NB II: három év után távozik a PMFC vezetőedzője

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.08. 17:27
null
Vas László távozik a Pécs kispadjáról (Fotó: Micheller Szilvia)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Pécsi MFC a hivatalos honlapján bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a csapatot 2019 tavasza óta irányító vezetőedzője, Vas László most lejáró szerződését.

 

A klub a közleményében leszögezi, hogy a tréner első megbízatása a 2018–2019-es idény utolsó hat mérkőzésére szólt. Az általa irányított első teljes évadban a Pécs 15 győzelemmel, 3 döntetlennel és 1 vereséggel a harmadosztály élén állt, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakították a bajnokságot – bár győztest nem hirdettek, a csapat feljutott az NB II-be.

A 2020–2021-es idényben minden várakozást felülmúlt a PMFC azzal, hogy a negyedik helyen zárta a másodosztályt, a nemrégiben véget érő kiírásban pedig 11. lett.

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a PMFC vezetőségének a bizalmat! Az elmúlt közel négy év alatt próbáltam minden tudásommal meghálálni a lehetőséget, és a kitűzött szakmai elvárásokat teljesíteni. A tavalyi, szezonvégi negyedik helyezésünk azt mutatta, hogy ezt időnként sikerült túlszárnyalnunk is. Anno a székfoglalómkor egyik fő célomként hangzott el, hogy a nézőket közös és kemény munkával visszacsalogassuk a stadionba, mert a futball nélkülük semmit sem ér. Örömömre szolgált, hogy időnként akár négy-ötezer ember is szurkolt a stadionban a pécsi színekért. Szívből kívánom a PMFC-nek, és népes szurkolótáborának, hogy mihamarabb az őket megillető helyére kerüljenek vissza. Ehhez kívánok a továbbiakban sok sikert a klubnak. Hajrá, Munkás!” – búcsúzott Vas László a klubhonlapon.

A PMFC arról is adott tájékoztatást, hogy hamarosan bejelenti, ki veszi át a csapat irányítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik