A Loki hamar elhitte, hogy nyert, és erre ráfizetett

Vágólapra másolva!
2020.10.04. 14:53
null
Nem bírt a DVSC a Soroksárral (Fotó: Dömötör Csaba)
A sérülésektől, betegségtől tizedelt Soroksár a második félidőben meglepte a listavezetőt, és nemcsak egyenlített, több nagy ziccert is kidolgozott. A DVSC csak 1–1 után kezdett el ismét futballozni, de ez már kevésnek bizonyult a győzelem kivívásához.

 

LABDARÚGÓ NB II
11. FORDULÓ

SOROKSÁR SC–DEBRECENI VSC 11 (01)
Szamosi Mihály Sporttelep, 600 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Horváth Zoltán, Berényi Ákos)
Soroksár: Varga Á. – Gárdos, Gengeliczki, Gyömbér, Valencsik – Csernik, Derekas – Orosz (Lipcsei K., 75.), Ladányi (Tóth D., 27.), Korozmán – Lovrencsics B. Megbízott edző: Dejan Milovanovics
DVSC: Zöldesi – Bényei, Kinyik, Poór, Korhut – Bódi, Kusnyir (Dzsudzsák, 58.), Varga J., Ferenczi J. – Bárány (Tischler, a szünetben), Sármány (Kenderesi, a szünetben). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző:
Bódi (0–1 11-esből) a 32., Lovrencsics B. (11) a 73. percben
Kiállítva: Gyömbér (második sárga lappal) a 93. percben

ÖSSZEFOGLALÓ

Ideális labdarúgóidőben, telt ház előtt kezdődött a mérkőzés. A játékosok nem kímélték magukat, azonnal óriási lendülettel vetették magukat a küzdelembe. Bár nagy volt az iram, igazán veszélyes helyzetet nem sikerült egyik félnek sem kialakítani. A vendégek elsősorban a Korhut, Ferenczi balszárnytól várták, hogy megbontsa a hazaiak védelmét, míg a soroksáriak Orosz Márk és Korozmán Kevin gyorsaságában bíztak. Miután a védelmek stabilan álltak a lábukon, a kapusoknak nem sok dolguk akadt. Nem volt benne a játékban a gól, így derült égből villámcsapásként hatott a vendéglátók szurkolóira, amikor Iványi Zoltán meglehetősen könnyű szívvel befújt egy tizenegyest Bárány Donát látványos esését követően. Bódi Ádám higgadt ítélet-végrehajtónak bizonyult, így előnnyel térhettek pihenőre a hajdúságiak.

A második félidőben a DVSC semmit sem tett annak érdekében, hogy lezárja a meccset, ezzel tulajdonképpen életben tartotta a soroksári reményeket. A hazaiak pedig ráéreztek a lehetőségre, egyre többször veszélyeztették a vendégek kapuját, és megérdemelten egyenlítettek. Ettől kezdve új meccs kezdődött, mindkét gárda több nagy helyzetet is kidolgozott, de mind Varga Ádám, mind Zöldesi Illés remekül védett. A látottak alapján a Soroksár rászolgált a bravúros pontszerzésre, miután a Loki játékosai túl hamar elhitték, hogy megnyerték a találkozót. 1–1

PERCRŐL PERCRE

Iványi játékvezető lefújta a mérkőzést, a Loki csak döntetlenre végzett Soroksáron.

93. perc: Gyömbér megkapta a második sárga lapját, így villant a piros.

92. perc: Lovrencsics a bal oldalról remekül vette észre, hogy Gárdos egyedül érkezik a tizenhatos jobb saránál, odavarázsolta a labdát. Gárdos lövését Zöldesi bravúrral fogta.

Letelt a rendes játékidő, 3 perc lesz a hosszabbítás.

88. perc: Korozmán kapott sárga lapot, mert nem engedte elvégezni a szabadrúgást.

86. perc: Ezt meg a Loki úszta meg! Korozmán a bal oldali alapvonal mesterien emelt Lovrencsics fejére, a hazaiak centere a hosszú saroknál, öt méterről fejelt, Zöldesi hihetetlen bravúrral védett.

82. perc: Csernik emelt a jobb oldali vonal közeléből a hosszú ötösre, Lovrencsics fejesét azonban Zöldesi hárította.

A debreceni Varga József bűvöli a labdát (Fotó: Dömötör Csaba)
A debreceni Varga József bűvöli a labdát (Fotó: Dömötör Csaba)

80. perc: Ezt megúszta a Soroksár: Korhut bal oldali beadásánál teljesen megfelejtkeztek a hazaiak Kenderesiről, aki 8 méterről, óriási ziccerből a jobb sarok mellé bólintotta a labdát.

77. perc: Dzsudzsák jobb oldali beívelését a hosszún Ferenczi lőtte kapura, Varga Ádám a rövid saroknál bravúrral hárított.

75. perc: Hazai csere: Orosz Márkot Lipcsei Krisztián váltja.

73. perc: Érett az egyenlítés! Csernik bal oldali beadását Lovrincsics Balázs középről, 8 méterről a bal sarokba csúsztatta, 11.

70. perc: Kinyik tisztán szerelte Cserniket a kaputól 23 méterre, ám a játékvezető megette a hazai játékos esését. Derekas életerős szabadrúgását Zöldesi másodjára fogta.

67. perc: Végre ismét foci! Dzsudzsák mesterien sarkalt Tsichler elé, aki a jobbösszekötő helyéről 10 méterről, jobbal lőtt, Varga Ádám bravúrral, lábbal védett.

66. perc: Kenderesinek esélye sem volt a labda megszerzésére, méterekről csúszott bele a kivetődő Varga Ádámba. Az egyértelmű piros helyett Iványi csak a sárgát mutatta fel!

62. perc: Korozmán 10 méteres hátrányból indulva érte utol Kinyiket egy előre vágott labdára startolva, a vendégek középső védője végül estében tudott menteni a tizenegyespontnál.

61. perc: Derekas a nyakánál fogva rántotta vissza Varga Józsefet, jogos a sárga.

57. perc: Jön Dzsudzsák Balázs, Kusnyir Eriket váltotta!

56. perc: Kinyik törlesztési szándékkal rúgott oda a hazaik játékosának, megúszta sárgával. A reklamáló Bódit szintén figyelmeztette a játékvezető.

53. perc: Csernik tekert a kapu elé a jobb oldali vonal mellől, Bényei ugyan megelőzte Lovrencsics Balázst, de majdnem saját kapujába kotorta a labdát.

52. perc: Ferenczi bal oldali beadását Tischler 10 méterről a kapu félő fejelte.

A szünetben a vendégek kettőt is cseréltek, Bárány Donát és Sármány Kristóf helyett Tischler Patrik és Kenderesi Dávid jött ki a folytatásra.

46. perc: Kezdődik a második félidő.

Vége az első félidőnek.

Egy perc lesz a hosszabbítás.

45. perc: Csernik kapott sárga lapot, miután a hazai térfél közepén buktatta Kusnyirt.

A gól szemmel láthatóan megfogta a hazai együttest, a labda szinte alig van a soroksáriaknál ezekben a percekben.

32. perc: Gyömbér sárga lapot kapott az előző szabálytalanságért.

Debreceni gólöröm (Fotó: Dömötör Csaba)
Debreceni gólöröm (Fotó: Dömötör Csaba)

32. perc: Bárány és Gyömbér birkózott a labdáért a tizenhatoson belül, a vendégek támadója pedig látványosan elesett. Iványi játékvezető pedig talán túlságosan könnyű szívvel tizenegyest ítélt, melyet Bódi a jobb alsó sarokba helyezett, 01.

27. perc: Szegény embert még az ág is húzza: megsérült a 18 éves Ladányi Gergő és helyére a 19 éves Tóth Dominik érkezett.

26. perc: Bódi indította a lyukra futó Bényeit a jobb oldali vonal mellett, aki az alapvonal közeléből úgy lőtte középre a labdát, hogy az a bal kapufáról pattant az alapvonalon túlra.

25. perc: Korozmán ballábas, 15 méteres lövését védte magabiztosan Zöldesi Illés.

Igazi futballhangulat a Haraszti úton. Bár 600 néző a hivatalosan maximálisan beengedhető néző, rengetegen állnak a vendégszektor korlátjánál, illetve a lelátó sétáló részén is. Mindkét tábor hangosan buzdítja övéit.

19. perc: Bódi bal oldali szögletét Varga József a rövid saroknál megcsúsztatta, ám a labda elsuhant a felső léc felett.

15. perc: Orosz Márk a jobbösszekötő helyéről, 23 méterről, ballal megcélozta a rövid sarkot, a labda Poórról pattant szögletre.

13. perc: Bényei sárga lapot érően buktatta a tizenhatos jobb sarkánál az őt kicselező Korozmánt. Orosz szabadrúgása azonban a sorfalban halt el.

10. perc: Bódi a balösszekötő helyéről tekert szabadrúgásból a hazai kapu elé, Poór Patrik egyedül érkezett, tiszta helyzetből, 8 méterről azonban a jobb sarok mellé fejelt. Igaz, mint kiderült, mindezt lesről tette ...

Azonnal egymásnak estek a csapatok, s bár nagy az iram, a kapuk egyelőre nem kerültek veszélybe.

4. perc: Orosz tört be nagy lendülettel a jobbösszekötő helyén a tizenhatoson belőle, ám kecsegtető helyzetben lövés helyett cselezni kezdett, s oda lett a lehetőség.

Ideális labdarúgóidő, és telt ház várta a csapatokat Soroksáron, így minden adva van ahhoz, jó meccset lássanak a nézők.

Debrecen bemelegítés (Fotó: Dömötör Csaba)
Debrecen bemelegítés (Fotó: Dömötör Csaba)

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tiszta pirosban léptek pályára.

Hiányzó a Loki keretében is akad például Gróf Dávid , igaz, lényegesen kisebb számba, mint a hazaiaknál. Így fordulhat elő, hogy a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs ezúttal is a kispadon kezdi a mérkőzést.

Változatlanul vezetőedzője, Lipcsei Péter jelenléte nélkül kénytelen pályára lépni a soroksári együttes. A hazaiak mesteréről még az előző forduló előtt derült ki, hogy elkapta a koronavírust és így karanténba kényszerült. A múlt heti, Budaörs elleni találkozóhoz képest annyival lesz könnyebb dolga ma a fővárosi gárdának - miközben sérült és beteg játékosok továbbra is hiányoznak keretéből -, hogy ezúttal már nem Vass Zsolt technikai igazgatónak és Kocsis Attila masszőrnek kell a kispadról tanácsokkal ellátni a pályán lévőket, hanem a szakmai stáb karanténból kiszabadult, egészséges tagja, Dejan Milovanovics meccselhet. Hogy milyen gondokkal kell megküzdenie a megbízott szakvezetőnek bizonyítja, mindössze négy mezőnyjátékos - közülük három ifjúsági korú - csere áll rendelkezésére, miközben ettől a fordulótól már öt változtatási lehetőségük van a csapatoknak.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Kiderül, meg tudja-e állítani a hármas győzelmi sorozat után legutóbb a Budaörs ellen veszítő Soroksár a Dzsudzsák Balázzsal megerősödött Lokit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik