Végletekig kiélezett összecsapáson aratott szép győzelmet a PMFC

MÓGA RICHÁRDMÓGA RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2022.08.14. 18:50
null
Az első félidőben kétszer is betalált a házigazda, de a vendégcsapat izgalmassá tette a hajrát (Löffler Péter/Dunántúli Napló)
Szép győzelmet aratott második hazai mérkőzésén a PMFC a Mosonmagyaróvár ellen, ezzel három találkozó után továbbra is veretlen Weitner Ádám alakulata a labdarúgó NB II-ben.

 

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ

PÉCSI MFC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 2–1 (2–0)
Pécs
, PMFC Stadion, 1700 néző.Vezette: Katona Balázs (Garai, Kiss B.)
Pécsi MFC: Helesfay – Mayer (Kövesdi, 76.), Rácz, Katona L., Hadaró – Kesztyűs (Svedyuk, 76.), Futó – Makrai (Kónya D., 64.), Nikitscher, Harsányi (Tihanyi, 83.) – Tóth-Gábor (Grabant, 83.). Vezetőedző: Weitner Ádám
Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita (Dezamits, 70.), Czingráber, Debreceni, Deák, Nagy K. (Horváth K., szünetben) – Tóth L. (Illés D., 56.), Végh, Gáncs (Múcska, 70.) – Szalka (Nagy Z., szünetben), Boros. Vezetőedző: Varga László
Gólszerző: Harsányi I. (1–0) a 24., Czingráber (öngól, 2–0) a 28., Nagy Z. (2–1) a 71. percben
MESTERMÉRLEG
Weitner Ádám: – Az első félidőben magabiztosan játszottunk, sok helyzetet tudtunk kialakítani. Kettő nulla után azonban mindent egy lapra tett fel a vendéggárda, így a második félidő részünkről a szív diadala volt. Úgy látom, mentálisan összeért a társaság.
Varga László: – Az első nagy ziccer a mienk volt, de az első fél órában megilletődötten játszottunk. Utána is megvoltak a lehetőségeink, sajnálom, hogy hagytunk egy félidőnyi előnyt a Pécsnek. Végig győzelemre játszottunk, de fel kell vennünk az NB II ritmusát, hiszen mi a harmadosztályból jöttünk fiatal, de fejlődőképes társasággal.

ÖSSZEFOGLALÓ

A házigazda kezdett jobban, sőt Harsányi révén már a harmadik percben kapufát lőtt a PMFC. A hazai fölény a folytatásban is megmaradt, míg a vendégtámadások az utolsó harmadban elhaltak.

Az első játékrész felénél jött az első csattanó. Makrai vezethette a labdát a bal szélen, gyönyörűen tálalt a túloldalra Harsányi elé, aki egy átvétel után kilőtte a hosszú alsót, ezzel vezetést szerzett Weitner Ádám alakulata. Sőt, pár perccel később megduplázta előnyét a PMFC! Kissé kisodródott helyzetben vezethette a kapusra a labdát Tóth-Gábor, de el tudta lőni mellette. A labda a kapufáról kifele pattant, és a visszafutó Czingráber a saját csapata kapujába sodorta be – öngól.

Amásodik félidőben próbált magasabb fokozatra kapcsolni a vendégcsapat, de Helesfay könnyedén hárította a próbálkozásokat. Egészen a 76. percig, amikor egy vitatott szituációt követően Nagy Zoárd révén szépített a Mosonmagyaróvár. A meccs hajrájában a csereként beálló Grabant hatalmas bombával növelhette volna a pécsiek előnyét, ám a labda a lécen csattant.

Az utolsó percekre is maradt izgalom, de már nem született több találat, a PMFC így megszerezte idénybeli második győzelmét is. 2–1

3. FORDULÓ
Augusztus 14.
Tiszakécskei LC–Diósgyőri VTK 1–2
Soroksár SC–Aqvital FC Csákvár2–2
Szombathelyi Haladás–ETO FC Győr2–1
Szentlőrinc–Szeged-Csanád Grosics Akadémia2–0
MTK Budapest–Dorogi FC5–2
Gyirmót FC Győr–Békéscsaba 1912 Előre0–1
Kolorcity Kazincbarcika SC–Budafoki MTE2–1
Pécsi MFC–Credobus Mosonmagyaróvár2–1
FC Ajka–HR-Rent Kozármisleny4–2
BFC Siófok–Nyíregyháza Spartacus FC1–0

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest32110–6+47
2. Soroksár SC3217–4+37
3. Pécsi MFC3215–3+27
4. Szombathelyi Haladás3214–2+27
5. Gyirmót FC Győr3218–2+66
6. Békéscsaba 1912 Előre3217–2+56
7. FC Ajka3218–4+46
8. BFC Siófok3212–1+16
9. Kazincbarcika3215–7–26
10. FC Csákvár3124–3+15
11. Szentlőrinc SE31115–7–24
12. Mosonmagyaróvár3123–4–13
12. ETO FC Győr3123–4–13
12. Diósgyőri VTK3123–4–13
15. Kozármisleny3126–8–23
16. Tiszakécske3123–5–23
16. Szeged-Csanád Grosics Akadémia3123–5–23
18. Budafoki MTE3123–7–41
19. Nyíregyháza Spartacus330–3–30
20. Dorogi FC333–11–80

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+3. perc: Ez a vége! A PMFC megszerezte idei második győzelmét. A találkozó végeredménye: PMFC–Mosonmagyaróvár 2–1.

90. perc: Három perc lesz a hosszabbítás, ennyi ideje maradt még a vendégcsapatnak a gólszerzésre.

 

A hajrában a piros mezes Pécs tovább növelhette volna előnyét (Löffler Péter/Dunántúli Napló)
A hajrában a piros mezes Pécs tovább növelhette volna előnyét (Löffler Péter/Dunántúli Napló)
86. perc: A PMFC közelebb jár a harmadik gólhoz, mint a Mosonmagyaróvár az egyenlítéshez. Grabant hatalmas bombája a felső lécen csattant, Heinrichnek esélye sem lett volna a hárításra.

83. perc: Ismét kettőt cserélt a PMFC. Tóth-Gábor és Harsányi hagyta el a pályát, a helyükre Tihanyi és Grabant érkezett.

80. perc: Harsányi kapott remek labdát a jobb szélen, azonban az utolsó pillanatban elcsúszott, így célt tévesztett a hazaiak tízese.

76. perc: Kettőt cserél a PMFC is. Kesztyűs és Mayer helyére jöhetett Kövesdi és Svedjuk.

71. perc: GÓÓÓL! Egy vitatott szituáció utáni támadásból Nagy Zoárd révén megszerezte első gólját a Mosonmagyaróvár. A szurkolók és a játékosok is értetlenül fogadták az ítéletet. 2–1.

70. perc: Utolsó cseréit is kihasználta a vendégcsapat. Gáncs és Simita helyére Múcska és Dezamits érkezett.

68. perc: Egy szabadrúgást követően Boros Gábor elé pattant a labda, aki megszerezhette volna csapata első találatát, Helesfay azonban könnyedén védett.

64. perc: Cserél Weitner Ádám is. Makrai helyére érkezik Kónya Dávid.

59. perc: Nyomást helyez a Mosonmagyaróvár a házigazdára, így ennek is volt köszönhető, hogy Gáncs Botond helyzetbe került, de keresztbe lőtte a labdát.

56. perc: Ismét cserél Varga László. Tóth László helyére jött Illés Dávid.

52. perc: ÓRIÁSI ZICCER! A pécsi védelem egy pillanatra bealudt, így Nagy Zoárd előtt adódott nagy lehetőség, de a csereként beálló labdarúgó nem találta el az üres kaput.

50. perc: A vendégcsapat jobban jött ki a második félidőre, de az utolsó passzok rendre pontatlanok.

46. perc: folytatódik a találkozó! Cseréltek a vendégek, Szalka Dominik és Nagy Kevin hagyta el a pályát, míg Horváth Kevin és Nagy Zoárd érkezett.

Vége az első félidőnek. Kétgólos előnnyel vonulhat pihenőre Weitner Ádám alakulata.

44. perc: Hosszú idő után ismét nagy lehetőség a Mosonmagyaróvár előtt. Szalka Dominik kínálta meg 16-ról, de Helesfay szépen védett.

39. perc: Tóth-Gábor gurította volna középre bal oldalról, de a labda levágódott. Hadaró Valentin azonnal elvállalta, de nem talált kaput.

 

Bőven akadt dolga eddig Heinrichnek, a vendégek kapusának  (Löffler Péter/Dunántúli Napló)
Bőven akadt dolga eddig Heinrichnek, a vendégek kapusának (Löffler Péter/Dunántúli Napló)


38. perc:
Futó egy hosszú labdával szerette volna kiugratni Harsányit, de Heinrich jó ütemben érkezett.

35. perc: A vendégcsapat próbál magasabb fokozatra kapcsolni, de az utolsó harmadban elhalnak a támadások.

28. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Megduplázta előnyét a PMFC! Kissé kisodródott helyzetben vezethette a labdát a kapusra Tóth-Gábor, de el tudta lőni a kapus mellett. A labda a kapufáról kifele pattant, de a visszafutó Czingráber besodorta a labdát saját csapata hálójába, 2–0.

24. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Megszerezte a vezetést a házigazda. Makrai vezethette a labdát a bal szélen, gyönyörűen tálalt a túloldalra Harsányi elé, aki egy átvétel után kilőtte a hosszú alsót, 1–0.

20. perc: A játékvezető ma engedi a kemény játékot, s ezt szóvá is teszik a hazai drukkerek.

18. perc: Futó Zsombor előbb kézzel, majd lábbal is beküzdhette a labdát a kapu elé, de a vendégek kapusa, Heinrich Márk könnyedén lehúzta.

 

Lendületesen kezdte a találkozót a pécsi csapat (Fotó: Löffler Péter /Új Dunántúli Napló)
Lendületesen kezdte a találkozót a pécsi csapat (Fotó: Löffler Péter /Új Dunántúli Napló)

12. perc: Küzdelmesen játszik ez idáig a házigazda. Legutóbb Nikitscher érdemelte ki a vastapsot a szurkolótábortól harcos játékával.

8. perc: Makrai egy esernyőcsellel hozta helyzetbe magát, azonban 16-ról csúnyán eltörte a labdát.

4. perc: A vendégek játékosa, Nagy Kevin kapott remek labdát a bal szélen, szépen elküldte egy csellel védőjét, majd a kapu mellé lőtt.

3. perc: KAPUFA! Harsányi bal oldalról lőhetett szabadrúgást. Laposan gurította el a sorfal mellett, csak centik hiányoztak.

2. perc: Veszélyesen jött be a hazai szöglet, de nem sikerült a kapu fele juttatni a labdát.

1. perc: Elkezdődött a találkozó! A pirosban játszó PMFC indította útjára a labdát, a Mosonmagyaróvár fehét szerelésben lépett pályára.

 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a Békéscsabát hazai pályán legyőző, majd Budafokon ikszelő Pécsi MFC a Tiszakécskén vereséggel nyitó, utána pedig az Ajkát otthon megverő, újonc Credobus Mosonmagyaróvár ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik