Egy pontot hazavitt Győrből a Kaposvár

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 18:50
null
Múcska, Májer és Balázs harca a labdáért (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)
Szombati hazai veresége után javított a Kaposvár, döntetlennel távozott Győrből, az ETO otthonából a labdarúgó NB II 2. fordulójában. Nagy János semmiből jött gólját Temesvári Attila egyenlítette ki.

 

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ
ETO FC GYŐR–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1–1 (0–1)

Győr, ETO-park, 1612 néző. Vezette: Szőts Gergely (Vígh-Tarsonyi Gergő, Király Zsolt)
ETO FC Győr: Gundel-Takács – Temesvári, Vári, Lipták, Fejes – Kiss M. – Király (Vankó, 78.), Vashkeba, Múcska (Vitális, 69.) – Májer (Szimcso, 66.), Priskin. Vezetőedző: Tuifel Péter
Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A. (Godzsajev-Telmán, 79.), Nagy T. (Varjas, 75.) – Nagy J., Erdei, Szabó B. – Balázs (Andrics, 72.). Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző: Temesvári (71.), ill. Nagy J. (41.)
MESTERMÉRLEG
Tuifel Péter: – Annak örülök, hogy az ajkai mérkőzéshez képest kicsit sikerült rendbe tenni a csapatot, és masszívabb volt a játékunk. Azt gondolom, hogy egy erős Kaposvár ellen kiegyenlített mérkőzést játszottunk, és valamilyen szinten igazságos volt a döntetlen. Sajnáljuk, hogy kevesebb helyzetet sikerült kialakítanunk, mint szerettük volna, de nagyon intenzív mérkőzést játszottunk. Szeretném megköszönni szurkolóinknak, hogy végig mellettünk voltak.
Waltner Róbert:
– Úgy érzem, nagyon messze vagyunk attól a játéktól, mint amit egy éve játszottunk az NB II-ben. Nagyon megviselt minket az elmúlt egy év, amit a játékosok még nem tudtak lelkileg kiheverni. Ehhez szükség lenne az első győzelemre, ami átlendítené őket a kudarcokon. Igazoltunk új játékosokat, akik bátrabban játszanak, mint azok, akik már itt vannak, és bizonyítottak. Ezzel a játékkal is nyerhettünk volna, ha annál a pontrúgásnál nem kapunk ilyen gólt, amit a szilveszteri műsorokban szoktak mutogatni. Sajnos ez két pontunkba került.

ÖSSZEFOGLALÓ

Sem az ETO, sem a Kaposvári Rákóczi nem úgy kezdte a bajnokságot, ahogy eltervezte, így mindkét csapat bizonyítási vágytól fűtve vágott neki a szerdai mérkőzésnek.

A mérkőzés elején inkább a széleken próbálkozott az ETO, a kaposvári védelem azonban megakadályozta a győrieket abban, hogy helyzeteket alakítsanak ki. Az első nagyobb védést aztán Gundel-Takács Bencének kellett bemutatnia. A győri csapat helyzetei közül Temesvári fejese volt a legnagyobb, Pogacsicsnak bravúrra volt szüksége a gól elkerüléséhez. Az első félidő hajrájában némileg váratlanul szerzett vezetést a somogyi csapat, egy védelmi bizonytalanság után Nagy János góljának örülhetett a tucatnyi, Győrbe látogató kaposvári szurkoló.

A második félidőben sokat tett az ETO az egyenlítés érdekében, amelyre a 71. percig kellett várni. Temesvári Attila győri szempontból szerencsés, kaposvári szemmel peches góllal egyenlített. A meccs utolsó húsz percében sem unatkoztak a szurkolók – előbb Hadaró, majd Vankó is próbára tette az ellenfél kapusát –, újabb gól azonban nem esett. 1–1

AZ ÁLLÁS
1. Debreceni VSC224–0+46
2. FC Ajka225–2+36
3. Nyíregyháza Spartacus223–0+36
4. Szombathelyi Haladás2116–2+44
5. Békéscsaba 1912 Előre2113–2+14
6. Szolnoki MÁV FC2112–1+14
7. Pécsi MFC2114–2+23
8. Gyirmót FC Győr2113–2+13
9. Szentlőrinc2112–1+13
10. Budaörs2113–30 3
11. Soroksár SC2111–10 3
12. Dorogi FC2111–4–33
13. Vasas FC222–20 2
14. Szeged-Csanád Grosics Akadémia2112–3–11
14. ETO FC Győr2112–3–11
16. Kaposvári Rákóczi FC2111–2–11
17. Kazincbarcika SC2112–4–21
18. FC Csákvár2111–4–31
19. Debreceni EAC220–4–40
20. BFC Siófok223–8–50


LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ
Augusztus 5. (szerda)
Békéscsaba 1912 Előre–Vasas FC
1–1
DEAC–DVSC 0–3
Budaörs–BFC Siófok 3–2

Szentlőrinc–Gyirmót FC Győr 2–0
Dorogi FC–Soroksár 1–0
Szombathelyi Haladás–Szolnoki MÁV FC 1–1
Aqvital FC Csákvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1
FC Ajka–Kazincbarcika SC 3–1
ETO FC Győr–Kaposvári Rákóczi FC 1–1
Nyíregyháza Spartacus–PMFC 2–0

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek, 1–1-gyel tért haza a Kaposvár. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+3. perc: Vankó távoli lövését fogja Pogacsics.

90+2. perc: Hadaró balról, éles szögből Gundel-Takács kezébe emeli a labdát. Két társa is várta volna a visszapasszt.

90. perc: Három perc a ráadás.

88. perc: Varjas nemrég állt be, de most sárgát kap.

82. perc: Vitális az alapvonalról adja középre a labdát, ami mintha Szabó A. kezéhez is hozzáért volna. A játékvezető szerint nem történt szabálytalanság.

79. perc:Kényszerű csere jön a vendégeknél, Szakály nem tudja folytatni, őt váltja Godzsajev-Telmán.

78. perc: Vankó érkezik Király helyére a hazaiaknál.

77. perc: Kiss M. ívelését Király fejeli el balról a kapu előtt, keresztbe.

75. perc: Nagy T. helyére Varjas áll be a kaposvári csapatba.

72. perc:Balázs helyére Andrics érkezik a vendégeknél.

70. perc: Egyenlít az ETO! Szimcso íveli át a labdát szabadrúgásból jobbról, a 30 méterre a kaputól a túloldalra, ahol Lipták érkezik, és a kapu felé fejel. A labdába sem Temesvári, sem Nagy János nem ér bele, azonban Pogacsicsot mindketten megzavarják, így a labda a gólvonalon túlra jut, és csak onnan tudja kivágni Vachtler. Hiába, a fejes végül így gólt ért. 1–1

70. perc: Szakály kap sárgát.

69. perc: Kiss Máté hibája után Balázs iramodik meg a bal oldalon, éles szögből, 10 méterről fölé lő.

69. perc Cserél az ETO: Múcska helyére Vitális áll be.

66. perc: Cserél az ETO: Májer helyére Szimcso érkezik.

54. perc: Fortuna most a vendégekkel van: Vashkeba balról teszi középre a labdát, Király maga elé teszi, hogy lövőhelyzetbe kerüljön, Szabó A. és Hadaró azonban Pogacsics segítségével fel tud szabadítani.

53. perc: Nagy J. lövését tolja szögletre Gundel-Takács.

50. perc: Vachtler kapja a meccs első sárga lapját, Vashkebát rúgta fel az oldalvonalnál.

47. perc:Májer jobbról adja középre a labdát, Priskin a labdaátvétellel becsapja a védőjét, de ő maga is a földre kerül, csúszik-mászik az ötösön, de ellőni nem tudja a labdát, amit végül Pogacsics rúg ki a mezőnybe.

46. perc: Csere egyik oldalon sem volt a szünetben, kezdődik a második félidő.

A komolyabb izgalmak a félidő utolsó negyedórájában érkeztek. Noha az ETO-nak voltak inkább ekkor helyzetei, Pogacsicsnak bravúrra is szüksége volt Temesvári fejese után, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg, némileg váratlanul a 41. percben.

45. perc: Vége az első félidőnek.

43. perc: Szabó ismét a főszereplő, jobbról egy csel után középre passzol, Nagy T. továbbteszi a labdát Erdeinek, ő belövi középre, Fejesnek kell tisztáznia.

41. perc: Vezet a Kaposvár! Szabó Bálint erőszakosabb Kiss Máténál, így szerez labdát, a passza után aztán Nagy János a tizenhatos jobb oldaláról jobbal laposan a kapu jobb alsó sarkába lő. 0–1

38. perc: Hadaró balról, jó 35-ről kapura lövi a szabadrúgást, Gundel-Takács megfogja a próbálkozást.

35. perc: Az újabb szöglet után Temesvári a 11-es pontról lő kapu fölé.

34. perc: Veszélyes a szöglet jobbról, Temesvárifejesét reflexmozdulattal üti ki Pogacsics, a kipattanó Lipták elé kerül, aki fekvő helyzetben, lábbal próbálkozik, azonban sikerül becsúszva blokkolni a védelemnek. Újabb szöglet jöhet.

33. perc: Király cselezi be magát a bal szélről a tizenhatoson belülre, ő is a passzolást választja, az üresen érkező Vashkeba lövését Nagy T. blokkolja.

30. perc:Múcska szerez labdát a középpályán, Vashkeba lövés helyett inkább visszateszi a labdát az érkező Kiss M. elé, aki 28 méterről mellé lő.

24. perc: Kiss M. baloldali szabadrúgását öklözi ki az ötösről Pogacsics.

22. perc: Gundel-Takács védi Erdei lövését. A labda megpattant Liptákon, így veszített is az erejéből.

20. perc: Vashkeba labdaszerzése után Priskin lő, a próbálkozás elmegy keresztbe a kapu előtt.

16. perc: Szép győri akció a bal oldalon, Priskin labdaátvétele középen remek, a védőjét becsapja, de pillanatok alatt ketten állnak elé, így az egyik védőt találja el a lövése. A kipattanót Májer lövi kapura, a labdát Ur blokkolja. A nézők büntetőt szeretnének kezezés miatt, de a labda nem érte Ur kezét.

14. perc:Kiss M. 29 méterről szabadrúgást végez el, a lapos lövés alaposan elkerüli a kaput.

11. perc: Balázs fordul kapura, 12 méterről lövi kapu mellé a labdát.

5. perc: Kaposvári szöglet jobbról, Szabó A. fejel a túloldalról,Gundel-Takács húzza le a rövid felső felé tartó labdát.

1. perc: Elkezdődik a mérkőzés. A zöld mezes vendégek kezdik a találkozót, az ETO fehérben játszik ma.

 

Bevonulásra várva: balra fehér mezben az ETO csapatkapitánya, Priskin Tamás, jobbra, zöldben a kaposváriaké, Szakály Attila. Mögöttük a két kapus, Gundel-Takács Bence és Pogacsics Krisztián. (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A nyitányon Ajkán 2–1-es vereséget szenvedő ETO FC Győr a szombaton a Nyíregyházával szemben 1–0-ra alulmaradó Kaposvárt látja vendégül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik