NB II: „Nagyon rosszul kezeltük a kupabúcsút” – Szakály elköszönt Kaposvárról

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2021.02.14. 17:34
null
Szakály Attila távozott Kaposvárról (Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)
Szerződést bontott klubjával Szakály Attila, az NB II-es Kaposvári Rákóczi csapatkapitánya, mert nem tudott és nem akart azonosulni a klubnál az elmúlt napokban történtekkel. Négy év után hagyja el a somogyi együttest. A szurkolókhoz intézett levelében azt írja, hogy gyerekként viselkedtek és a szerdai kupameccs után nem is gratuláltak a tállyaiaknak a továbbjutáshoz.

A Kaposvári Rákóczi vasárnap a honlapján jelentette be, hogy Szakály Attila közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal.

A 28 éves középpályás négy év után hagyja el csapatunkat, melyet számos alkalommal vezetett ki a pályára, mint csapatkapitány – olvasható a weboldalon, ahol felidézik, hogy Szakály 2017 januárjában írt alá a Kaposvárhoz, és az elmúlt négy év során 125 bajnoki, illetve nyolc Magyar Kupa-mérkőzésen húzta magára a zöld-fehér csapat mezét, és ezalatt összesen 17 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Neve az elmúlt években szinte összeforrt a Rákóczival.

Szakály Attila az alábbi levélben köszönt el a csapattól és a szurkolóktól:

„Tisztelt Rákóczi szurkolók!

Ami az elmúlt napokban történt, azzal nem tudok és nem is akarok azonosulni, ezért kértem szerződésem felbontását. Nagyon rosszul kezeltük a kupabúcsút. Gyerekként viselkedtünk és pont a lényeg maradt el, hogy gratuláljunk a Tállya csapatának a továbbjutáshoz. Ezt ezúton kívánom megtenni, valamint sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Az itt töltött idő alatt mindent megtettem a Rákócziért, a szívemen viseltem a csapat sorsát. Hosszas gondolkodás után döntöttem úgy, hogy nem szeretnék tovább maradni, mivel úgy érzem, az elmúlt napokban többször is jogtalan támadások érték a csapatot a sajtóban és a közösségi médiában. Több mint négy évet töltöttem el a Rákóczinál és csak a jóra szeretnék emlékezni. Arra, hogy a harmadosztályból az NB I-ig segíthettem a csapatot. Arra, hogy az NB III-as bajnoki cím után a szurkolóinkkal közösen ünnepeltünk, majd ugyanezt tettük a követő évben is, az NB I-be jutásnál. Nagyon jó embereket, barátokat ismertem meg, mindig jó szívvel fogok visszaemlékezni Kaposvárra!”

A Kaposvár szerdán a Magyar Kupában a félidei 2–0-s vezetés után 5–3-as vereséget szenvedett az NB III-as Tállya otthonában, és így nem jutott tovább a legjobb 16 közé. A somogyiak a második félidőben 12 perc alatt négy gólt kaptak alacsonyabb osztályú ellenfelüktől. Ezt követően a kaposvári klub vezetősége kezdeményezte a találkozó kivizsgálását a Magyar Labdarúgó-szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél.

Baranyi Sándor, a Kaposvári Rákóczi ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy senkit sem vádolnak, sőt szeretnék megvédeni a játékosaikat, éppen ezért fordultak a szövetség és a Szerencsejáték Zrt. szakembereihez.

Másnap a Szerencsejáték Zrt. közleményt adott ki, amelyben a cég azt írta, hogy „nem tapasztalt „a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát” a MOL Magyar Kupában szerdán lejátszott Tállya-Kaposvár labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik