Nem bírt egymással az Ajka és a Szolnok

HORVÁTH GÁBORHORVÁTH GÁBOR
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 18:50
null
Ezúttal nem bírtak egymással a felek (Fotó: Penovác Károly)
A Szolnok szerzett vezetést Ajkán a labdarúgó NB II 4. fordulójában. A hazaiak a szünet után magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, egyenlítettek, viszont a győztes találatot már nem sikerült bevinniük.

 

LABDARÚGÓ NB II
4. FORDULÓ

FC AJKA–SZOLNOKI MÁV 1–1(0–1)
Ajka,
Ajkai Városi Sportcentrum, 1500 néző. Vezette: Görög Márió (Becséri Gergely, Bede Tamás)
FC AJKA: Horváth D. – Görgényi (Sejben, a szünetben), Heffler T., Tar, Présinger – Tajthy – Kenderes, Lehoczky (Berzsenyi, a szünetben), Tóth G. – Dragoner (Csizmadia, a szünetben), Gaál. Vezetőedző: Kis Károly
SZOLNOKI MÁV FC: Csáki – Szekszárdi, Szabó A., Tóth B., Lakatos Cs. (Góhér, 85.) – Molnár R., Tömösvári, Tisza K., Sipos Z. (Berdó, 76.) – Irmes (Vólent, 63.), Lakatos I. (Kurdics, 76.).Megbízott edző: Romanek János
Gólszerző: Gaál (53. –11-esből), ill. Szekszárdi (37.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első tíz percben nem forogtak veszélyben a kapuk, de nem sokkal később majdnem előnyhöz jutott az FC Ajka. Dragóner lövése a felső lécen csattant. A másik oldalon Irmes és Lakatos István próbálkozott, kevés sikerrel, viszont a szolnokiak egyre veszélyesebben játszottak. A 37. percben ennek meg is lett az eredménye, az FC Ajka – ebben az idényben már nem először – nem tudott kivédekezni egy rögzített szituációt, így Szekszárdi Tamás a védők között, öt méterről fejelt a kapuba, 0–1.

A gól nem tett jót az önbizalom terén amúgy sem jól álló Ajkának, amely nem találta a ritmust. A vendégek jobban futballoztak, viszont újabb gólt nem tudtak elérni, így a házigazda új erőt merítve térhetett vissza a pályára a fordítás reményével.

Kis Károly edző hármat cserélt a szünetben, és a hazaiak igyekeztek nyomást gyakorolni ellenfelükre. Erőteljesen kezdtek a Veszprém megyeiek, és ennek gyorsan meg is lett az eredménye.

Présinger minden rutinját bevetve rohamozott, Tisza pedig szabálytalankodott vele a 16-oson belül. A jogosan megítélt büntetőt Gaál Bálint magabiztosan értékesítette, 53. perc: 1–1.

Továbbra is ment előre az Ajka, veszélyesen futballozott és a vezetést is megszerezhette volna. A Szolnok nem sokat birtokolta a labdát, viszont ez is elég volt ahhoz, hogy Vólent ziccerbe kerüljön. Horváth kapus bravúros védése kellett ahhoz, hogy a házigazda ne kerüljön ismét hátrányba.

A folytatásban a hazaiak álltak közelebb a győztes gólhoz, amelyet még az utolsó pillanatban is megszerezhettek volna, Gaál szögletből tekert kapura, Csáki viszont számított erre és hárítani tudott.

A második félidőben sokkal jobban futballozott az Ajka, de meg kellett elégednie az egy ponttal. A veretlen veretlen, a nyeretlen nyeretlen maradt.

PERCRŐL PERCRE

90+3 PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

93. perc: Gaál majdnem becsavarta a meccs utolsó előtti szögletét, Csáki nagyot nyújtózkodott a vonalon. Az utolsó szöglet már nem volt veszélyes.

92. perc: Vólent kapott sárga lapot.

Három perc hosszabbítás.

85. perc: Lakatos Cs. helyett Góhér Gergő a pályán.

85. perc: Szabó A. kapott sárga lapot.

83. perc: Tar fejelt kapura, Csáki kiütötte a labdát.

76. perc: Sipos helyett Berdó Péter, Lakatos I. helyett Kurdics Levente a pályán a vendégeknél.

69. perc: Majdnem öngól. Csáki kapus saját védőjére ütött egy beadást, a labda nem sokkal ment kapu mellé.

Kemény párharcok jellemezték a meccset (Fotó: Penovác Károly)
Kemény párharcok jellemezték a meccset (Fotó: Penovác Károly)

 

66. perc: Azért a vendégek is megmutatják, hogy tudnak veszélyesek lenni. Vólent cselezte magát tisztára, 16 méterről leadott lövését Horváth Dániel hatalmas bravúrral védte.

Az ajkaiak rohamoznak, a Szolnok nem sokat birtokolja a labdát és gyakran a kapuja elé szorul.

63. perc: Cserél a Szolnok, Irmes helyére Vólent Roland érkezett.

60. perc: Lakatos István kapott sárga lapos figyelmeztetést.

53. perc: GÓÓL! Gaál Bálint jobbal a jobb alsóba helyezett, Csáki a másik oldalra vetődött, 1–1.

52. perc: Büntető! Présinger ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül. A védő előrehúzódva, a bal oldalon remekül előzte meg védőjét, Tiszát, aki felvágta.

51. perc: Csizmadia fejelt kapura, Csáki védett.

46. perc: Hármat cseréltek a hazaiak: Görgényi helyett Sejben Viktor, Dragoner helyett Csizmadia Zoltán, Lehoczky helyett pedig Berzsenyi Kevin a pályán.

46. PERC: FOLYTATJUK!

45+1 PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ.

43. perc: Irmes Dávid "sárgult be".

42. perc: Tajthy lövése után védett vetődve Csáki.

39. perc: Lehoczky kapott sárga lapos figyelmeztetést, Lakatos Csabával szabálytalankodott.

37. perc: Vezet a Szolnok. Szekszárdi Tamás fejelt a kapuba öt méterről, a védők közül, miután jól érkezett Sipos jobb oldali szabadrúgására, 0–1.

33. perc: Irmes játszotta magát tisztára a jobb oldalon, beadása Lakatos Csabát találta üresen, de a védők blokkolni tudták a közeli próbálkozást.

31. perc: Gaál végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, beadására Dragóner érkezett középen, de nem tudta irányítani a játékszert, amely kapu fölé ment.

27. perc: Lakatos István próbált kihasználni egy védelmi megingást, de lövése gyenge volt Horváth Dániel biztosan védte.

 

Második hazai meccsét játszotta ebben a szezonban az FC Ajka (Fotó: Penovác Károly)
Második hazai meccsét játszotta ebben a szezonban az FC Ajka (Fotó: Penovác Károly)


21. perc:
Irmes célozta meg a hazai kaput, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

17. perc: Szekszárdi Tamás sem úszta meg sárga nélkül, a védő Gaált rántotta le.

13. perc: Molnár Róbert kapott sárgát.

12. perc: Itt az első helyzet! Szolnoki szöglet után Gaál ugrott ki, szabálytalankodtak vele szemben, de a labda Dragóner elé került, aki egy védőtől szorongatva lőtt, a labda megpattanva a felső lécen csattant.

Az első 10 percben nem forogtak veszélyben a kapuk, a felek a mezőnyben gyűrik egymást.

7. perc:Heffler Tibor kapott sárga lapot.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

 

Az ajkaiakra ráférne a sikerélmény (Fotó: Penovác Károly)
Az ajkaiakra ráférne a sikerélmény (Fotó: Penovác Károly)


Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a tavaly előkelő helyen végző, de jelenleg csak 17. helyezett az Ajka, a jól rajtoló, 3. helyen álló Szolnok ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik