Szentlőrinc–PMFC rangadó 2019 őszén (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló)

 

A versenyszabályzat értelmében az érdiek visszalépése után a szövetség a három csoport összesítésben legjobb második helyezett csapatának ajánlhatja majd fel az indulás jogát – jelen esetben ez a Szentlőrinc SE. A baranyai együttes a Közép-csoportban 44 pontot gyűjtött, Keleten a második helyezett Füzesgyarmatnak 38 pontja van, míg a Nyugati csoportban a III. Kerületi TVE 41 ponttal végzett a második helyen.

Erről a hírről természetesen már mi is hallottunk, többen is kerestek ez ügyben, de hivatalos értesítést nyilván még nem kaptunk – fogalmazott a klub honlapján, a szentlorincse.hu-n Kovácsevics Csaba, a Szentlőrinc SE szakosztályvezetője. – Ha kapunk, akkor megvizsgáljuk, átgondoljuk, miképp tudnánk élni az NB II-es szereplés lehetőségével. Az biztos, hogy minden tőlünk telhetőt megtennénk azért, hogy a felnőttcsapatunk a második vonalba kerüljön, hiszen ezért küzdöttünk az idény során, s ezért is adtunk be licenckérelmet az NB II-re is.”

Az NB III Közép-csoportjában március 14-én játszották le az utolsó fordulót, amely során a Szentlőrinc 3–0-ra nyert a Kelen SC vendégeként, tehát győzelemmel zárta a bajnoki idényt.

Abban az esetben, ha a Szentlőrincet felkérné a szövetség, de a klub mégsem vállalná az indulást az NB II-ben, akkor a feltöltési szabályzat értelmében a másodosztály legjobb kiesője, a 18. helyen végző Tiszakécske kaphat lehetőséget az NB II-es szereplésre.