NB II: idén már nem léphet pályára az Ajka gólerős támadója

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.25. 13:50
null
Szarka Ákosnak legalább januárig kell várnia arra, hogy újra pályára lépjen (Fotó: Meder István)
Sérülése utáni lassan haladó rehabilitációja miatt ebben az esztendőben már nem léphet pályára Szarka Ákos, a labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka támadója – tudta meg a Nemzeti Sport.


A 32 esztendős Szarka Ákos még augusztus 17-én, a DVTK elleni mérkőzésen szenvedett talpsérülést, egészen pontosan talpi bőnyeszakadása lett. A kezelések után a talpa begyulladt, sőt, sokáig nem is jött le a gyulladás, ezért elhúzódott a rehabilitáció. Jelenleg is csak könnyített edzéseket tud végezni, így legjobb esetben január végén térhet vissza; a 2022-es évből hátralévő három fordulóban már egészen biztosan nem léphet pályára.

A támadó ebben az idényben a sérülés miatt csak 4 NB II-es bajnokin léphetett pályára, ezeken három gólt szerzett, míg az előző, 2021–2022-es kiírásban 28 bajnokin 9 gólig jutott az Ajka színeiben.

Szarka első magyarországi klubja egyébként a Diósgyőr volt, később Gyirmóton töltött el két évet, majd Dél-Koreában, a Szuvon FC-ben légióskodott. Hazatérve Kaposváron futballozott, mielőtt 2021 nyarán Ajkára igazolt volna. A 2018–2019-es NB II-es idényben 19 góllal második lett a góllövőlistán a Gyirmót színeiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik