NB II: Van Nistelrooy is az edzője volt az ETO új szerzeményének

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 13:39
null
Ruud van Nistelrooy is az edzője volt az ETO új szerzeményének (Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe, archív)
Újabb igazolást sikerült nyélbe ütnie a labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győrnek, a korábban Hollandiában a PSV-ben és az Ajaxban is megforduló utánpótlás-válogatott szélső, Horváth Olivér másfél évre írt alá a klubhoz – számolt be róla a kisalföldiek honlapja.

 

A 20 évesHorváth Olivér fiatal kora ellenére gazdag pályafutást tudhat maga mögött. Az MTK-nevelésű játékos nagyon fiatalon légiósnak állt, megfordult Hollandiában, az Ajax és a PSV Eindhoven korosztályos csapataiban, előbbinél John Heitinga, utóbbinál a Manchester United és a Real Madrid korábbi gólvágója, Ruud Van Nistelrooy kezei alatt dolgozhatott. A PSV U21-es csapatával aztán szerepelt a holland másodosztályban is 15 mérkőzésen, de tavaly nyáron hazatért Magyarországra nevelőegyesületéhez, az MTK-hoz.

A fővárosiak egyből kölcsönadták az NB II-es Szombathelyi Haladásnak, azonban a vasiaknál nem úgy alakultak a dolgai, ahogy szerette volna, ezért távozott. Kölcsönjátéka után nem anyaegyesületében, az MTK-ban folytatja, hanem egy szerződésbontás után most másfél évre aláírt az ETO-hoz.

Az MTK-ban nevelkedtem, innen igazoltam 2016-ban Hollandiába, az Ajaxhoz – kezdte az eto.hu-n Horváth Olivér. – Itt két évig szerepeltem, de az első évemben keresztszalag-szakadást szenvedtem. Innen mentem át a PSV-be, ahol ugyanúgy két évig szerepeltem, többek között pályára léphettem a holland másodosztályban is. Az U16-os válogatottól kezdve minden korosztályban lehetőséget kaptam a bizonyításra ez idő alatt. Tavaly nyáron jöttem haza az MTK-ba, onnan egyből kölcsönbe kerültem Szombathelyre. Ez sajnos nem úgy sült el, ahogy terveztem, ezért nagyon örültem a győri lehetőségnek. Leginkább balszélsőként szeretek szerepelni, de sokszor játszottam már a jobb oldalon is. Úgy gondolom, jó csapatjátékos vagyok, amit érzésem szerint az ETO-nál tudok kamatoztatni, emellett a gyorsaságom is az együttes hasznára lehet. Az Eindhoven akadémiáján például a harminc métert 3.79 másodperc alatt futottam – azt mondták, az utóbbi tíz évben nem mértek ilyen eredményt.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL
Érkezők: Erdei Milán, Szabados Attila, Szalka Máté (mindhárman Fehér Miklós-Akadémia – profi szerződést kaptak), Horváth Olivér (MTK Budapest, legutóbb kölcsönben Haladás) Sipos Zoltán (Paks – kölcsönbe)
Távozók: Dvorschák Gábor (Kaposvár), Kerkez Milos (AC Milan – Olaszország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik