NB II: rémálom ez az év a Szpari-középpályás számára, újra megműtötték

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.24. 07:21
null
Paku Rolandot (jobbra) ismét megműtötték (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
Nyári sérülése után most újra megoperálták Paku Rolandot, a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus középpályását, aki csak januárban kezdheti el a rehabilitációt – számolt be róla a klub honlapja.



Paku Roland számára igazi rémálom a 2022-es év. A 29 éves középpályás január végén horrorisztikus sérülést szenvedett a Tiszakécske elleni NB II-es mérkőzésen, egy összefejelés után eszméletlenül terült el a földön.

Áprilisban visszatért a pályára és a nyári felkészülést egészségesen kezdte el, de az egyik edzés végén fájdalmat érzett a térdében, az orvosi vizsgálatok pedig porclágyulást és szakadást állapítottak meg nála. Pakut július 12-én megműtötték, és úgy tűnt, szépen gyógyul. Elkezdett futni, fokozatosan terhelték a lábát a rehabilitáció után, ám nem reagált jól a térde, fájdalmat is érzett, így újabb vizsgálatokra volt szükség.

Bár a nyári operáció jól sikerült, anatómiai okokból a patella nem jó irányba, kicsit oldalra mozgott, így a futásnál kattogott és fájt is – ecsetelte a klubhonlapon Paku. – Sajnos így újra kés alá kellett feküdnöm; Majzik doktor operált meg Budaörsön, már itthon gyógyulhatok. Most egy rögzítő van a lábamon hat hétig, remélem, a kontroll utána mindent rendben mutat majd. Januárban kezdhetem így a rehabilitációt, és onnantól haladhatunk lépésről lépésre. Ez nem az én idényem, de úgy vagyok vele, ettől már csak jobb jöhet. 2023 viszont az én évem lesz!”

A 29 esztendős, ETO-nevelésű középpályás 2021 elején érkezett Nyíregyházára (korábban, a 2013–2014-es idényben már játszott a Szpariban), s a csapatban azóta alapember, igaz, sérülése miatt a most futó idényben még nem léphetett pályára.

A 21 ponttal az NB II 12. helyén álló Nyíregyháza egyébként vasárnap, a 18. fordulóban a Csákvárt fogadja 13 órakor Sényőn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik