NB II: „Megengedhetetlennek tartjuk a Siófok elleni mérkőzés után történteket”

Vágólapra másolva!
2022.10.23. 08:30
null
(Fotó: mtkbudapest.hu)
Az augusztusi MTK–Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es mérkőzést követő rasszista megnyilvánulások után – amely szegedi szurkolók stadionokból, sportcsarnokokból történő kitiltásával végződött – újabb antiszemita incidens rázta meg az MTK közösségét. A kék-fehérek szerint a szombati, MTK–Siófok (1–1) bajnoki után a vendégszurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva fenyegette meg az MTK-drukkerek egy részét, és a beszámolók alapján a verbális mellett fizikai támadásra is sor került. Az MTK kiáll a megtámadott szurkolók mellett és minden jogi és egyéb jellegű segítséget megad az ügy során.


Íme, az MTK klubhonlapon megjelent
közleménye:

„Az MTK Budapest vezetésének tudomása van arról, hogy a szombati MTK Budapest–BFC Siófok NB II-es labdarúgó-mérkőzés után a vendégszurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva fenyegette meg drukkereink egy részét, és a beszámolók alapján a verbális mellett fizikai támadásra is sor került. A stadion 1-es kapujánál történteket megengedhetetlennek tartjuk, klubunk eddig és ezek után sem fogja csendben eltűrni az ilyen jellegű viselkedést, amelynek nincs helye sem a futballpályákon, sem a közéletben.

Kiállunk a megsértett, megbántott és megfenyegetett szurkolóink mellett, számukra pedig minden jogi és egyéb jellegű segítséget megadunk az ügy során, és határozottan fel fogunk lépni annak érdekében, hogy a történtek a lehető legalaposabban kivizsgálásra kerüljenek.

Hajrá, MTK!”

A Siófok is közleményben reagált a történtekre:

„Sajnálattal értesültünk a médiában megjelent közleményből a tegnapi MTK BudapestBFC Siófok bajnoki mérkőzés kapcsán történtekről, amiért elnézést kérünk a klub részéről a tulajdonos, a vezetőség, a csapat és a jó érzésű, kulturált szurkolóink nevében is. Mélyen elítéljük és elhatárolódunk a közleményben jelzett szurkolói viselkedéstől.

Egyetértünk és támogatjuk az ügy alapos kivizsgálását, mely után mi is megtesszük a szükséges intézkedéseket, mert valóban nincs helye a labdarúgó pályákon sem az antiszemita és rasszista megnyilvánulásoknak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik