Priskint ünneplik a társak: az ő góljával nyert az ETO, és vágott vissza az őszi debreceni vereségéért  (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

 

LABDARÚGÓ NB II
26. FORDULÓ
WKW ETO FC GYŐR–DEBRECENI EAC 10 (1–0)
Győr, 
ETO Park, zárt kapuk mögött. Vezette: Dolnegó Bálint (Kiss Balázs, Ország Péter)
ETO FC GYŐR:
 Gundel-Takács – Kovács K, Lipták, Temesvári, Fejes – Egerszegi (Múcska, 79.), Kiss M. – Hanzli (Sipőcz, 71.; Vári, 91.), Berki (Vitális, a szünetben), Májer (Erdei M., 79.) – Priskin. Vezetőedző: Csató Sándor
DEAC: Tóth D. – Bényei B., Papp F., Orosz M. – Spitzmüller – Székely D., Sárosi (Nikitscher, 82.), ifj. Sándor T. (Nagy K., 72.), Kundrák (Nagy Z., 82.) – Bereczki D. (Kertész, 72.), Sidibe (Kiss B., 82.). Vezetőedző: Sándor Tamás
Gólszerző: Priskin (1–0) a 22. percben
MESTERMÉRLEG
Csató Sándor: – Játékunkra rányomta bélyegét az elmúlt hetek eredménytelensége. A DEAC fegyelmezetten játszott, nehéz volt megtörni. Ezúttal a győzelem volt a fontos, a játék remélhetőleg lesz még jobb is.
Sándor Tamás: – Kiegyenlített első félidőben kaptunk egy elkerülhető gólt, ami után túl sokat áldoztunk az eredményességért. Sajnos a szünet után már nem tudtunk újítani, és a cserék sem tettek hozzá a csapat játékához.

ÖSSZEFOGLALÓ

Mindkét csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, az első valamirevaló helyzetre a 11. percig kellett várni. A játékot inkább az ETO irányította a mérkőzés jelentős részében, a debreceniek előtt kevés lehetőség adódott. A vezetést, egyben a győzelmet jelentő gólt Priskin egy lesgyanús felívelés után szerezte meg. 10

A DEAC a 38. percben állt legközelebb a gólhoz, amikor Papp Ferenc nagy erejű szabadrúgását Gundel-Takácsnak kellett védenie. 

A szünetben beálló Vitális új lendületet adott a hazai csapatnak. A második félidő felénél előbb Egerszegi, aztán Kovács K. vétette el kevéssel a kaput, majd Vitális lőtte el a labdát éles szögből a kapu mellett. A rendes játékidő utolsó percében Priskin került közel ahhoz, hogy duplázni tudjon, de Tóth D. bravúros védése miatt maradt az eredmény.

Jól szállt be a meccsbe Sipőcz is a második félidő utolsó húsz percére, egy perccel később Vitálissal pazar összjátékot mutattak be, a meccset azonban nem a pályán fejezte be, mert a hosszabbításban sérülés miatt le kellett cserélni.

Az ETO a DEAC legyőzésével megszerezte idei második győzelmét, ezzel vissza is tudott vágni az őszi debreceni 3–2-es vereségért.

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek. 

90+2. perc: Vári áll be a sérültnek tűnő Sipőcz helyére.

90. perc: Három perc a ráadás. 

A fehérben játszó DEAC előtt nem sok lehetőség adódott a második félidőben (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

 

89. perc: Vitális szabadrúgása után Priskin fejel, a jobb alsó felé tartó labdát bravúrral védi Tóth D.

82. perc: Hármas csere a vendégeknél: Nikitscher, Nagy Z. és Kiss B.  érkezik Kundrák, Sidibe és Sárosi helyére.

A mérkőzésen inkább a mezőnyben folyt a játék, a kapuk ritkán voltak veszélyben (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

 

79. perc: Most az ETO cserél kettőt: Egerszegi helyére Múcska, Májer helyére pedig Erdei áll be. 

77. perc: Kertész iramodik meg a jobb oldalon, a beadásába két győri védő is beleveti magát, bedobásra sikerül tisztázni. 

Priskin Tamás a DEAC védői között  (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

 

75. perc: Vitális és Sipőcz remekül játszik össze többször is a pálya jobb oldalán, végül Vitális 13 méterrő lő, a labda a hosszú kapufa mellett elmegy. 

72. perc: Kettős csere a DEAC csapatában: Sándor T. helyére Nagy K., Bereczki helyére pedig Kertész. 

71. perc: Győri csere: Hanzli helyére Sipőcz áll be. 

68. perc: Utólag oszt ki egy sárgát Orosz Marcellnak a játékvezető, néhány perce rúgta fel Hanzit, de akkor előnyszabályt alkalmazott Dolnegó. 

A fehérben játszó DEAC vendégként még nem szerzett pontot a bajnokságban (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

 

66. perc: Kovács K. lő éles szögből, jobbról, azonban nem talál kaput. 

64. perc: Vitális szabadrúgása után Egerszegi csúsztatja a labdát kapu mellé. 

60. perc: Egerszegi kap sárga lapot. 

51. perc: Kiss M. jobboldali szöglete után Lipták fejel, a labda elszáll a kapu fölött. 

Zöld mezben Berki István. Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

 

46. perc: Folytatódik a mérkőzés. Vitális Milán állt be a szünetben Berki István helyére a hazai oldalon. 

45. perc: Hanzli és Májer összjátéka után utóbbi éles szögből próbálkozik lövéssel, de nem találja el a kaput. Vége az első félidőnek. 

38. perc: 23 méterről nagy erővel küldi kapura a szabadrúgást Papp Ferenc, Gundel-Takács kiüti a labdát, épp Sidibe elé, aki nem tud lőni. Felszabadítania nem sikerül a győri védelemnek, mert Spitzmüllerig jut csak a labda, aki 20-ról lő, Gundel-Takács ezt már magabiztosan fogja. 

A fehérben játszó DEAC ősszel nyerni tudott az ETO ellen. A győriek bíznak a visszavágásban (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

26. perc: Jobboldali DEAC-beadás után Székely lő 12 méterről, Lipták blokkolja a lövést.

23. perc: Priskin is kap egy sárgát, közvetlenül a kezdőrúgás után.  

22. perc: A játékvezető kioszt egy sárga lapot is a gól után a reklamáló Spitzmüllernek.

 

Priskin Tamás gólöröme. Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

  22. perc: Priskin góljával vezet az ETO.  Egerszegi ugratja ki Priskint, aki elsőre úgy tűnik, hogy lesen kapja a labdát, a játékvezetői csapat azonban nem így látja. Az ETO kapitánya átveszi a labdát, és egy csel után a tizenegyes pontról a kapuba lő. 1–0

17. perc: Bereczki beadásába lép bele Fejes.

11. perc: Egy nagy bedobás után Májer fordul kapura 11 méterről, a lapos és nem túl erős próbálkozást Tóth D. fogja meg.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés. A vendégcsapat, a DEAC fehérben, a hazai pályán játszó ETO zöldben. A győri csapat kezdi a mérkőzést.

 

A kezdőkörben a két csapatkapitány, fehérben Spitzmüller István, a DEAC, zöldben Priskin Tamás, az ETO színeiben (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Meglátjuk, mire jut az előző három bajnokiján nyeretlen ETO a tavaszi első győzelmét az előző körben megszerző DEAC ellen.