Remek szolnoki hajrá és győzelem a Siófok ellen

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2020.08.23. 18:50
null
Hajtós, küzdelmes meccset játszott a Szolnok és a Siófok (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)
A labdarúgó NB II 5. fordulójában a Szolnoki MÁV 3–1-re legyőzte a Siófokot, így a Tisza-parti csapat továbbra is százszázalékos hazai pályán, a somogyiak pedig nyeretlenek maradtak vendégként.

 

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ
SZOLNOKI MÁV FC–BFC SIÓFOK 3–1
(1–1)
Szolnok
, Tiszaligeti Stadion, 1200 néző.Vezette: Ducsai József (Varga Gábor, Tőkés Róbert)
Szolnok: Molnár-Farkas – Csirmaz, Szekszárdi, Kovács O., Tamás L.,Kotula M. – Kónya M., Szabó B. (Berdó, 88.),Földi M. (Tisza K., 69.) – Novák Cs., Rokszin (Iván M., 90.). Vezetőedző: Csábi József
Siófok: Hutvágner – Polényi, Izing, Jagodics B., Kiss B. – Erdélyi B., Tajthy T. (Gaál B., 81.), Medgyesi M. (Hajnal G., a szünetben), Balogh B., György N. (Tömösvári, a szünetben) – Elek B. Vezetőedző: Gál István
Gólszerző: Tamás L. (3.), Tisza K. (81.), Novák Cs. (87.), ill. Kiss B. (31.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Az őszi szezon legjobb játékát nyújtottuk. Jól kezdtük a mérkőzést, előnybe kerültünk, majd úgy érzem, a semmiből kaptunk egy gólt. A második félidőben a Siófok fölé nőttünk, és már a góljaink előtt is kapufát rúgtunk, több helyzetet kialakítottunk. Csattanós választ adtunk azoknak, akik azt mondták, nem tudunk egynél több gólt szerezni.
Gál István: – Nehéz mit mondani, mert amire készültünk egész héten, a hazaiak fejjátékára, abból kaptuk a gólokat. Az első félidőben voltak jó lehetőségeink, amelyekkel nem éltünk, a végjátékban pedig buta egyéni hibák után gólokat kaptunk. Megérdemelten győzött a Szolnok.

ÖSSZEFOGLALÓ

Igen jól kezdte a mérkőzést a Szolnok, hiszen Tamás László révén már a harmadik percben vezetést szerzett (1–0). A gól kissé megzavarta a vendégeket, míg a hazaiak magabiztosan labdáztak, így aztán jó ideig nem alakult ki veszély egyik kapu előtt sem. Az első fél óra után viszont összejött az egyenlítés a Siófoknak Kiss Balázs lövése révén, és nem is lehet azt mondani, hogy érdemtelenül (1–1).

A vendégek gólja után kissé felpörgött a találkozó, mindkét fél előtt adódott több lehetőség, illetve előkerültek a sárga lapok is, időnként kissé paprikássá vált a hangulat. Az biztos, hogy jött tett a meccsnek, hogy egalizált a Siófok.

A második félidő ugyanolyan lendületesen kezdődött, mint ahogy az első véget ért, bár kissé csapkodó volt a játék, így komoly helyzet nem alakult ki. Az utolsó fél órára fordulva a Szolnok magasabb fokozatba kapcsolt, ami már helyzetekben, mi több, kapufában is megnyilvánult.

A Siófok láthatóan már csak az egy pontért hajtott, a kontrákkal sem igazán törődött. Az utolsó tíz percben aztán eldöntötte az összecsapást a hazai csapat, előbb Tisza Kálmán szép lövése, majd Novák Csanád fejese okozta a vendégek vesztét (3–1). A Szolnok a győzelmével továbbra is százszázalékos hazai pályán a szezonban, a Siófok viszont ismét nem tudott vendégként nyerni.

AZ ÁLLÁS
1. FC Ajka54114–3+1112
2. Gyirmót FC Győr5419–4+512
3. Debreceni VSC53118–2+610
4. Nyíregyháza Spartacus53115–2+310
5. Szolnoki MÁV FC53116–5+110
6. Dorogi FC53116–60 10
7. Vasas FC52311–6+59
8. Békéscsaba 1912 Előre5236–4+29
9. Szombathelyi Haladás522111–6+58
10. Pécsi MFC52217–4+38
11. Budaörs5236–7–16
12. Kazincbarcika SC51225–6–15
13. Soroksár SC51132–5–34
14. BFC Siófok51138–14–64
15. Szentlőrinc51134–11–74
16. Kaposvári Rákóczi FC5416–7–14
17. Debreceni EAC5144–9–53
18. ETO FC Győr5325–8–33
19. Szeged-Csanád Grosics Akadémia5233–8–52
20. FC Csákvár5234–13–92

5. FORDULÓ
Augusztus 23. (vasárnap)
Vasas FC–Szombathelyi Haladás 2–2
Soroksár–Kazincbarcika SC 0–2

Dorogi FC–ETO FC Győr 2–0
DEAC–Nyíregyháza Spartacus 1–0
PMFC–Békéscsaba 1912 Előre 0–0
Kaposvári Rákóczi FC–Aqvital FC Csákvár 2–2
FC Ajka–Szentlőrinc 4–0
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Budaörs 0–2
Gyirmót FC Győr–DVSC 1–0

Szolnoki MÁV FC–BFC Siófok 3–1

PERCRŐL PERCRE

92. perc: Vége a mérkőzésnek! A Szolnoki MÁV megnyerte a mérkőzést, a találkozó összképét tekintve teljes joggal, ugyanis az utolsó harminc percben sokat tett a győzelemért a Tisza-parti csapat. Ezzel élő közvetítésünk véget ért, köszönjük, hogy velünk tartottak!

90. perc: Kettő percet hosszabbít a játékvezető.

90. perc: Kisebb tömegjelenet alakult ki egy szolnoki szabálytalanság után, a hazaiak részéről Kovács Olivért, míg a vendégeknél Gaál Bálintot figyelmezteti szóban a játékvezető.

90. perc: Újabb csere a hazaiaknál. Rokszin Ádámot váltja Iván Milán.

88. perc: Csere a Szolnoknál. Szabó Balázs helyett Berdó Péter érkezik.

87. perc: GÓL! Szolnoki kontra végén Kotula adott be balról, Novák Csanád érkezett a labdára nagy lendülettel, és hat méterről a kapu jobb oldalába fejelt! 3–1

81. perc: Gyorsan cserél is a Siófok, Tajthy Tamás helyére Gaál Bálint érkezik.

81. perc: GÓL! Ismét megszerezte a vezetést a Szolnok!Csirmaz jobb oldali beadása után Tamás László fejelte le a labdát, amely Tisza Kálmán elé került, aki balról, tíz méterről kilőtte a kapu bal oldalát. 2–1

78. perc: A hazaiak vezetőedzője, Csábi József kapott sárga lapot reklamálásért.

76. perc: Ezek a Szolnok percei! Ismét Csirmaz adott be, a labda pedig egy vendégvédő hátáról a kapu felé szállt, de a léc tetején csattant!

72. perc: Rokszin adott be jobbról, Szabó Balázs csukafejese öt méterről viszont fél méterrel elment a bal kapufa mellett! Nagy helyzet volt.

69. perc: Először cserél a MÁV FC, Tisza Kámán váltja Földi Marcellt.

66. perc: A Szolnok vezetett gyors támadást. Csirmaz adott középre jobbról, a labda Szabó Balázs elé pattant, aki 18 méterről lőtt, de a bal alsóba tartó lövést Hutvágner szépen fogta.

Az utóbbi percekben a Szolnok birtokolja többet a labdát, és többnyire a jobb szélről próbálkozik beadásokkal, nagy bedobásokkal, de igazából veszélyt nem sikerült kialakítania a hazaiaknak.

56. perc: Rokszin vezette jobbról befelé a labdát, majd 18 méterről lőtt, ám kísérlete lecsúszott, így a labda nagyjából hat méterrel elkerülte a kaput.

Lendületes, de kissé csapkodó a játék, így komoly helyzet nem alakult ki eddig.

46. perc: Balogh Bence lőtt 11 méterről, de csúnyán fölé durrantott, pedig ebben a helyzetben több volt.

46. perc: A Siófok kettőt cserélt a szünetben. Nico György helyére érkezett Tömösvári Bálint, míg Medgyesi Márkot Hajnal Gergely váltotta.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés.

Novák Csanád (balra) fejét sokat keresték a szolnoki társak (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)
Novák Csanád (balra) fejét sokat keresték a szolnoki társak (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)

A találkozó kezdete óta befutottak a későn érkezők is, így az összecsapást 1200 néző tekinti meg a helyszínen.

Az egyenlítő gól után mindkét csapat felpörgött egy kicsit, több volt a helyzet, és a hangulat is kissé parázzsá vált néha, ennek is köszönhető a két sárga lap. A játék összképét tekintve igazságos a döntetlen 45 perc után.

45+1. perc: Véget ért az első játékrész.

45. perc: Egy perc a ráadás.

44. perc: Szekszárdi Tamásnak mutatta fel a sárga lapot a játékvezető reklamálásért.

42. perc: Erdélyi Botond tüzelt 28 méterről, de lövése másfél méterrel elszállt a szolnoki kapu fölött.

41. perc: A szabadrúgást Rokszin ívelte be, a bal oldalon érkező Novák középre emelte be a labdát, de az mindenki előtt elment.

39. perc: Medgyesi Márk kapott sárga lapot buktatásért.

38. perc: Bal oldalról ívelt be egy szögletet Szabó Balázs, a hosszún érkező Csirmaz fejese azonban 30 centiméterrel elgurult a jobb kapufa mellett.

36. perc: Tajthy Tamás bal oldali szögletét Elek Bence fejelte kapura hét méterről, de a labda Molnár-Farkas ölében kötött ki.

31. perc: GÓL! Egyenlít a Siófok! Novák Csanád ívelte volna át a jobb oldalra a labdát, ám Kiss Balázs lecsapott rá a hazai térfél közepén. A vendégek játékosa szabadon vezethette a labdát, majd húsz méterről tüzelt, és ballal kilőtte a bal alsó sarkot. 1–1

30. perc: Csirmaz István jobb szélről érkező beadását Kónya Márk fejelte hét méterről a kapu mellé. A hazai középpályás próbálkozása három méterrel kerülte el a jobb kapufát, többet ígért ez a helyzet.

Hosszú indításokkal próbálkozik a Siófok, egyelőre sikertelenül. A Szolnok a szélről próbálkozik, de nem találnak középen saját embert.

18. perc: IsmétKotula adott be balról, a hosszún érkező Novák Csanád elől szögletre mentettek.

18. perc: Kiss Balázs ívelt be a bal oldalról, a középen érkező Elek Bence csúsztatott kapura hét méterről, de középre tartó fejesét kiütötte Molnár-Farkas Tamás. Ez volt az első komolyabb siófoki helyzet.

13. perc: Szabó Balázs adott be laposan balról, de az öt és felesre érkező Rokszin Ádám elől tisztázni tudtak szögletre. A sarokrúgás nem hordozott magában veszélyt.

A gól óta a mezőnyben folyik a játék, helyzet nem alakult ki.

3. perc: GÓL! Vezet a Szolnok! Kotula Máté bal oldali beadását Tamás László csúsztatta hat méterről a siófoki kapu bal oldalába. 1–0

Nagyjából 600 néző foglal helyet jelenleg a Tiszaligeti Stadion lelátóján.

1. perc:Elkezdődött a mérkőzés!A vendégek indították útjára a labdát.

Gyászszünet előzte meg a mérkőzés kezdőrúgását (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)
Gyászszünet előzte meg a mérkőzés kezdőrúgását (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)

Gyászszünet előzte meg a kezdőrúgást, a Szolnoki MÁV korábbi munkatársára, Tóth Józsefre, becenevén Rossira emlékeztek meg a stadionban jelenlevők.

Érkezik a két csapat,a Szolnok kék, a Siófok fehér szerelésben lép pályára.

ELŐZMÉNYEK

A két csapat legutóbb napra pontosan hat hónappal ezelőtt találkozott egymással, akkor Szolnokon 1–1-re végeztek a felek. A vendégek gólját Réti Patrik fejelte, aki nyáron távozott Gyirmótra, a hazai csapat találatát pedig Novák Csanád lőtte tizenegyesből, aki viszont ismét ott van a MÁV FC kezdőcsapatában.

A magyarfutball.hu statisztikája szerint a Szolnok és a Siófok eddig 16 alkalommal találkozott egymással a másodosztályban, ezeken a találkozókon nyolc siófoki és négy szolnoki siker született, míg négyszer döntetlennel zárultak az összecsapások.

A Szolnoki MÁV az idei szezonban még százszázalékos a Tiszaligetben, a Szentlőrincet és a Budaörsöt is 1–0-ra verték meg a kék-fehérek. A Siófok viszont még nyeretlen idegenben, igaz, csak egy mérkőzést játszottak a Balaton-partiak, a második fordulóban 3–2-es vereséget szenvedtek a Budaörs vendégeként.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Két óra múlva megtudjuk, mekkora ellenállást tud tanúsítani a Siófok a 2020-as naptári évben hazai pályán még veretlen Szolnoki MÁV otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik