NB II: hatvan százalékban a DVSC Egyesületé lett a Loki

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.12.18. 15:35
null
Balról jobbra: Papp László, Kósa Lajos és Szabó Péter (Fotó: dvsc.hu)
Klubunk jövőjét meghatározó eseményt tartottak a Nagyerdei Stadion sajtóközpontjában – írja a labdarúgó NB II tabelláját a téli szünetben nyolcpontos előnnyel vezető DVSC hivatalos honlapja. Az augusztus 17-én magánemberek által megalapított DVSC Egyesület a DVSC Futball Zrt. többségi, hatvanszázalékos tulajdonosává vált.

Megtörtént a tulajdonosváltás, a DVSC Egyesület berkein belül küzd tovább a céljaiért a Loki futballgárdája – jelentette be pénteken hivatalos sajtótájékoztatón Debrecen város polgármestere, Papp László, a DVSC Egyesület elnöke, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, és a DVSC Zrt. igazgatóságának elnöke, Szabó Péter.

A DVSC Futball Zrt. december 17-én tartotta meg közgyűlését, amelyen megszülettek a döntések a Szima család tulajdonában lévő részvénycsomag átvételével kapcsolatban. A részvények több mint 60 százaléka a DVSC Egyesületé lett, 25 százalék az eddigiekhez hasonlóan marad az önkormányzatnál, 14 százalékot a Futball Zrt. is vásárolt, valamint kisebb részvényesek is vannak – olvasható a debreceni klub honlapján.

Kósa Lajos elmondta, elérték a nyáron kitűzött célt, miszerint új korszak kezdődjön a Loki életében. Ennek a legfontosabb szervezeti lépése volt, hogy a DVSC Egyesületé lett a Futball Zrt. többségi tulajdona. „Nem lesznek kisebbek az ambícióink, egyértelműen arra törekszünk, hogy a bajnokság legjobb csapata legyünk és nemzetközi szinten is letegyük a névjegyünket.”

Kósa hozzátette, született egy megállapodás Szima Gáborral, aki továbbra is jelentős összeggel támogatja a DVSC labdarúgócsapatát.

„Mostanra eljutottunk arra a pontra, hogy jogi értelemben is le tudtunk zárni egy korszakot – mondta Papp László polgármester. – Bízom benne, hogy a tulajdonosi struktúra hosszú távon meghatározó lesz a debreceni futballban. Megállapíthatjuk, hogy a váltást követően a DVSC hozta a kötelezőt és megfelelt az elvárásoknak. Remélhetőleg a tavaszi szezon legalább olyan sikeres lesz, mint az őszi.”

A DVSC Futball Zrt. elnöke, Szabó Péter szintén kiemelte, hogy a klub életében nagyon fontos lépés következett be.

„Olyan jövőt szeretnénk felvázolni, mellyel minden Loki-szurkoló elégedett lehet. Az út elején járunk, elég mélyről indultunk, akár a sportszakmai oldalt, akár a klub felépítését nézve. Rengeteg minden pozitív irányba indult el, a jövőben is az a célunk, hogy profin működjünk, és a szurkolók, szponzorok, játékosok egyaránt megtalálják számításaikat.”

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ TELJES EGÉSZÉBEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik