NB II: magánbefektető érkezik, átalakul a tulajdonosi háttér a PMFC-nél

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.22. 18:39
null
Megtalálta a város a piaci befektetőt a PMFC üzemeltetéséhez (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)
A pécsi önkormányzat cége, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. augusztus 1-jétől a városnak, illetve a magántulajdonban lévő S-Gast Kft.-nek értékesíti a PMFC labdarúgóklubot működtető gazdasági társaság tulajdonrészének túlnyomó részét – írja a bama.hu

 

A pécsi önkormányzat Jogi és Ügyrendi Bizottsága csütörtökön szavazta meg, hogy PMFC – Labdarúgó Nonprofit Kft. tulajdonrészének 80%-a magánkézbe, a korábban évekig a Vasas utánpótlás akadémiáját működtető, majd később a szintén NB II-es BFC Siófokban is tulajdonnal rendelkező György Tamás Hungast csoportjának érdekeltségébe tartozó S-Gast Kft-hez, további 15%-a pedig a városi önkormányzathoz kerüljön augusztus elsejétől.

A bizottsági ülésen arról is döntöttek, hogy az önkormányzat a PMFC részére 200 000 eurónak megfelelő összegű támogatást is nyújt. Az előterjesztésben olvasható indoklás alapján hosszútávú célkitűzése volt a városvezetésnek olyan piaci befektetőt keresni, aki átveheti és javarészt saját költségén üzemeltetheti a PMFC-t – értesült a megyei hírportál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik