LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–DOROGI FC 2–0 (2–0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 550 néző. Vezette: Berényi Tamás (Baghy Csaba, Sinkovicz Dániel)
KAZINCBARCIKA: Megyeri II Süttő (Nagy Á., 71.), Ur, Szekszárdi, Szemere – Székely D. (Rédling 71.), Pálinkás (Szabó B., 71.), Nagy J., Heil, Csatári (Dvorschák, 81.) – Takács T. (Kurdics, 23.).
DOROG: Borsos V. – Papp M., Kovács O., Gyurácz, Szilágyi Sz. – Szedlár (Vígh Á., 71.), Lénárt (Lustyik, 62.), Albert Á. (Szerencsi, 62), Tóth B., Rácz F. (Magyari, 62.) – Paudits (Szalai J. 71.).
Gólszerző: Szemere (33.), Ur (41.)

MESTERMÉRLEG
Varga Attila
: – Örülünk a győzelemnek, de a játékunkon még van csiszolnivaló. Ellenfelünknek is adódtak helyzetei, szerencsére nem használta ki, így mi az akarat diadalát ünnepelhettük.
Fenyvesi László: – Jól kezdtünk, de a helyzeteket nem használtuk ki. Kaptunk két fejes gólt, ami megfogta a csapatomat, kapkodó lett a játékunk, és csak a szünet után sikerült rendezni a sorokat. Hiába szorítottuk be ellenfelünket, hadilábon álltunk a góllövéssel.

A Kazincbarcika (kékben) magabiztosan nyert a Dorog ellen (Fotó: Vajda János/Észak-Magyarország)


ÖSSZEFOGLALÓ

A Kazincbarcika a találkozó elejétől dominált, bár komolyabb helyzetig nem jutott az első fél órában.

Elsősorban beadásaik révén voltak veszélyesek, melynek eredményeképpen a 32. percben Szemere fejes góljával sikerült is megszerezniük a vezetést. A találat után is tovább támadtak és a félidő vége előtt Ur is fejjel talált be a dorogi kapuba, így kétgólos előnnyel vonultak el szünetre a csapatok.

A második félidő elején a Dorog edzője három ponton változtatott csapata összeállításán, de sokkal veszélyesebbé nem váltak. A Kazincbarcika is cserékkel igyekezett frissíteni, mert a második félidőben aktívabbá vált a vendég csapat, de komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk.

Az eredmény nem változott, így a Kazincbarcika győzelemmel tért vissza a másodosztályba.

Ur László (kékben) fejese is kellett a Kazincbarcika győzelméhez (Fotó: Vajda János/Észak-Magyarország)

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC: Véget ért a találkozó. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+2. PERC: Szalai J. erőtlen fejese elkerülte a hazai kaput.

90. PERC: 4 perc a hosszabbítás a játékidő végén.

90. PERC: Gyurácz szabálytalankodott Szabó B.-vel szemben, amiért sárga lapos figyelmeztetést kapott.

87. PERC: Lustyik próbálta átemelni a labdát Megyeri II felett, de a hazai hálóőr lehúzta azt. 

85. PERC: Gyurácz hibáját követően a labdára Szabó B. csapott le, de Kovács O. tisztázni tudott.

80. PERC: Utolsó cserelehetőségét is kihasználta a Kazincbarcika: Csatári Gergőt Dvorschák váltja.

71. PERC: Varga Attila és Fenyvesi László is változtattak: a hazaiaknál Pálinkás, Süttő és Székely D. hagyták el a pályát, helyükön Szabó B., Rédling és Nagy Á. folytatják. A vendégeknél Pauditsot Szalai J., továbbá Szedlárt Vígh Á. váltotta.

68. PERC: A frissen beállt Lustyik cselezett a tizenhatos vonalánál, de Süttő jó ütemben szerelte.

62. PERC: Hármas csere a vendégeknél: Albert Á., Rácz és Lénárt helyett a folytatásban Szerencsi, Magyari és Lustyik.

60. PERC: A Dorog alakított ki veszélyes helyzetet: Szedlár lőtt kapufát.

56. PERC: Albert Ádám sarokrúgását követően Rácz igyekezett szépíteni, de lövése elment a kapu mellett.

53. PERC: Barcikai labdaszerzést követően a labda Pálinkás elé került, aki kapura is lőtte azt, de erőtlen próbálkozását könnyedén fogta Borsos. 

46. PERC: Elkezdődött a második félidő, csere egyik csapatnál sem volt.

A Dorog (fehérben) nem találta az ellenszert a borsodiak ellen (Fotó: Vajda János/Észak-Magyarország)

45. PERC: Hosszabbítás nélkül ért véget az első félidő. 

44. PERC: Újabb remek hazai összjáték, a beadásról Székely D. épphogy lemaradt.

41. PERC: Nagy János szabadrúgása után a labda jól kanyarodott középre. Az érkezők közül Ur László emelkedett a legmagasabbra és fejelte a dorogi kapuba a játékszert. KAZINCBARCIKA – DOROG 2–0

33. PERC: Hazai sarokrúgást követően tisztáztak a vendég védők, de a labda Süttő elé került, aki beadta a középen érkező Szemerének. A hazaiak játékosa fejes góllal szerezte meg a vezetést a Kazincbarcikának. KAZINCBARCIKA – DOROG 1–0

23. PERC: Kényszerű csere a hazai csapatnál: Takács T. helyett Kurdics Levente folytatja.

12. PERC: Takács kapott jó labdát, szélről lőtt kapura, Kovács Olivér hárított. Szöglettel jön a Kazincbarcika.

9. PERC: Paudits csúsztatott kapura, de Megyeri II hárít. 

5. PERC: Albert Ádám próbálkozott távoli kapura lövéssel, de a hazaiak kapusa hárított. 

1. PERC: A találkozót a hazaiak kezdték, akik tiszta kék szerelésben léptek pályára, a Dorog tiszta fehérben. 

A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött Törőcsik András és Kardos József, valamint a korábbi MLSZ-elnök, Szilágyi György emlékére.

A találkozó esős időben veszi kezdetét, így a vizes talaj megnehezítheti a csapatok dolgát.

Egy év szünet után ismét a másodosztályban a Kazincbarcika (Fotó: Vajda János/Észak-Magyarország)


A Dorog kerete is jelentős átalakuláson ment keresztül. Kapus posztra Borsos Vilmos érkezett Paksról. A védekező szekcióba Gyuráczt, Lakatost és Kovács Olivért igazolták. Csatárként Paudits érkezett Kecskemétről. Rajtuk kívül Albert Ádám, Magyari Szilárd, Dani Zoltán és Lustyik Levente érkeztek még a Komárom-Esztergom megyei együtteshez. Kölcsönben folytatja Molnár Zsombor a Vasas akadémiájától. A fővárosi együttessel kötött kooperációs szerződésnek köszönhetően Kapornai, Szalai és Szilágyi Sz. bizonyíthat a másodosztályban, utóbbi a kezdőcsapat tagjaként.

A Kazincbarcika kerete jelentősen átalakult a nyári átigazolási szezonban. A bajnokcsapatból kilencen távoztak, de több érkező is erősíti a borsodi csapatot. Kapus posztra a Budapest Honvéd együttesétől érkezett kölcsönbe Megyeri II Gábor.
A Szolnok csapatától hárman érkeztek Hleba, Kurdics és Szekszárdi, utóbbi rögtön a kezdő csapatban kap helyet a mai mérkőzésen.
A támadósorba régi-új arcot köszönthetnek a kék-sárga szimpatizánsok, Takács Tamás egy csákvári évet követően visszatért Kazincbarcikára. A DEAC együttesétől Székely Dávid a középpályára, míg a védő pozícióba Lippai Tibor és Arday Dominik érkeztek.
Csatári Gergő és Nagy Ákos Diósgyőrből tette át székhelyét. Kölcsönben futballozik a borsodiaknál Kálnoki-Kis Újpestről és Sztankó Nyíregyházáról. A Mezőkövesddel kötött kooperációs szerződés keretén belül ezúttal Kállai Zalán és Rédling Kevin kaphatnak lehetőséget a mai mérkőzésen.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az NB II-be egyéves szünet után visszatérő Kazincbarcika az előző bajnokságban a legalsó bennmaradást jelentő helyen végző Dorog ellen.