NB II: frissítették a siófoki stadionterveket – 3500 fős arénát terveznek

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.16. 08:00
null
Az új stadion látványterve (Fotó: siofok.hu)
Nem került le a napirendről a labdarúgó NB II-ben szereplő BFC Siófok létesítményének fejlesztése: a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében az állam által e célra odaítélt 1.1 milliárd forint évek óta szerepel a város költségvetésében, így a 2021. éviben is. Kérdés azonban, hogy az összeget mennyivel kell majd megtoldani, mivel a beruházás még nem kezdődött el, viszont a terveket frissítették.

A siofok.hu írt róla, hogy mivel a tervek már több éve készültek és az építési engedély is lejárt, mostanra megtörtént a tervek frissítése. Folynak az új építésiengedély-kérelem benyújtásának előkészületei; egyebek közt kisebb telekalakításra is szükség lesz. Az engedély kézhezvétele után az építési közbeszerzési eljárást az állami sportberuházási ügynökség bonyolítja majd le, s egyben műszaki ellenőre is lesz a stadion korszerűsítésének.

A városi weboldal azonban úgy tudja, hogy a néhány éve kalkulált 1.1 milliárd forint várhatóan nem bizonyul majd elégnek, de pontos számokat majd csak a közbeszerzési eljárás lezárulta után lehet tudni. Kérdés, hogy ha ennél többe kerül, lesz-e rá pluszpénz, s milyen ütemezéssel valósulhat meg a beruházás, amelynek keretében egy 3500 néző befogadására alkalmas létesítmény készül Siófokon.

A Balaton-parti csapat eközben nincs könnyű helyzetben, hiszen 32 forduló után 31 ponttal csak a 19. helyen áll az NB II-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik