Supka Attila vezetőedző és Híres Gábor másodedző szerződését a 13. forduló után bontották fel: a szombathelyi csapat akkor a kiesést jelentő 18. helyen állt az NB II-ben. Az azóta lejátszott hét bajnokiból hatot elveszített, így a 20. forduló után is ugyanott áll.

A FEB megállapította: a Haladás nem teljesítette a korábbi vezetőedzővel, Supka Attilával, valamint segítőjével, Híres Gáborral szembeni kötelezettségét, ezért 250 000, illetve 150 000 forint pénzbüntetést szabott ki, továbbá kilátásba helyezte: „amennyiben a határozat jogerőre emelkedéséig a sportszervezet részéről a sportszakemberrel szemben szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése nem történik meg, a határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdve a sportszervezetet az igazolási és átigazolási jogból 10 hónapra kizárja”.

A Haladás a hivatalos honlapján a délutáni órákban jelezte, a klub csütörtökön mindent kifizet a párosnak.

„Séllei Árpádtól, a Haladás ügyvezetőjétől megtudtuk, a tárgyalás reggelén a klub a tartozás kétharmadát átutalta az edzőpárosnak, azért annyit, mert a végösszeg pontosításra szorult, egyikük fizetéséhez ugyanis letiltás érkezett. A Haladás ezenkívül vitatta azt, hogy Supka és Híres fizetésükön kívül jogosult lennének prémiumra is, hiszen nekik is köszönhető volt, hogy a csapat kieső helyen tanyázott. Ám az MLSZ fegyelmi bizottsága szerint a prémium is jár. A Haladás így teljesíti kötelezettségét, a fennmaradó részt – prémiumokkal együtt – csütörtökön elutalja – azaz Supkáék valamennyi követelésüket megkapják. Séllei Árpád még annyit fűzött az ügyhöz, hogy a jelek szerint Supkáék jobban teljesítenek a pályán kívül, mint a kispadon” – olvasható a haladas.hu-n.