NB II: korábbi gólkirály és rutinos kapus érkezett a Szegedhez

Vágólapra másolva!
2021.05.23. 08:42
null
Daru Bence a csákváriak erőssége volt az előző idényben (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport Online értesülései, a labdarúgó NB II-ben szereplő Szeged-Csanád GA megszerezte Daru Bencét, aki legutóbb a Csákvárt erősítette, illetve az NSO információja szerint az előző három évben Szolnokon védő kapus, Molnár-Farkas Tamás is a szegedieknél folytatja pályafutását. Eközben a klub négy távozót és egy szerződéshosszabbítást is bejelentett.

 

Gólerős támadóval erősítette meg keretét a Szeged-Csanád GA. A 27 éves Daru Bence a 2015–16-os kiírásban az NB II gólkirálya volt a ZTE színeiben, emellett szerepelt Siófokon, Pakson, az ETO-ban, Nyíregyházán, illetve az előző két és fél évben Csákváron. Az egy hete véget ért bajnokságban 30 NB II-es meccsen 13 gólt szerzett csákvári színekben.

Nem új keletű a kapcsolatom a szegedi csapattal, már korábban is szóba került, hogy Szegedre igazolok – mondta a három évre aláíró támadó a klub honlapján. – A megkeresés és az ajánlat csupa olyan dolgot tartalmazott, amiről csak pozitívan tudok beszélni. A karrieremmel kapcsolatban van hiányérzetem, ugyanakkor a célok, amelyeket a vezetők felvázoltak, maximálisan egyeznek azzal, amit szeretnék még elérni. Nem tettem még le arról, hogy az NB I-ben játsszak, és ez a csapatnak is nagy célja a jövőben.”

Egy másik szegedi támadóval kapcsolatos hír még, hogy az előző idény házi gólkirálya, Gajdos Zsolt újabb két évre kötelezte el magát a klubhoz.

Az NSO úgy tudja, hogy Daru Bence mellett megvan a másik új igazolás is, aki nem más, mint a legutóbb a szintén másodosztályú Szolnokban védő 31 éves kapus, Molnár-Farkas Tamás. A játékos 2013 és 2016 között már szerepelt a Szeged-Csanád GA-ban, míg az előző három idényt a Szolnoki MÁV-ban töltötte.

Érkezők mellett távozók is vannak, a klubhonlap bejelentése szerint a klub vezetősége elköszönt Moga Sergiutól, Oláh Gergőtől, Grumics Miroszlávtól és Varga Bencétől – utóbbi kölcsönszerződését követően visszatér az MTK-hoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik