Nem született gól a veretlenek csatáján

Bereczky BenceBereczky Bence
Vágólapra másolva!
2021.08.15. 17:20
null
Harmadik mérkőzésén már nem sikerült betalálnia a két forduló után még élen álló Nyíregyházának (Fotó: Triffonov Éva)
A labdarúgó NB II 3. fordulójában a találkozó előtt éllovas Nyíregyháza a Szombathelyi Haladást fogadta ideiglenes otthonában, Balmazújvárosban, és nagy küzdelmet hozó mérkőzésen nem született gól. A döntetlennel mindkét együttes megőrizte veretlenségét.

 

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–0

Balmazújváros, Városi Stadion, 800 néző.Vezette: Nazsa Tamás (Medovarszki János, Belicza Bence Péter)
Nyíregyháza: Fejér– Szokol, Papucsek, Jánvári, Nemes M. (Hamed, 60.) – Márkus, Paku– Csörgő (Szabó B., 60.), Pócsik (Vass P., a szünetben), Gresó (Kalocsai, 79.) – Novák (Zamostny, 60.). Vezetőedző: Szergej Pacaj
Haladás: Rózsa– Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak– Csilus T., Kiss B., Holdampf, Szekér (Romic, 89.) – Tóth M. (Monori, 79.), Tóth-Gábor (Horváth R., 57.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
MESTERMÉRLEG
Szergej Pacaj: – Ilyen mérkőzésre számítottam, hiszen a Haladás szervezetten futballozó, jó csapat. Mindkét oldalon voltak lehetőségek, de összességében úgy érzem, hogy igazságos a döntetlen.
Németh Szabolcs: – Felkészültünk a Nyíregyházából, és meg is valósítottuk amit elterveztünk. Az eddig százszázalékos listavezető otthonában szereztünk pontot, amire büszkék lehetünk. A helyzetkihasználásunkon viszont javítanunk kell.

ÖSSZEFOGLALÓ

Magabiztosan várhatta a mérkőzést a Nyíregyháza, hiszen az első fordulóban kétgólos hátrányból fordított a Dorog ellen, a másodikban pedig fölényesen nyert Tiszakécskén. A Haladás szurkolói sem panaszkodhattak a szezonkezdésre, a pécsi bravúrgyőzelem után a Győr ellen játszott döntetlent a csapatuk.

A találkozó elején ismerkedtek egymással a csapatok, először Novák fejesénél szisszentek fel a hazai szurkolók, de Rózsa védeni tudott. Fokozatosan vette át a játék irányítását a Szombathely, mezőnyfölényben játszott, kisebb helyzetekig is eljutott, a legnagyobb veszélyt Németh Milán jelentette a nyíregyházi kapura. Az első félidő legnagyobb lehetősége mégis a Szpari előtt adódott: a 35. percben Gresó forgácsolta szét a lécet 14 méterről.

A második játékrész eleje semmilyen izgalmat sem hozott, aztán szerencsére magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a csapatok, nyíltabb lett a meccs. Ez érezhetően annak volt köszönhető, hogy a vendégek mindenképpen három ponttal szerettek volna távozni Balmazújvárosból. Ennek eredményeként a hajrában beszorult a Nyíregyháza, de nem sikerült begyötörnie a győztes gólt a Haladásnak, és a Szpari helyenként veszéllyel fenyegető kontráiban sem volt igazán átütőerő.

Összességében igazságos eredmény született, hiszen a játék képe alapján talán a vendégek jártak közelebb a győzelemhez, de a legnagyobb helyzetet a Nyíregyháza hagyta ki. 0–0

AZ NB II ÁLLÁSA
1. Nyíregyháza Spartacus3217–3+47
2. Szeged-Csanád Grosics Akadémia3215–1+47
3. Szolnoki MÁV FC3217–4+37
4. Diósgyőri VTK3214–2+27
5. Kecskeméti TE32110–6+46
6. Dorogi FC3216–5+16
7. Vasas FC3215–4+16
8. ETO FC Győr3123–2+15
9. Szombathelyi Haladás3122–1+15
10. Budafoki MTE31116–3+34
11. Budaörs31116–60 4
12. FC Csákvár3123–4–13
13. Szentlőrinc SE333–30 3
14. BFC Siófok332–20 3
15. Pécsi MFC3212–3–12
16. Békéscsaba 1912 Előre3123–5–21
17. FC Ajka3123–6–31
18. Tiszakécske3123–7–41
19. Soroksár SC3123–8–51
20. III. Kerületi TVE331–9–80

 

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Véget ért a mérkőzés, melyen mindkét csapat adódtak lehetőségek, de nem született gól. Köszönjük olvasóink megtisztelő figyelmét!

90. perc: A játékvezető két percet hosszabbít.

89. perc: Cserél a Hali, Szekér Ádámot Romic váltja.

84. perc: Kiss B. remek labdája után Monori lőtt 14 méterről, Fejér lábbal védett.

79. perc: Mindkét csapat cserél. A Nyíregyházánál Gresót váltja Kalocsai, a vendégeknél pedig Tóth Milánt váltja a Haladás friss igazolása, Monori Norbert, akit a megyei első osztályból, Zsámbékról igazoltak.

71. perc: Szekér rántotta le Pakut a félpályánál, Nazsa Tamás játékvezető sárga lappal díjazta a mutatványt.

70. perc: Kezd jobb lenni a találkozó, szétszakadt a pálya, most Hamed futott el a bal oldalon, de a tekerését blokkolni tudta a szombathelyi védelem.

68. perc: Vass Patrik beadása után Márkus lőtt 8 méterről ballal jócskán a kapu fölé.

65. perc: Tóth Milán fektette el egy remek csellel Papucseket, majd bal oldalról a tizenhatos oldalvonaláról kapu fölé tekert.

Eredetileg kettőt cseréltek volna a hazaiak, de Novák sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot.

60. perc: Cserél a Szpari is, méghozzá hármat! Érkezik Szabó Bálint, Hamed és Zamostnylemegy Novák, Csörgő, illetve Nemes.

57. perc: Cserélnek a vendégek, Tóth-Gábort Horváth Rajmund váltja.

52. perc: Papucsek kapott sárga lapot a Tóth Milánnal szembeni szabálytalanságáért.

46. perc: Cserélt a szünetben a Nyíregyháza,Vass Patrik érkezett Pócsik helyett.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

45+1. perc: Véget ért az első félidő, a Haladás játszott mezőnyfölényben, de a legnagyobb lehetőség a Szpari előtt adódott, Gresó lövésénél azonban a kapufa megmentette a vendégeket.

45. perc: A játékvezető egy percet hosszabbít.

35. perc: A meccs legnagyobb helyzete maradt ki! Paku 26 méteres szabadrúgását nézte be Rózsa, amolyan jégkorongkapus módra tolta ki lábbal, a labda így Gresó elé került, aki 10 méterről a felsőlécet találta el.

27. perc: Egy szöglet utáni kavarodás után Gresóhoz került a labda, aki 14 méterről a kapu fölé lőtt.

21. perc: Nagyon aktív a Haladás támadója, egy remek kiugratás után ismét ő veszélyeztetett, kisodródva, 10 méterről leadott lövését Fejér védte a röviden.

20. perc: Egy nagy bedobás után Tóth Milán fért hozzá a labdához, éppen csak belepiszkálni tudott, Fejér jól zárta a szöget, ezért védeni tudta a közeli próbálkozást.

16. perc: Egy alapvonalról visszagurított szabadrúgást TóthMilán lőtt méterekkel a nyíregyházi kapu fölé 11 méterről.

 

Novák Csanád, a Nyíregyháza csatára próbál kapura fejelni két szombathelyi védő mellett (Fotó: Trifonov Erika)
Novák Csanád, a Nyíregyháza csatára próbál kapura fejelni két szombathelyi védő mellett (Fotó: Trifonov Erika)


8. perc:
A kezdeti tapogatózás után éledeznek a csapatok, Paku beadása után Novák fejelt 10 méterről, Rózsa bravúrral védett.

6. perc: Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Tóth-Gábor lőtt 14 méterről, de Papucsek blokkolni tudott.

A találkozót megközelítőleg 800 ember tekinti meg, Szombathelyről hét fanatikus tette meg a hosszú utat Balmazújvárosba.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Haladás tiszta fehérben, a Nyíregyháza piros-kék felsőben, kék nadrágban játszik.

Folytatná jó sorozatát a Szpari
Folytatná jó sorozatát a Szpari

 

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a két győzelemmel rajtoló és a táblázatot vezető Nyíregyháza Spartacus a pécsi diadala után az ETO-val hazai pályán ikszelő Szombathelyi Haladás ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik