NB II: Serie A-ban szereplő csapattól kapott kölcsön támadót a Szeged!

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 07:02
null
Horváth Krisztofer kölcsönben Szegeden folytatja (Fotó: Getty Images)
A 19 éves Horváth Krisztofer az olasz élvonalban (Serie A) szereplő Torino FC csapatától a labdarúgó NB II-es Szeged-Csanád GA-hoz került egy évre kölcsönbe – számolt be róla a szegediek honlapja.

 

A 19 esztendős Horváth Krisztofer 2013-ban Hévízről a ZTE-hez került, melynek felnőttcsapatában 2018 márciusában, a Békéscsaba elleni NB II-es bajnoki meccsen mutatkozott be. A támadó a kék-fehéreknél összesen 22 meccsen 2 gólt szerzett.

2019 januárjában, 17 évesen a ZTE-től az olasz élvonalban (Serie A) szereplő SPAL-hoz szerződött kölcsönbe, és a SPAL Primavera-csapatában kapott szerepet. 2020 nyarán az olasz együttes érvényesítette vételi opcióját, és végleg szerződtette. 2020. július 26-a fontos dátum a karrierjében, hiszen ezen a napon bemutatkozhatott a Serie A-ban, a Torino elleni bajnokin csereként állt be a 84. percben. A SPAL a 2019–20-as idény végén kiesett a Serie A-ból, de Horváth a bajnokság utolsó fordulójában fél órát játszhatott csereként a Fiorentina elleni, 3–1-re elveszített mérkőzésen.

Horváth Krisztofer 2020 szeptemberében az olasz élvonalbeli Torinohoz igazolt, amelyben november végén a Virtus Entella ellen 2–0-ra megnyert Olasz Kupa-mérkőzésen debütált (egy percet játszott), igaz, azóta csak a Torino Primavera-csapatában kapott játéklehetőséget.

Motiváltan várom az előttem álló időszakot – fogalmazott Horváth Krisztofer a szegedi klubhonlapnak. – Szerencsére a srácok nagyon hamar befogadtak, a körülmények is kiválóak, minden adva van a jó szerepléshez. Bízom benne, hogy gólokkal és asszisztokkal segíthetem majd a csapatot az idény során.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZEGED-CSANÁD GA-NÁL
Érkezők: Bojtos Tamás
(HFC – kölcsönből vissza), Daru Bence (Csákvár), Farkas Aurél (Nyíregyháza), Horváth Krisztofer (Torino FC – Olaszország, kölcsönbe), Kovács Milán (Vasas – kölcsönbe), Molnár-Farkas Tamás (Szolnok), Orosz Márk (HFC, kölcsönből vissza), Temesvári Attila (Bp. Honvéd), Vári Barnabás (Győr)
Távozók:
Deák István
(szerbiai, Mosonmagyaróvár), Grumics Miroszláv (szerb-magyar, Szentlőrinc), Horváth Marcell (Kelen SC), Moga Sergiu (Hajdúszoboszló), Oláh Gergő (Kisvárda II, közben technikai vezető lett Kisvárdán), Rózsahegyi Dominik (Makó), Szilvási Péter (Sényő), Varga Bence (MTK – kölcsönből vissza, onnan Kecskemét, kölcsönbe), Varga Szabolcs (Békéscsaba)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik