NB II: Pátkai mellett Otigba érkezését is bejelentette a Vasas

Vágólapra másolva!
2020.09.22. 18:03
null
Otigba és Pátkai is a Vasasban folytatja (Fotó: vasasfc.hu)
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport Online információja, az NB II-es Vasas FC-ben folytatja pályafutását a Mol Fehérvár válogatott középpályása, Pátkai Máté. Az angyalföldi klub egyúttal az FTC-t a nyáron elhagyó védő, Otigba Kenneth érkezését is bejelentette.

 

A hazai átigazolási időszak utolsó napján két komoly NB I-es múlttal rendelkező játékos megszerzéséről is hírt adott a Vasas. Pátkai Máté esetében a Mol Fehérvárral kellett megegyeznie a másodosztályú klubnak, mivel a 32 éves, 23-szoros válogatott középpályásnak jövő nyárig szólt a szerződése, míg Otigba Kenneth szabadon igazolhatóként érkezett.

Pátkait 2015-ben a Győri ETO-tól szerződtette a Videoton, mellyel 2018-ban bajnok, 2019-ben kupagyőztes lett.

„Két héttel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy klubváltásra kerül sor a pályafutásomban – magyarázta Pátkai a vasasfc.hu-nak. – Éreztem, hogy új impulzusra van szükségem, váltani szerettem volna, így a Vasas megkeresésekor nem gondolkodtam sokat, Nagy Miklós sportigazgatóval néhány óra alatt megállapodtunk. Életem során mindig jól döntöttem, utólag ezt az élet is igazolta. Most olyan klubhoz igazolok, amelynél újra vannak komoly célok, az eddigi lépéseimnél is mindig ez motivált. A Vasassal közös a célom, hogy feljussunk az élvonalba, hangsúlyt fektessünk az építkezésre. Nem érzem visszalépésnek a döntésemet, hiszen néha egyet hátra kell lépni ahhoz, hogy kettőt léphessünk előre.”

A 28 éves Otigba 2017 nyarán igazolt a Ferencvároshoz, amellyel 2019-ben és 2020-ban bajnok volt, az elmúlt idény végén azonban nem hosszabbították meg a szerződését.

„Az átigazolási időszak határideje rám nem vonatkozott, így a döntésemmel kapcsolatban nyomás sem volt rajtam. A klub filozófiáját és céljait látva kiderült számomra, hogy mindez egyrészt egyezik a saját gondolataimmal, másrészt a munkámmal talán én is segíthetem az előrelépést. A Vasasnak nem a másodosztályban a helye, a múltjához méltó első osztály kivívása kifejezetten motiváló számomra. Várom az előttünk álló időszakot, s hiszem, hogy kellő munkával, alázattal és energiával megvalósíthatjuk a céljainkat” – mondta a védő.

A Vasas a nyáron több rutinos játékost is szerződtetett az NB I-ből, köztük az élvonal aktuális gólkirályát, Radó Andrást is, de a csapat így is a vártnál gyengébben kezdte a bajnokságot. Bene Ferenc vezetőedzőt időközben Schindler Szabolcs váltotta a kispadon, de a csapat 9 forduló után továbbra is csak a 13. helyen áll a másodosztály tabelláján, így nem meglepetés a további erősítési szándék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik