NB II: Paksról vett kölcsön kapust a Diósgyőr

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.05. 15:47
null
Borsos Vilmos a Dorog kapujában (Fotó: Földi Imre)
A Diósgyőr egy évre kölcsönvette Borsos Vilmost, a Paksi FC kapusát, akinek a végleges megvásárlására jövő nyáron opciós joga lesz – adta hírül az NB II rajtjára készülő miskolci labdarúgóklub a hivatalos honlapján.

A 20 éves, 191 centiméter magas kapus az elmúlt két idényben a Dorog kölcsönjátékosaként szert tett már NB II-es tapasztalatra, összesen 17 bajnoki mérkőzésen védett a Komárom-Esztergom megyei együttesben, de a legutóbbi évadban 15 alkalommal a Paks II-ben is szerepelt.

„Az ifjabbik Borsos Vilmos kölcsönbe érkezik a klubhoz. Az édesapját is biztosan jól ismeri a futballban jártas közvélemény – idézi Benczés Miklós sportigazgatót a dvtk.eu. – A szakmai stábbal egyeztetve arra a döntésre jutottunk, mivel a gerincoperáción átesett Braniszlav Danilovics sérülése és abból való felépülése kicsit tovább húzódott el, mint ami a tervezett volt, szerettük volna magunkat bebiztosítani ezen a poszton is. Viliben olyan kapust látunk, aki tehetséges, jó felépítésű, fiatal kora ellenére képzett és már NB II-es rutinnal is rendelkezik, hiszen az előző két idényt szintén kölcsönben, Dorogon töltötte. Számunkra akár a későbbiekben is komoly erősítés lehet, éppen ezért kivásárlási opcióval vettük kölcsön a Pakstól. Igyekszünk megfelelő konkurenciát teremteni minden poszton, ami szépen alakul. A támadószekcióba szeretnénk még tovább erősíteni.”

Borsos Vilmos már az orvosi vizsgálatokon is átesett, aláírta a szerződését, és hétfő délután csatlakozik a DVTK felkészüléséhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik