NB II: kikapott Szolnokon, elveszítette veretlenségét a DVTK

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2021.08.23. 19:50
null
A fehér mezes Diósgyőr nem sokat mutatott Szolnokon (Fotó: Kiss János/Új Néplap)
A labdarúgó NB II 5. fordulójának záró mérkőzésén a Szolnoki MÁV két gólt szerezve legyőzte a Diósgyőrt a Tiszaligetben, ezzel elvette a veretlenségét. A hazai csapat ráadásul sikerével fellépett a tabella 2. helyére.

 

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ
SZOLNOKI MÁV FC–DIÓSGYŐRI VTK 2–0 (1–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 1200 néző. Vezette: Káprály Mihály (Baghy Csaba, Szilágyi Norbert)
SZOLNOK: Csáki – Molnár R., Szekszárdi (Berdó, a szünetben), Szabó A., Tóth B., Lakatos Cs. – Tömösvári, Tisza K., Sipos Z. (Rokszin, 79.) – Kurdics (Irmes, 70.), Lakatos I. (Vólent, 79.).Vezetőedző: Csábi József
DVTK: Póser – Eperjesi, Hegedűs J. (Polgár, a szünetben), Szatmári Cs., Bárdos – Zsemlye (Jurek, 65.), Oláh B. – Hornyák (Bokros, 65.), Németh Márió (Makrai, 73.), Suljic (Szűcs K., a szünetben) – Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Sipos Z. (40.), Tisza K. (54.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Egy percig sem volt kérdés, hogy győzelmet aratunk a Diósgyőr felett. Mind fizikailag, mind taktikailag felül tudtuk múlni az egyik bajnokaspiránst. Büszkeséggel tölt el, hogy fordulóról fordulóra fejlődünk a számos hiányzónk ellenére.
Kondás Elemér: – Ellenfelünk minden tekintetben sokkal jobb volt, és kíméletlenül kihasználta a hibáinkat. A második góljuk után nagyon masszívan védekeztek a hazaiak, hiába próbáltunk többféle variációban is támadásokat vezetni. Sajnos ezúttal nem választottunk jó megoldásokat, és hozzá kell tennem, nagyobb felelősséggel kell futballoznunk a továbbiakban.

ÖSSZEFOGLALÓ

Igencsak régen találkozott egymással a két csapat bajnoki mérkőzésen, hiszen legutóbb 2004 májusában csaptak össze a felek még az NB I/B-ben, és akkor Szolnokon a hazaiak tudtak nyerni 2–1-re. Nyilván a 17 évvel ezelőtti mérkőzés eredménye nem osztott, nem szorzott a hétfő esti találkozó szempontjából, de ezúttal is 1–0-ra vezettek a kék-fehérek a szünetben: Sipos Zoltán higgadt befejezése nyomán került előnybe a MÁV. Jobban, sokkal agilisabban játszott a vendéglátó az első félidőben, így megérdemelten került előnybe a 20 éves középpályás révén, aki ötödik bajnokiján a negyedik gólját érte el.

A Molnár Gábort és Könyves Norbertet is nélkülöző DVTK támadójátéka a második félidőben sem javult fel, sőt, a MÁV hamar kettőre növelte előnyét Tisza Kálmán fejes góljával (2–0). A vendégek a folytatásban is csak erőlködtek, a cserék sem hoztak új színt a játékukba. Végül maradt a kétgólos különbség, ez pedig azt jelenti, hogy a Diósgyőr már az ötödik fordulóban elveszítette veretlenségét, ráadásul maradt a tabella kilencedik helyén, míg a Szolnok immár a második helyen nyomul.

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus53212–6+611
2. Szolnoki MÁV FC53210–5+511
3. Kecskeméti TE531113–7+610
4. Vasas FC531110–7+310
5. Dorogi FC5327–70 9
6. ETO FC Győr5239–5+49
7. Szombathelyi Haladás5235–2+39
8. Szeged-Csanád Grosics Akadémia52216–3+38
9. Diósgyőri VTK52215–50 8
10. Budafoki MTE52129–6+37
11. Pécsi MFC51315–4+16
12. Szentlőrinc SE556–60 5
13. BFC Siófok554–40 5
14. FC Csákvár51133–6–34
15. Budaörs51138–13–54
16. III. Kerületi TVE51133–10–74
17. Soroksár SC5326–11–53
18. Békéscsaba 1912 Előre5235–9–42
19. Tiszakécske5235–10–52
20. FC Ajka5234–9–52
Tisza Kálmán (elöl kékben) fejesével nőtt kettőre a különbség (Fotó: Kiss János/Új Néplap)
Tisza Kálmán (elöl kékben) fejesével nőtt kettőre a különbség (Fotó: Kiss János/Új Néplap)

 

PERCRŐL PERCRE

92. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! A Szolnoki MÁV magabiztosan, két góllal legyőzte a rossz napot kifogó Diósgyőrt! Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90. perc: Csupán 2 perc a hosszabbítás.

89. perc: Vólent kapott könyöklésért sárgát.

86. perc: Bal oldali szögletet követően Jurek tette kapura a labdát a hosszún, de a lövése nem sokkal fölé pattant!

83. perc: Rokszin 22 méteres bombája centikkel zúgott el a léc fölött!

83. perc: Szatmári kapott sárgát reklamálásért.

79. perc: Két helyen változtat a MÁV, Lakatos István és Sipos helyett Vólent Roland és Rokszin Ádám a pályán.

75. perc: A frissen beállt Makrai tűzte rá a szabadrúgást 28 méterről, de lapos lövése középre ment, így Csáki biztosan fogta.

73. perc: Utoljára cserélnek a vendégek, Némethet Makrai Gábor váltotta.

Kétgólos hátránya ellenére egyelőre nagyon keveset mutat a Diósgyőr.

71. perc: Molnár Róbert lőtt laposan 23 méterről nagyjából 1 méterrel a jobb kapufa mellé.

70. perc: A Szolnok is változtat, Kurdics helyett Irmes Dávid a pályán.

65. perc: Kettős csere a DVTK-nál. Zsemlye és Hornyák jött le, Jurek Gábor és Bokros Szilárd állt be.

Jogos a szolnoki (gól)öröm, hiszen a Tisza-parti csapat legyőzte a DVTK-t (Fotó: Kiss János/Új Néplap)
Jogos a szolnoki (gól)öröm, hiszen a Tisza-parti csapat legyőzte a DVTK-t (Fotó: Kiss János/Új Néplap)

56. perc: A szabadrúgást jobbról Németh végezte el, beadását Zsemlye pedig másfél méterrel a hosszú sarok mellé csúsztatta 10 méterről.

56. perc: Tóth Bencefaultolt a jobb szélen, amiért sárga lapot kapott.

54. perc: GÓL! MÁR KETTŐVEL VEZET A MÁV! Sipos végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, középen Tisza Kálmán érkezett, aki 12 méterről a bal alsóba fejelt! 2–0

46. perc: Három csere történt a szünetben. A hazaiaknál Szekszárdit Berdó Péter váltotta, míg a vendégeknél Suljic helyére Szűcs Kornél jött, Hegedűs helyett pedig Polgár Kristóf.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés!

Tömösvári Bálint (labdával) jó játékkal járult hozzá a szolnoki győzelemhez (Fotó: Kiss János/Új Néplap)
Tömösvári Bálint (labdával) jó játékkal járult hozzá a szolnoki győzelemhez (Fotó: Kiss János/Új Néplap)

Jobban játszott a Szolnoki MÁV az első félidőben, így megérdemelten vezet a szünetben. A Diósgyőr keveset tesz a gólért, mintha azt hinné, majd csak betalál, átadja a területet a hazaiaknak, akik pedig egyelőre élnek a lehetőséggel. Mindenképp több kell a DVTK-tól a második 45 percben, ha pontokkal akar távozni a Tiszaligeti Stadionból.

45+1. perc: Egygólos hazai vezetéssel ért véget az első félidő!

45. perc: 1 perc a ráadás.

40. perc: GÓL! VEZET A SZOLNOK! Kurdics küzdött meg a labdáért a jobb oldalon, lerázta védőjét, majd laposan középre adott, Sipos Zoltánpedig 10 méterről higgadtan a jobb alsóba lőtt! 1–0

39. perc: Eperjesi rúgott oda az előbbi támadás során Lakatos Istvánnak, így utólag sárga lapot kapott.

38. perc: Lakatos Csaba adott be élesen balról, középen pedig Kurdics tette szép mozdulattal kapura a labdát az ötösről, de fölé lőtt!

34. perc: Nagy szolnoki lehetőség! Tömösvári jobb oldali beívelését Tisza csúsztatta meg középen, a hosszún Sipos el tudta tolni a labdát a kapus mellett, ám kisodródva már csak a kapu mellé tudott lőni!

32. perc: Ismét Eperjesi adott be jobbról, azonban ez most lecsúszott, de így lett veszélyes, a hazaiak kapusának a léc alól kellett kitolnia a labdát!

30. perc: Eperjesi jobb oldali beadását Horváth Zoltánfejelte erőtlenül kapura 8 méterről, a labda Csákié lett.

24. perc: Ismét a Szolnok veszélyeztetett, Tömösvári tüzelt 16 méterről, de kábé 2 méterrel fölé.

20. perc: Kurdics lőtte 25 méterről, a labda megpattant Szatmárin, amelyet így a DVTK kapusának a léc alól kellett a kapu fölé ütnie!

19. perc: Lakatos Csaba tört be a 16-oson belülre, az ötös vonalától erővel belőtte a labdát középre, Póser pedig lábbal szögletre mentett!

16. perc: Ezúttal egy kisebb DVTK-helyzet. Suljic adott be a jobb oldalról, Horváth Zoltán pedig 12 méterről kapura fejelt, de középen Csáki könnyedén fogta a labdát.

12. perc: Az első lövés Molnár Róbert nevéhez fűződött, de 25 méteres kísérlete jócskán elkerülte a vendégkaput.

Eltelt az első 10 perc, helyzetet egyelőre nem láthattunk.

Jó 2 órával a mérkőzés kezdete előtt eleredt az eső Szolnokon, ennek ellenére nagyjából 1200 néző látogatott ki a Tiszaligeti Stadionba.

A Szolnok tiszta kékben lép pályára, míg a Diósgyőr fehér szerelésben játszik.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés, a hazaiak indítják útjára a labdát!

ELŐZMÉNYEK

Mind a két oldalon akadnak hiányzók, a hazaiaknál Földi Marcell, Kónya Márk, Kovács Olivér, Papp Szilárd és Tóth László sem bevethető, viszont a két hete megsérült Rokszin Ádám a padra már leül. A vendégeknélSzeles Tamás és Zsolnai Richárd továbbra sem hadra fogható, és hozzájuk csatlakozott Molnár Gábor, aki a korábbi sérülésére kapott egy rúgást a Kecskemét elleni mérkőzésen, illetve a mai találkozó előtti utolsó edzésenKönyves Norbert is kidőlt a sorból. Ellenbena héten betegséggel küzdő Makrai Gábor bekerült a meccskeretbe.

Nem mostanában találkozott egymással a két fél bajnoki mérkőzésen: legutóbb 2004 májusában csaptak össze az együttesek még az NB I/B-ben, amikor a MÁV hazai környezetben 2–1-re tudott győzni. Később viszont a Ligakupában keresztezték egymás útját, 2014 őszén előbb egy 4–1-es DVTK-siker, majd egy 2–1-es szolnoki győzelem született.

Mindkét csapat 8 pontot szerzett eddig a bajnokságban, és a legutóbbi fordulóban egyaránt 1–1-es döntetlent értek el. A MÁV Ajkán ikszelt szerdán, míg a DVTK hazai pályán az újonc Kecskeméttel remizett.

Kondás Elemérnek nem lehetnek szép emlékei a Tiszaligeti Stadionról, hiszen februárban is járt Szolnokon a DVSC-vel, csapata pedig 2–1-es vereséget szenvedett. Bő egy héttel később – a Gyirmót elleni vereség után – pedig menesztették az 57 éves trénert a Loki kispadjáról.

– Sok szempontból hasonló a szolnoki csapat, mint a kecskeméti – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Kondás Elemér, a Diósgyőr vezetőedzője. – Ugyanúgy öt védővel állnak fel, hazai pályán pedig különösen veszélyesek, ezt a tavalyi bajnokságban is megmutatták. Csábi József személyében egy tapasztalt, nagyon jó szakember ül a hazaiak kispadján, aki sokáig Egervári Sándor mellett dolgozott a válogatottnál, és egy mérkőzésen volt a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya is. Szervezett csapatuk van, amely nagyon sok munkát fektet a mérkőzéseibe. Már korábban is kiemeltem, hogy a DVTK ellen még a szokottnál is jobban készülnek az ellenfelek, de ezt a játékosoknak el kell tudniuk viselni. Az előző fordulókban ízelítőt kaptunk a másodosztályból, most már mindenki tudja, mire lehet számítani a következő találkozókon.

– Szeretnénk megmutatni, mire vagyunk képesek, s természetesen itthon tartani a három pontot – mondta az Új Néplapnak Csáki Kálmán, a Szolnoki MÁV 21 éves kapusa, aki az eddigi négy találkozót egyaránt végigvédte. – Jól elkaptuk a rajtot, és nyilván az a cél, hogy folytassuk ezt a sorozatot. Nagyon fontos lesz, hogy a Diósgyőr ellen együtt mozogjon a csapat, előre gondolkodjunk, valamint kihasználjuk a kínálkozó lehetőségeket. Úgy hallottam, sok DVTK-szurkoló érkezik, így bízom abban, hogy a szolnoki drukkerekkel együtt remek hangulatot teremtenek majd.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Meglátjuk, mire megy egymással a két veretlen csapat, a Szolnok és a DVTK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik