NB II: „Nem mindenáron akarom folytatni” – Torghelle még nem tudja, mit hoz a jövő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.03. 18:13
null
Nincs kizárva, hogy Torghelle Sándor az idény végén szögre akasztja a stoplist (Fotó: Koncz György)
Torghelle Sándor, a Vasas labdarúgócsapatának 42-szeres válogatott csatára volt az M4 Sporton futó Góóól!2 című műsor legfrissebb online adásának vendége. A 37 éves támadó az idény végén lejáró szerződéséről, valamint pályafutása folytatásáról és esetleges befejezéséről is beszélt Molnár Mátyáséknak.

 

„Várjuk nagyon a pozitív híreket, hogy újra el tudjuk kezdeni a bajnokságot – felelte az NB II folytatásával kapcsolatos kérdésre Torghelle Sándor, a másodosztályú bajnokságban jelenleg 3. helyen álló Vasas futballistája. – Hogy mi lesz utána, azt egyelőre nem tudom megmondani. Bármi benne van a pakliban. Az is, hogy szögre akasztom a cipőt, de az is, hogy folytatom. Az erőállapotom azt mutatja, van bennem még plusz év, de nem mindenáron akarom folytatni. A közeljövőben eldöntöm, mi lesz velem az idény után, hogy merre tovább.”

A 38. életévét jövő kedden, május 5-én betöltő támadó hozzátette, nem befolyásolja döntését, hogy a Vasas az első vagy a másodosztályban kezdi-e meg a következő idényt.

„Június harmincadikán lejár a szerződésem. Leülök majd a vezetőkkel, hogy nekik mi a tervük, és nekem is át kell gondolnom, hogy a jelenlegi szerepemben akarom-e folytatni a pályafutásomat. Amikor elkezdődött a karanténidőszak, megfordult a fejemben, hogy szükségem van-e még egy felkészülésre azért a néhány mérkőzésért, ha befejezem a szezon végén. Persze nem örülnék, ha a vírus zárná le a karrieremet” – töprengett Torghelle, aki kategorikusan cáfolta azt a feltételezést, hogy egy új szerződés aláírása anyagi kérdés lenne a számára.

„Nyáron sem azért írtam alá a Vasashoz, hogy meggazdagodjak. Szerencsére tudtam külföldön futballozni, ott anyagi szempontból megalapozhattam a jövőmet, nem csesztem el a pénzemet. Nem azt mondom, hogy milliárdos vagyok, de félre tudtam tenni. Most nem azért focizom, hogy még többet be tudjak tenni a bankba. Azért szerződtem a Vasasba, mert motivált voltam, hogy visszatérjek az NB I-be” – jelentette ki Torghelle.

A 37 éves labdarúgó a visszavonulás utáni terveiről is beszélt.

„Juhász Rolanddal három évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy az utánpótlásban szeretnénk segíteni, Tápiószentmártonban, ahonnan Roland származik, az ottani egyesület szakmai munkájához már csatlakoztunk is, ott nagyon szívesen foglalkoznék gyerekekkel a pályafutásom után. De nem ez az egyetlen célom, a labdarúgás más területén is szeretnék maradni. Hogy milyen irányban, edzői vagy sportvezetői, ez a jövő zenéje, de azt száz százalékban tudom, hogy a labdarúgás mellett akarok maradni.”

Torghelle Sándor az NB II jelenlegi idényében tíz mérkőzésen két gólt szerzett, míg az élvonalban több mint húsz évvel ezelőtti bemutatkozása óta 162 meccsen 50-szer talált be. A 42-szeres magyar válogatott játékos pályafutása során futballozott Angliában (Crystal Palace), Görögországban (Panathinaikosz, PAOK) és Németországban (Carl Zeiss Jena, Augsburg, Fortuna Düsseldorf) is.

A TORGHELLE SÁNDORRAL FOLYTATOTT BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!

Juhász Roland és Torghelle Sándor már tartott edzést gyermekeknek Tápiószentmártonban (Fotó: Török Attila)
Juhász Roland és Torghelle Sándor már tartott edzést gyermekeknek Tápiószentmártonban (Fotó: Török Attila)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik