Szinanovics Sinan két év után távozik Nyíregyházáról (Fotó: Kelet-Magyarország/Pusztai Sándor)


Mind a három játékosnak lejárt a szerződése, amelyet a klub nem hosszabbít meg.

A 24 éves Szinanovics Sinan Békéscsabáról tért vissza a szabolcsiakhoz 2019-ben, de a tavalyi év elején megsérült, hosszabb rehabilitáció várt rá, így a májusban zárult idényben csak egy NB II-es bajnokin kapott szerepet.

A nyíregyházi nevelésű, 20 éves Végső Előd az előző idényben 22 NB II-es bajnokin lépett pályára és már biztos, hogy a másodosztályba feljutó Tiszakécske együttesében folytatja pályafutását.

A 24 éves Svedjuk Alex 2019-ben Jászberényből szerződött a Szparihoz. Távozása azért meglepő, mert mindkét nyíregyházi idényében alapembernek számított, az előző kiírásban 35 másodosztályú meccsen játszott.

Eközben két saját nevelésű fiatal szerződést kapott a klubtól. A 17 éves, belső védőként bevethető Szűcs Dávid a megyeszékhelyen kezdett futballozni, három évre írt alá. A szintén 17 éves támadóval, Pataki Bencével szintén hároméves szerződést kötött a klub – ő már két alkalommal az NB II-ben is játszott.

A Nyíregyháza Spartacusnál tovább folynak a tárgyalások, a héten egy védő, két középpályás és egy támadó is csatlakozhat a kerethez.