NB II: Kuttor Attila a Vasas új vezetőedzője – hivatalos

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.01. 10:05
null
Kuttor Attila veszi át a Vasas irányítását (Fotó: vasasfc.hu)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas hivatalos oldalán jelentette be, hogy Kuttor Attila lesz a klub új vezetőedzője. A felek egy plusz egy éves szerződést kötöttek egymással.

 

A Vasas kedd délelőtt jelentette be hivatalos oldalán, hogy Kuttor Attila lesz a klub új vezetőedzője, aki június közepén kezdi meg a munkát az angyalföldieknél. A 2020–2021-es NB II-es évad végén a feljutásról éppen lecsúszó egyesület két nappal korábban, vasárnap jelentette be Schindler Szabolcs távozását,. Ekkor lapunk úgy értesült, hogy Kuttor Attila lehet majd Schinder utódja a Vasas kispadján, ez pedig kedden hivatlossá is vált.

„Elsősorban a futballról alkotott filozófiája, edzői karaktere és az általa vezetett csapatok játékán felfedezhető stílusjegyek alapján esett a választásunk Kuttor Attilára. Egy plusz egy éves szerződést kötöttünk, azzal a céllal, hogy a következő idényben bátor, szervezett és tudatos futballal kivívjuk a feljutást az élvonalba” – mondta Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója.

Kuttor Attila is elmondta, hogy milyen célokkal vág neki a munkának az angyalföldieknél.

„Nagy Miklós sportigazgatóval már az első beszélgetésekkor kiderült, hogy egyformán gondolkodunk a futballról, a Vasas jelenlegi helyzetéről és arról is, hogy hová szeretnénk eljutni közösen. Az álláspontjaink megegyeztek, így a döntésnél sem kellett hezitálnunk. A Vasas lehetőségei minden tekintetben adottak, így számunkra már csak az a feladat, amit korábbi edzői pályafutásom során is mindig szem előtt tartottam, hogy az adott közösség, amelyet vezetőedzőként irányítok, folyamatosan fejlődni tudjon” mondta a Vasas új trénere, akinek teljes nyilatkozatát ide kattinva olvashatja el.

Kuttor Attila, a korábbi 19-szeres magyar válogatott hátvéd a Haladásnál kezdte edzői karrierjét, majd 2017 októberében a Mezőkövesd Zsóry élére került. Abban az idényben a kilencedik helyen végzett csapatával, a következő bajnokságban a hatodik helyre kormányozta a borsodi klubot, majd következett a 2019–2020-as idény, amely Magyar Kupa-döntőt és bajnoki negyedik helyet hozott.

A kupadöntőt a Budapest Honvéddal, a harmadik helyért zajló versenyfutást pedig a Puskás Akadémiával szemben veszítette el az együttes, amelynek teljesítménye az előző idény őszén visszaesett, a tizedik fordulót követően az utolsó helyen állt, ezért a szakember szerződését felbontották. Edzői karrierje az élvonalba vágyó Vasasnál folytatódik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik