NB II: fordulat, mégis megbízták a kétes üzletembereket a Balmaznál

Vágólapra másolva!
2019.07.11. 11:31
null
A balmazújvárosi stadion (Fotó: Nemzeti Sport)
A Bors információi szerint a labdarúgó NB II-ben szereplő balmazújvárosi önkormányzat mégis megbízta azt a két befektetőjelöltet a futballcsapat irányításával, akit néhány napja még elutasított.

 

Mint néhány napja megírtuk, a Bors szerint egy kínai traktorgyár képviseletében „szerencselovagok” környékezték meg a 196 milliós tőkehiánnyal küzdő klubot, és írásos formában a tulajdonos önkormányzat felé vételi szándékot tettek.

A városi képviselő-testület zárt ülésen elvi megállapodást kötött a vállalkozókkal, és felszólította a csapatot üzemeltető Balmaz Sport Kft. jelenlegi ügyvezetőjét, Lajos Ferencet, hogy adja át a vevőjelöltnek az ügyvezetői jogosultságokat, de ő ezt nem tette meg.

Koroknai Imre, Balmazújváros alpolgármestere később elmondta, időközben egy újabb zárt képviselő-testületi ülésen leszavazták a befektetőjelöltek helyzetbe hozását. A Bors ezzel kapcsolatban akkor felkereste a traktormárka magyarországi értékesítését végző céget, ahol azonban semmit sem tudtak a kínai tulajdonosok állítólagos futballbefektetéséről, sőt „elképzelhetetlennek” tartják azt.

Kedden aztán újabb változás állt be az ügyben, a balmazújvárosi önkormányzat ugyanis mégis megbízta a két vállalkozót, akit egy hete még elutasított. A Bors a csütörtök reggeli cikkében arról ír, ehhez tulajdonképpen az kellett, hogy „kínai partnerüket egy Marshall-szigeteki cégre cseréljék”.

„A város képviselő-testületének a Csendes-óceán középén lévő adóparadicsomba bejegyzett DMCT (Digital Media Central Technologies) nevű cég annyira bizalomgerjesztő volt, hogy a vállalkozókra ruházzák a jogköröket. Ehhez Borsyék egyfelől vállalták, hogy 48 órán belül előteremtenek 199 millió forintot, ami a focicsapatot működtető Balmazújváros Sport Kft. tőkehiányát fedezné; másfelől bemutattak az egzotikus cégről egy átláthatósági nyilatkozatot” – olvasható a borsonline.hu-n.

Ez már elég volt Koroknai Imre alpolgármesternek, aki ezek után „igen”-nel szavazott, hogy a vállalkozókhoz kerüljön a Balmazújváros.

„Vállalták, hogy csütörtök délutánig bemutatják a pénzt. Ha ezt nem teszik meg, megszűnik az ideiglenes megbízatásuk.”

Az egyik vállalkozó a portálnak elmondta, „a 48 órás határidő leteltéig a DMCT segítségével beteszik a klubot üzemeltető cég tőketartalékába a szükséges pénzt, ami az NB II-ben való indulás egyik alapfeltétele”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik