A Szeged kihagyott egy 11-est, pontot szerzett a Tiszakécske

MÁDI JÓZSEFMÁDI JÓZSEF
2021.08.22. 18:50
null
Germán Tamás egyenlített (Fotó: Frank Yvette/Délmagyarország)
A labdarúgó NB II 5. fordulójában a Szeged-Csanád GA a szünetben vesztésre állt a Tiszakécske ellen, de Germán fejes góljával egyenlített, majd kihagyott egy tizenegyest Gajdos révén, így a megbízott edző, Virágh Ferenc által irányított Tiszakécske megszerezte a második pontját a bajnokságban.


LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GA–TISZAKÉCSKEI LC 1–1 (0–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1000 néző. Vezette: Nagy Norbert (Sinkovicz Dániel, Tőkés Róbert)
Szeged-Csanád GA:
Molnár F. – Kővári (Bitó, 87.), Tóth G., Pejovic, MohlFarkas A. (Dobos Á., 78.), Simon Á. – Gréczi (Kóródi, 78.), Germán (Haruna, 66.), Dobronoky (Lestyán, 66.) – Gajdos. Vezetőedző: Dragan Vukmir
Tiszakécske:
Holczer – Oláh M., Kiprich D., Farkas N. – Vachtler (Benke, 80.), Erdei (Simon M., 60.), Kovács B. (Végős, 80.), Horváth A., Gyurján – Szalay Sz. (Zádori, 66.), Kalmár F. (Galacs, 60.). Megbízott vezetőedző: Virágh Ferenc
Gólszerzők: Germán (54.), ill. Kalmár (41.)
MESTERMÉRLEG

DRAGAN VUKMIR: – Nehéz bármit mondani. Tudtuk, hogy az ellenfél kontrázik, és néhányszor mégis belehibáztunk. A második félidőben jókor egyenlítettünk, de nem tudtuk a helyzeteinket kihasználni, és még a tizenegyest is kihagytuk. Szomorú vagyok.
VIRÁGH FERENC:
– Gratulálok a csapatnak, nagyon nagy erőt mutattunk, hogy felálltunk a vereségekből. Megmutattuk, hogy több van bennünk, összekaptuk a srácokat. Az volt a célunk, hogy felkészüljünk erre a meccsre, ezt megtettük. Bravúrnak tartom a pontszerzést.

ÖSSZEFOGLALÓ

Rögtön az első támadás Gajdos lövésével zárult, addig csak a hazai alakulatnál volt a labda, míg a Nagy Sándor helyett Virágh Ferenc által irányított Tiszakécske csak felszabadításokkal próbálta megakadályozni, hogy a kapujába kerüljön a labda.

A 18. percben került legközelebb a gólhoz a Szeged, ám Germán 17 méteres szabadrúgásából a labda egy méterrel a kapu mellé ment. Élvezetes meccs volt, amelynek 33. percében hatalmas helyzetbe került a vendégcsapat. Lesgyanús helyzetben Kalmár lépett ki, egyedül vezette a kapusra a labdát, ám cselezés közben Molnár leszedte a lábáról a labdát. Aztán a 41. percben már nem hibázott a vendégek csatára, Kalmár az elé ívelt labdát a tizenhatoson belülre érve átemelte Molnár F. kapus felett, 0–1.

Nem kellett sokat várni az egyenlítésre a szünet után, amikor az 54. percben rendkívül agilis Gréczi jobb oldali beemelésére Germán érkezett, és fejjel a bal alsóba bólintotta a labdát, 1–1.

A 71. percben vezethetett volna a Szeged, de Gajdos tizenegyesét – Kővárit buktatták a tizenhatoson belül – Holczer úgy védte ki, hogy ki sem pattant róla a labda. A hajrá kezdetén előbb Kovács Barnabás találta el váratlanul a kapufát, Molnár F. nyugodtan nézte, hogyan gurul mellé a labda, majd Haruna került helyzetbe, de a kapus mellett nem tudta elpöckölni a labdát.

Előbb Benke lövésénél repült nagyot Molnár F., majd az ellentámadásnál Haruna érkezett Gajdos beadására, de a támadó fölé fejelte a labdát.

PERCRŐL PERCRE

93. perc: vége a mérkőzésnek.

90+1. perc: Bitó lövését védte Holczer.

90. perc: 3 perc a ráadás.

89. perc: Haruna fejelt éppen csak fölé.

88. perc: Benke lövését védte Molnár F.

87. perc: a megsérült Kővári helyére Bitó érkezik.

81. perc: Simon Á. kapott sárgát.

80. perc: Vachtler helyére Benke, Kovács B. helyére Végső érkezett.

78. perc: Gréczi helyére Kóródi, Farkas A. helyére Dobos Á. érkezik.

76. perc: Kovács B. lövése a jobb oldali kapufáról pattant mellé. Ezután Haruna lépett ki, emelt volna Holczer mellett, de a kapus belekapott, így a védők menthettek.

71. perc: Gajdos büntetőjét védte Holczer.

71. perc: 11-eshez jut a Szeged, Kővárit buktatták a tizenhatoson belül.

68. perc: ivószünet.

67. perc: Szalay Sz. helyére Zádori jött.

66. perc: Germán helyére Haruna, Dobronoky helyére Lestyán érkezik.

63. perc: Germán készítette le fejjel a labdát Gajdosnak, aki csak sarokkal ért bele, Dobronoky lövését pedig egy védő blokkolta. A szöglet után Tóth G. fejelt mellé centikkel.

60. perc: Erdei helyére Simon M. és Kalmár helyére Galacs érkezik.

54. perc: GÓÓÓÓÓL! Gréczi beadását Germán bólintotta le a bal alsó sarokba hét méterről, 1–1.

47. perc: Szalay Sz. kapott indítást a védők között, kilépett, de gyengén mellélőtt.

46. perc: elkezdődött a második félidő.

A vendégek stábjában a héten változás történt: Nagy Sándor vezetőedző lemondott, ezen a meccsen már Virágh Ferenc irányítja a Tiszakécskét.

45+2. perc: vége az első félidőnek.

45. perc: 2 perc a ráadás.

41. perc: GÓÓÓÓL! Kalmár ezt már nem rontja el, amikor jobbról érkezik elé a labda, beengedi a pattogó labdát a tizenhatoson belülre, majd átemeli a kapus felett, 0–1.

40. perc: Kővári elé kerül a labda a jobb oldalon, miután egy bal oldali beadást kifejelnek a védők, a szegedi viszont egyből csúnyán fölélő.

35. perc: egymás után három szegedi szöglet volt. Az utolsó végén Germán csúsztatta kapura a labdát, amely mellément.

33. perc: lesgyanús helyzetben Kalmár lépett ki, egyedül vezette a labdát Molnárra, majd miután eltolta a labdát a támadó, a szegedi kapus eldőlve hárította a nagy ziccert.

A Tiszakécske (sárgában) jól állta a sarat (Fotó: Frank Yvette/Délmagyarország)
A Tiszakécske (sárgában) jól állta a sarat (Fotó: Frank Yvette/Délmagyarország)

27. perc: Gréczi rossz megoldást választott egy szegedi támadásnál, pedig jó a beadás, veszély lehetett volna, ebből indult a tiszakécskei akció, amelynél Szalai Sz. a kezdőkörből emelt kapura, de a labda messze elkerülte a szegedi kaput.

22. perc: ivószünet.

22. perc: Kalmár bólint mellé, nem volt kapura veszélyes.

18. perc: 17 méteres szabadrúgást kapott a Szeged. Germán egy méterrel mellérúgta.

17. perc: Farkas N. kapott sárgát.

8. perc: az előrehúzódó Farkas N. durrant fölé 25 méterről jócskán.

5. perc: Kovács B. lövésével fejeződik be egy tiszakécskei szöglet utáni akció.

2. perc:Gajdos lövésével zárul a mozgalmas, szegedi támadást és beadásokat hozó bő egy perc. Maga a lövés nem volt veszélyes.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés, kék-feketében a hazaiak, sárgában a vendégek.

A Szeged hét, a Tiszakécske egy pontot szerzett az eddigi négy fordulóban, előbbi a 9., utóbbi a 20. helyen áll – a meccs esélyese ezek alapján a hazai alakulat.

A szegediek az újonc Tiszakécskét fogadják (Fotó: Frank Yvette/Délmagyarország)
A szegediek az újonc Tiszakécskét fogadják (Fotó: Frank Yvette/Délmagyarország)

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az eddig jól szereplő Szeged a sereghajtó, még nyeretlen Tiszakécske ellen.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek