során kétszer tudtak veszélyeztetni Feczesin Róberték. A szünetig aztán már csak a mezőnyben folyt a játék, illetve a reklamálások vittek némi színt a mérkőzésbe.

Meglepetésre a második félidőt is a Szolnok kezdte agresszívabban, Novák Csanád kétszer is betalálhatott volna. Egyszer szorongatott helyzetben, egyszer igazi ziccerben hibázott. Aztán éppen ő indította Rokszin Ádámot, aki megcsinálta a tizenegyest, Novák pedig magabiztosan értékesítette azt (1–0). Teljesen jogosan került előnybe a hazai csapat, Schindler Szabolcs pedig gyorsan kettőt cserélt, hogy új lendületet vigyen a játékba. Azonban nem igazán jöttek a Vasas-helyzetek, pedig korábban a kontrák, a hosszú indítások jelentettek veszélyt, ám a Szolnok visszaállt a gól után, így ehhez már nem volt területük a fővárosiaknak. Silye Erik egyszer ugyan helyzetbe került, de fölé vágta a labdát, az angyalföldi csapat nem találta a fogást ellenfelén, a rengeteg beívelés nem hozott szerencsét.

A végén Szivacski Donát kiállítása már nem osztott, nem szorzott, a Szolnok megnyerte a mérkőzést, így egy hónappal a Loki-verés után a Vasast is két vállra fektették Csábi József tanítványai. A DVSC maradt az élen, Angyalföldön pedig csak annak örülhetnek, hogy a Gyirmót sem tudta begyűjteni a három pontot.

Az első félidő nem hozott gólt Szolnokon, a második már igen (Fotó: Kiss János/Új Néplap)
Az első félidő nem hozott gólt Szolnokon, a második már igen (Fotó: Kiss János/Új Néplap)

PERCRŐL PERCRE

96. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, NYERT A SZOLNOK! Egy hónappal ezelőtt a DVSC-t verte meg hazai pályán a MÁV, ezúttal a Vasast! Köszönjük, hogy velünk tartottak!

95. perc: KIÁLLÍTÁS! Szivacski mondott valamit a játékvezetőnek, amiért egyből piros lapot kapott!

92. perc: Kurdics lőtt 18 méterről, de a bal alsóba tartó labdát könnyedén fogta Jova.

92. perc: Földi rúgta el a labdát sípszó után, így sárga lapot kapott.

90. perc: 5 percet hosszabbít a játékvezető.

89. perc: Szilágyi tartotta fel Kurdicsot, amiért sárgát kapott.

85. perc: Vernes jobb oldali szögletét Szilágyi visszarúgta a hosszúról, Silye azonban 6 méterről alaposan fölé vágta a labdát. Több volt benne.

Állta a sarat a kék mezes Szolnok védelme  (Fotó: Kiss János/Új Néplap)
Állta a sarat a kék mezes Szolnok védelme  (Fotó: Kiss János/Új Néplap)

83. perc: Csere a Vasasnál is, Feczesin helyett Hinora Kristóf áll be.

80. perc: Kettős csere a Szolnoknál, Rokszint és Irmest Földi Marcell és Kurdics Levente váltja.

79. perc: Köböl lapos, középre tartó lövését magabiztosan fogta Csáki.

78. perc: Berecz reklamálásért kapott sárga lapot.

74. perc: A Szolnok is cserél, Kónya helyett Berdó Péter a pályán.

73. perc: Kettőt cserél a Vasas, Hidi M. és Pekár jön le, Köböl Krisztián és Balajti Ádám megy be.

69. perc: BENT VAN! Novák állt oda a büntetőhöz, és magabiztosan a jobb alsóba bombázta a labdát! 1–0

68. perc: TIZENEGYES! Novák indította Rokszint, aki betört a büntetőterületen belülre, ahol Hidi M.buktatta! A szabálytalanságért a Vasas középpályása sárgát kapott.

65. perc: Szolnoki ziccer! Kovács Olivér ugratta ki a saját térfeléről induló Novákot, aki a tizenhatoson belülre érve lőtt, de Jova kiütötte a labdát!

63. perc: A Vasas is változtat, Radó helyett Vernes Richárd lép a pályára.

60. perc: A mérkőzés első cseréje, Szekszárdit Csirmaz István váltja.

57. perc: Berecztől Feczesin kapta meg a labdát 13 méterre a szolnoki kaputól, de sokat várt, így Kotula belelépett a lövésébe.

51. perc: A jobb oldalról Irmes adott be, Novák érkezett, de az ötösön belül már csak úgy tudott beleszúrni a labdába, hogy az a középen álló Jova kezében landoljon!

46. perc: Folytatódik a mérkőzés! A Vasas már egy ideje kint volt a pályán, a szolnoki csapatra kellett várni. Csere egyik oldalon sem volt.

Az első félidőben kevés veszélyt okozott a Vasas a hazai kapu előtt (Fotó: Kiss János/Új Néplap)
Az első félidőben kevés veszélyt okozott a Vasas a hazai kapu előtt (Fotó: Kiss János/Új Néplap)

Az első 20–25 perc egyértelműen a Szolnoké volt, amely könnyedén megszerezhette volna a vezetést. Ezután viszont átvette az irányítást a Vasas, volt is egy jó 10 percük az angyalföldieknek, ám gólt ők sem tudtak szerezni. A döntetlen igazságos, de a hazaiak azért közelebb álltak a gólhoz.

45+2. perc: Vége az első játékrésznek, eddig nem született gól.

45. perc: Kettő perc a ráadás.

45. perc: Silye beadásába lépett bele Kovács Olivér, a labda pedig nem sokkal kerülte el a hazai bal kapufát.

42. perc: Kónya nem engedett elvégezni egy szabadrúgást, ezért ő is besárgult. Közben Csábi Józsefet figyelmezteti szóban a játékvezető.

39. perc: Ulviczki Attila, a szolnoki csapat kapusedzője kapott sárga lapot a kispadon. Azt nem igazán lehet tudni, hogy miért.

Szekszárdi Tamás (23) és Pátkai Máté csatája (Fotó: Kiss János/Új Néplap)
Szekszárdi Tamás (23) és Pátkai Máté csatája (Fotó: Kiss János/Új Néplap)

33. perc: Pekár jobb oldali beadását Feczesin fejelte kapura 10 méterről, Csákinak kellett a labdát a kapu bal oldalából kiütni!

29. perc: Pátkai lőtt jó 20 méterről, de a félmagas labda másfél méterrel elkerülte a bal kapufát.

24. perc: Pátkai ugratta ki aszolnoki nevelésű Pekárt, aki az ötös bal sarkáról lőtt, de Tamás László belelépett, így szögletre pattant a labda. A sarokrúgásból nem alakult ki veszély.

Elérkeztünk a félidő feléhez, eddig jóval veszélyesebb a Szolnok.

15. perc: Tiszanem engedett elvégezni egy szabadrúgást, ezért sárgát kapott.

12. perc: Jova-bravúrok! Szekszárdi adta be a jobb szélről a labdát, Novák 7 méteres fejesét azonban kitolta a jobb alsóból a Vasas kapusa! Majd némi kavarodást követően a bal oldalra keveredett ki a labda, ahonnan Kotula ívelte közepre, azonban Irmes 6 méteresbólintását Jova ismét kiütötte a jobb alsó sarokból! A második még nagyobb védés volt.

Az első 10 perc helyzet nélkül telt el, és inkább a Tisza-partiak birtokolják többet a labdát.

A Szolnok kék szerelésben, míg a Vasas tiszta fehérben játszik.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés, a hazaiak indítják útjára a labdát!

A fehér mezes Vasasnak nyernie kellett volna, hogy visszavegye az első helyet a Lokitól (Fotó: Kiss János/Új Néplap)
A fehér mezes Vasasnak nyernie kellett volna, hogy visszavegye az első helyet a Lokitól (Fotó: Kiss János/Új Néplap)

ELŐZMÉNYEK

A Vasas az előző forduló után átvette a vezetést a tabellán. Igaz, a DVSC szombaton 2–0-ra legyőzte a Kaposvárt, így az angyalföldi csapatnak nyernie kell, ha az élen akar maradni.

– Most már csak arról szabad beszélnünk, hogy vasárnap le kell győznünk a Szolnokot, és ha így apránként mindig megszerezzük a három pontot, akkor már nem érhet minket csalódás – mondta aMagyar NemzetnekFeczesin Róbert, a Vasas támadója. – A legtávolabbi cél felé is apró lépésekkel kell haladni, és mi még messze vagyunk tőle. Nincs lefutva a verseny a feljutásért, a Gyirmót és a Pécs is lőtávolon belül van, egy-két rossz meccsel a kárunkra is változhat a helyzet. Nem lesz könnyű a bajnokság hátralévő része, de legalább a saját kezünkben van a sorsunk, és muszáj élnünk ezzel a lehetőséggel.

A két csapat szeptemberben döntetlent játszott egymással a Illovszky Rudolf Stadionban, Feczesin Róbert góljára Tamás László, a MÁV védője válaszolt.

– Ősszel 1–1-et játszottunk a Vasas otthonában, de ez nem teljesen ugyanaz a csapat. Schindler Szabolcsot nem sokkal előtte nevezték ki, ráadásul azóta tovább erősödtek például egy Pátkai Mátéval vagy egy Berecz Zsomborral. Sokat birtokolják a labdát, számos egyéniség alkotja a csapatot, akik bármikor képesek megvillanni. Mivel nagy nyomást helyeznek az ellenfélre, az könnyebben hibázik, így történt ez a Siófok ellen is, amelyet végül egy góllal legyőztek. Mi valóban rosszabb sorozatban vagyunk, de a játék képét nézve nincs okunk pánikba esni, ráadásul az ötödik Budaörs még mindig csak három pontra található tőlünk. Nehezebb lesz megtörni ezt a hullámvölgyet, mint ősszel, de már többször megmutattuk, hogy képesek vagyunk rá – olvasható Csábi József, a szolnoki együttes vezetőedző szavai aszoljon.hu-n.

A Szolnoki MÁV kisebb hullámvölgyben van, az elmúlt három bajnokiját elveszítette. Ellenben a Vasas még veretlen tavasszal, öt győzelem mellett egy döntetlent számlálnak a fővárosiak.

- Az, hogy most első helyen vagyunk, egyáltalán nem befolyásolja a csapat munkáját – mondta avasasfc.hu-nakSchindler Szabolcs vezetőedző. – Nyolc nap alatt már a harmadik mérkőzésünket fogjuk játszani, így a heti edzésmunka inkább a frissítésről szólt. Folyamatosan csak előre tekintünk, nagyon sok van még hátra az idei bajnokságból, maximálisan szeretnénk felkészülni az összes mérkőzésre, de most csak a hétvégi találkozóra fókuszálunk. Kellemetlen meccsre számítok, hiszen egy nagyon szervezett és agresszív csapat ellen fogunk játszani, akik a DVSC-t hazai pályán már legyőzték.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Meglátjuk, mire megy a legutóbbi három bajnokiját elveszítő Szolnok a tavasszal még veretlen, hat bajnokijából ötöt behúzó Vasas ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik