NB II: megműtötték a győri védőt, 4–6 hét múlva épül fel

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.27. 12:52
A múlt heti, ETO FC Győr–Kecskeméti TE Magyar Kupa-mérkőzés utolsó pillanataiban megsérült Csinger Márk, aki azonban már túl van a műtéten, optimistán tekint a jövőbe, és reményei szerint minél előbb a társaival készülhet újra – számolt be róla a labdarúgó NB II-ben szereplő győriek honlapja.



Csinger Márk (balra) négy-hat hét múlva épül fel sérüléséből (Fotó: Földi Imre)
Csinger Márk (balra) négy-hat hét múlva épül fel sérüléséből (Fotó: Földi Imre)


A 19 éves Csinger Márk a Magyar Kupa-meccs 94. percében egy kapuskirúgást követően a levegőben ütközött ellenfelével, majd olyan rosszul érkezett a talajra, hogy kulcscsonttörést szenvedett. A fiatal védő azóta túl van a műtéten, és már nagyon várja, hogy újra a csapattal készülhessen.

Először nagyon megijedtem, mert korábban még nem volt eltörve egyetlen csontom sem, de aztán szerencsére megnyugtattak, és a fájdalom sem volt annyira erős – ecsetelte a klubhonlapon Csinger. – Már a mérkőzés másnapján megoperáltak, csavarokat és fémlapot ültettek be a vállamba. Szerencsére jól sikerült a műtét, ezen a héten, vagy a jövő héten szedik ki a varratokat, és utána kezdhetem el a gyógytornát, de addig is lábra erősíthetek – amíg a társaim a kinti edzéseket végzik, addig én biciklizek. A doktor úr azt mondta, hogy négy-hat hét a teljes felépülés, utána állhatok teljes mértékben a csapat rendelkezésére. Addig is keményen készülök, és várom, hogy újra teljes értékű munkát végezhessek.”

Csinger Márk Jászboldogházán kezdte pályafutását, majd Zagyvarékas érintésével került Szolnokra ahonnan 2016-ban igazolt az MTK Budapesthez. A fiatal játékos végigjárta a ranglétrát az utánpótlás-válogatottaknál, teljesítményével két olasz csapat, a Napoli és a SPAL érdeklődését is felkeltette, végül utóbbihoz igazolt. Utóbbi állomáshelyén az olasz tartalékbajnokságnak számító Primaverában 40 mérkőzésen lépett pályára.

Az U21-es válogatottban is szereplő Csinger idén nyáron elhagyta olasz csapatát és a dunaszerdahelyi DAC-hoz igazolt, onnan került kölcsönbe a győriekhez. A most futó idényben 10 NB II-es bajnokin és két Magyar-Kupa találkozón lépett pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik