Szabó Péter (balra) két év után távozik Békéscsabáról (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

A 30 éves Szabó Péter Diósgyőrben mutatkozott be az NB II-ben még a 2010–2011-es idényben, majd megfordult Kazincbarcikán, Ajkán, az RKSK-nál, Kisvárdán, Szolnokon és két ízben négy és fél évet töltött Szegeden is. Békéscsabára 2020 nyarán érkezett, s 71 mérkőzésen hét gólt szerzett.

A 27 éves Tóth Dániel Békéscsabán nevelkedett, a másodosztályban azonban Orosházán debütált a 2011–2012-es kiírásban, ahová a Balmazújváros, a Kozármisleny és a Szolnok érintésével a 2015–2016-os évad közben tért vissza. Az Előrétől a 2019–2020-as idény közepén egyszer már távozott, de két évvel később, 2022 februárjában visszatért Kecskemétről. Az új idényben viszont csak a harmadosztályú tartalékcsapatnál számítottak rá.

Mindkét labdarúgóval közös megegyezéssel bontott szerződést a Békéscsaba.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BÉKÉSCSABÁNÁL
Érkezők: Bukrán Erik (PMFC),  Fazekas Lóránt (Bp. Honvéd – kölcsön után végleg), Fülöp István (romániai, Sepsi OSK – Románia), Hamed Yasin (szudáni-magyar, Nyíregyháza – kölcsönbe), Talpalló Norbert (DVSC),
Távozók: Farkas Botond (Vasas – kölcsönből vissza), Gránicz Patrik (?), Király Patrik (?), Pantovics Nikola (szerb-magyar, Nyíregyháza), Szabó Péter, Tóth Dániel, Tóth Péter (Budapest Honvéd – kölcsönből vissza), Winter Dániel (MTK – kölcsönből vissza, onnan BFC Siófok – kölcsönbe)