A Szentlőrinc nyerte meg a parázs véget érő győri mérkőzést

Vágólapra másolva!
2020.10.04. 16:50
null
Munkában az ETO kapusa, Gundel-Takács Bence (Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld)
A labdarúgó NB II 11. fordulójában a hazai pályán még veretlen ETO FC Győr a házon kívül nyeretlen újoncot, a Szentlőrincet fogadta. Mindkét csapat tíz emberrel fejezte be a meccset, amelynek utolsó percében még úgy tűnt, hogy az ETO egyenlíteni tud, de Torvund korábbi találatával a baranyaiak végül mind a három pontot hazavitték.

 

LABDARÚGÓ NB II
11. FORDULÓ

ETO FC GYŐR–SZENTLŐRINC 01(00)
Győr, ETO-park, 1300 néző. Vezette: Barna Gábor (Kulman Tamás, Mohos Milán)
ETO: Gundel-Takács–Kovács K., Lipták,Temesvári (Farkas B., 79.), Kerkez –Vashkeba (Kiss M., 68.), Bagi –Szimcso (Vankó, 79.), Berki, Májer (Vitális, 89.) –Vári (Forró, 68.). Vezetőedző: Csató Sándor
Szentlőrinc: Slakta –Czuczi (Nagy B., 30.), Havas, Keresztes, Forgács –Hleba, Nikics (Vajda R., 79.) –Siri, Frőhlich (Torvund, a szünetben), Kaproncai – Kondor (Dulló, 71.). Vezetőedző: Sluka Marián
Gólszerző:
Torvund (47.)
Kiállítása:
Kerkez (35.), ill. Hleba (63.)
MESTERMÉRLEG
Csató Sándor
: – Sajnálatos, hogy így alakult a mérkőzés vége. Jól kezdtük a meccset, volt három kapufánk, de sajnos nem sikerült gólt szereznünk. A fegyelmezett védekezés fellazítása volt a célunk. A kiállítás után át kellett alakítanunk a csapatunk szerkezetét, de a játékosaim az egész találkozón maximálisan odatették magukat. Sajnálom a fiúkat, mert a Békéscsaba elleni meccs után ez már a második ilyen mérkőzésünk volt.
Sluka Marián
: – Amire készültünk, az történt a pályán. Tudtuk, hogy a Győr masszív csapat, főleg a levegőben nagyon veszélyes. Az első húsz percben három kapufája is volt, de nekünk is adódott néhány helyzetünk, de ezek kimaradtak. A 30. perctől kiegyenlítettebb lett a játék. A második félidőben igyekeztünk a labdabirtoklásra helyezni a hangsúlyt. A fegyelmezett, agresszív védekezést, ami eddig hiányzott a játékunkból, ma sikerült megvalósítanunk, ennek köszönhetően vertünk meg egy nagyon erős csapatot. Hála Istennek, a sorstól visszakaptunk valamit azzal, hogy nem tudtak egyenlíteni.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzést az ETO kezdte jobban, a bal oldalon sorra alakította ki helyzeteit a győri együttes. Májer, majd Berki és Vári révén is gólhelyzetig jutott az ETO, de kapufánál közelebb nem jutottak. A félidő második felétől feljavult a vendégek védekezése, valamint a támadójátéka is: Gundel-Takácsnak is védenie kellett, nem is egyszer. Kerkez kiállítása érezhetően megfogta a győri csapatot, ám az első félidőben az eredmény nem változott.

A szünetben beállt a vendégekhez Torvund Alexander, aki alig kétpercnyi játék után vezetéshez juttatta a baranyai csapatot. Az ETO tíz emberrel is próbálkozott az egyenlítéssel, a gól után azonban még inkább a védekezésre koncentráló vendégek ellen ezt nem sikerült gyorsan megvalósítani. Akkor sem jött össze a győri gól, amikor már a vendégek is megfogyatkoztak – Hleba kiállítását követően.

Az ETO ugyan többet birtokolta a labdát, de nagyobb lehetőségekig nem jutott el. A cserék új színt tudtak hozni a hazaiak támadójátékába, ám Vankó lövésénél is résen volt Slakta Balázs, a vendégek kapusa. A hosszabbításban kapustámadás miatt Farkas gólját érvénytelenítette a játékvezető, nem kis indulatokat szítva.

PERCRŐL PERCRE

90+6. perc: Vége a meccsnek.

90+5. perc: Egy pillanatig sokan azt hitték, hogy egyenlített az ETO. Slakta kézből próbálja kirúgni a labdát a tizenhatos vonalánál, de belerúgja az előtte blokkolni próbáló győri játékosba, Farkas Balázs hátába. A labda a kapuban köt ki, azonban Kulman partjelző jelzésére gól helyett kifelé jár a szabadrúgás. A nagy kavarodásban egy piros lap is villan a győri kispad felé.

90+3. perc: Slakta ütközik a tizenhatoson belül egy csapattársával. Kifelé jár a szabadrúgás, ápolni kell a kapust, Csató Sándor pedig reklamálásért sárgát kap.

90+1. perc: Lipták közeli lövése egy védőn erejét veszti, így Slakta rá tud feküdni a labdára.

90. perc: Öt perc a ráadás.

89. perc: Májer helyére Vitális Milán áll be a hátralévő néhány percre.

88. perc: Vankó célozza meg középről, 17 méterről a jobb alsót, Slakta bravúrral szögletre üti a labdát.

86. perc: Vankó reklamálásért kap sárga lapot.

82. perc: Májer közelről kapu fölé fejeli a labdát. A kirúgással nem először késlekedő Slakta kap sárga lapot.

79. perc: Szimcsót Vankó Imre, Temesvárit pedig Farkas Balázs váltja. Nikic helyére Vajda Roland érkezik a vendégeknél.

71. perc: Kondort váltja Dulló Martin a vendégeknél.

68. perc: Vaskeba helyére Kiss Máté, Vári helyére pedig Forró Gyula érkezik az ETO-ban.

 

63. perc: Hleba ugrik neki Májernek a félpályánál. Ő is kiáll, mivel a második sárgát mutatja fel neki a játékvezető.

61. perc: Jobbról érkezik az újabb győri szabadrúgás. Valaki középen belecsúsztat, így Temesvári mellkasáról pattan a labda veszélyesen a jobb felső felé. A kapus véd, de egyébként is les miatt kifelé jár a szabadrúgás.

58. perc: Újabb győri szabadrúgás, ezúttal 20 méterről. Bagi jobb alsó felé tartó lövésére fekszik rá Slakta.

57. perc: Májer 28 méteres szabadrúgását öklözi ki Slakta a mezőnybe.

54. perc: Egy baloldali beadás után Temesvári és Slakta ütközik össze a levegőben az ötösön, Barna szabálytalanságot nem látott egyik fél részéről sem, a játékot viszont megállítja, mert ápolni kell a Szentlőrinc kapusát.

51. perc: Bagi próbálkozik 30-ról, a lapos, erős lövést biztosan védi Slakta.

47. perc: Vezet a Szentlőrinc!01. Kondor baloldali lapos beadását Torvund átveszi az ötösön, és egyből kapura fordulva középre lő.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés.

46. perc: Frőhlich helyére Torvund állt be a szünetben a vendégcsapatban.

45+1. perc: Hleba próbálja átemelni a bal szélről Gundel-Takácsot, de a győri kapus le tudja húzni a labdát a magasból. Ez az utolsó említésre méltó esemény az első félidőben.

45. perc: Egy perc a ráadás.

42. perc: Nikic is kap egy sárgát reklamálásért.

41. perc: Hleba most már nemcsak szóban, hanem sárga lap formájában is figyelmeztetést kap a játékvezetőtől.

35. perc: Silit rúgja fel a félpályánál Kerkez, a játékvezető előnyszabályt ítél. Lipták kipasszolja a labdát pár másodperccel később, hogy a szentlőrinci játékost ápolni lehessen, Barna játékvezető ekkor mutatja fel Kerkeznek a második sárga lapot, és utána a pirosat.

32. perc: Kerkez talpalásért sárgát kap.

30. perc: Cserél a Szentlőrinc: Czuczi helyére Nagy Barnabás áll be.

29. perc: Hleba kapura lövi a szabadrúgást a kaputól 30 méterről, Gundel-Takácsnak okoz gondot a védés.

24. perc: A szöglet után is védenie kell az ETO kapusának egy közeli lövést.

23. perc: Kondor kap labdát a leshatáron a bal oldalon, befelé tol egyet rajta, elfekteti a védőjét, majd a lövését Gundel-Takács védi.

18. perc: Újabb ETO-helyzet: a kapu torkából Berki elől sikerül tisztáznia a vendégek védelmének egy megpattanó lövés után.

17. perc: Lipták jobboldali beadása után a labda a másik szélen Májer elé kerül, aki egy csel után a felső lécet találja el.

14. perc: Szentlőrinci helyzet: mindjárt kettő is egymás után. Előbb Frőhlich bal alsó felé tartó fejesét kell védenie Gundel-Takácsnak, majd Sili közeli ismétlését.

6. perc: Újabb győri helyzet: Vári az ötösről fordul kapura, de a közel helyezkedő Slaktát találja el.

5. perc: Labdát szerez saját térfelén az ETO, a gyors kontra végén Berki kap labdát, majd 13 méterről, kissé balról a kapufát találja el.

3. perc: Májer balról cselezi be magát a tizenhatoson belülre, majd a bal alsó felé lő: az oldalhálót találja el. Slakta rajta volt a lövésen.

1. perc: A piros-feketében játszó vendégek kezdik a mérkőzést. Az ETO tiszta fehérben.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Kiderül, hogy a hazai pályán még veretlen ETO FC Győr megtartja-e veretlenségét a házon kívül még nyeretlen újonc, a Szentlőrinc ellen, amely nem sokkal a mérkőzés előtt a PMFC-től távozó Nikics Nemanjával erősített.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik