Megsemmisítő erejű Szpari-zakó Siófokon, simán nyert Szegeden a Vasas

Vágólapra másolva!
2019.11.06. 13:27
Hétközi fordulót rendeztek szerdán a labdarúgó NB II-ben. A 16. játéknap egyik rangadóján a Vasas 3–1-re győzött a Szeged-Csanád GA otthonában, a másikon az MTK egy góllal nyert Gyirmóton. A Csákvár hazai pályán csak döntetlent ért el a Tiszakécske ellen, míg a Budaörs Ajkán győzött. A Haladás három góllal verte meg a Vácot. A kora délutáni meccseken a Siófok megsemmisítő erejű, 6–1-es vereséget mért a Nyíregyházára, míg a Dorog 4–1-es zakóval küldte haza a Békéscsabát. Az ETO a hajrában mentett pontot a Soroksár vendégeként, míg a Szolnok otthon győzte le a Kazincbarcikát.
Hármat vágott a Vasas a Szeged-Csanád otthonában – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotók: Koncz György)
Hármat vágott a Vasas a Szeged-Csanád otthonában – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotók: Koncz György)

 

A labdarúgó NB II 16. fordulójának egyik rangadóján a Vasas 3–1-es győzelemmel távozott a Szeged-Csanád GA otthonából, a Szent Gellért Fórumból. A mérkőzésre 4850 néző volt kíváncsi – nem véletlen, hiszen a 30 évvel ezelőtti Szeged–Vasas osztályozó meccs miatt revansra vágytak a szegedi szurkolók. Nos, erre egyelőre még várni kell, mivel az angyalföldiek simán nyerték a szerdai találkozót. Szedlár Zoltán góljával már az első félidőben vezetést szereztek, majd a szünet után Birtalan Botond duplázott, a hazaiaknak a szegedi mezben 200. meccsét játszó Germán Tamás tizenegyesből szerzett gólja révén a hajrában csak a szépítésre futotta. A szegediek először kaptak ki új stadionjukban.

A forduló másik rangadóján az MTK 2–1-es győzelemmel távozott Gyirmótról. Lencse László korai gólját az első félidő végén Májer Milán remek szabadrúgásgóllal egyenlítette ki, de a szünet után Baki Ákos fejjel újra a kék-fehéreket juttatta vezetéshez. Baki azonban nem fejezhette be a meccset, mivel a 81. percben a második sárga lapja után kiállították, de a hátralévő időben már nem veszélyeztette semmi az MTK győzelmét. Michael Boris együttese sorozatban nyolcadszor nyert és átvette a vezetést a bajnokságban.

Tamás Nándor góljával a Csákvár sokáig vezetett a megbízott edző, Virágh Ferenc által irányított Tiszakécske ellen, de Deutsch László kiállítása miatt az utolsó fél órában emberhátrányban kellett küzdenie. Nem is bírta ki a végéit, Fabio a hajrában tizenegyesből egyenlített, a kécskeiek így értékes ponthoz jutottak, míg a Csákvárnak át kellett adnia a listavezető pozíciót az MTK-nak.


Értékes sikert aratott a Budaörs Ajkán, igaz, az első két budaörsi gólhoz komoly védelmi hibák is kellettek. A szünet előtt Csizmadia Zoltán fejesével az ajkaiak felzárkóztak egy gólra, de egy kontra után Kulcsár Tamás visszaállította a kétgólos különbséget. Oláh Bálint hajrábeli találata már csak a szépítéshez volt elegendő.

Sokáig jól tartotta magát a sereghajtó Vác Szombathelyen, a Haladás vendégeként, de a meccsen szinte végig támadó – és Gaál Bálint révén az első játékrészben tizenegyest is hibázó – szombathelyiek a 77. percben betaláltak. Ezt követően hét percen belül újabb két találatot vittek be, így végül sima győzelmet arattak.

A kora délutáni mérkőzésekről: megsemmisítő erejű, 6–1-s vereséget szenvedett a Nyíregyháza Siófokon. A Balaton-partiak az első félidő végén még csak egy góllal vezettek – Horváth Péter tizenegyesből talált be –, de a szünet után, Danilo Pejovics kiállítását követően beindult a siófoki henger. Hornyák Marcell öngólja után Magasföldi József fejjel, Horváth Péter, Szakály Dénes és Balogh Bence lábbal talált be, Talabér Attila négygólos hátránynál csak szépíteni tudott. Egyértelműen tragikus a Nyíregyháza közelmúltbeli szereplése, a csapat az előző hét bajnokijából hatot elveszített, s a Magyar Kupában 5–0-ra kikapott az NB III-as III. Kerületi TVE-től. A találkozó után lemondott Zoran Szpisljak nyíregyházi vezetőedző és távozik a klubtól. A Siófok öt nyeretlen bajnoki után győzött ismét és nem is akárhogyan!

A Dorog kiütéssel győzte le a Békéscsabát. Németh Szabolcs együttese az első félidő hajrájában három percen belül két gólt is szerzett, majd a második játékrész hajrájában két csereember, Mészáros Áron és Vígh Ádám is betalált. A csabaiak erejéből a ráadásban csak a szépítésre futotta, Pantovics Nikola lőtt a kapuba egy megismételt tizenegyesből. A Dorog utóbbi négy bajnokiját megnyerte.

Négy, egymás után elszenvedett otthoni vereség után végre pontot szerzett hazai környezetben a Soroksár. Sőt, akár a háromra is lett volna lehetősége, hiszen Lovrencsics Balázs gólját követően a szünet után a XXIII. kerületiek meg is fordították a találkozót. A hajrában azonban Gárdos András öngólja azt jelentette, hogy az ETO FC Győr kiegyenlítette a hátrányát, sőt, ezt követően a Soroksár tíz emberre fogyatkozott Huszák Tamás kiállítása miatt.

Fontos győzelmet aratott a Szolnok, amely két perc leforgása alatt szerzett két góllal verte meg hazai pályán a Kazincbarcikát.

NB II
16. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–VASAS 1–3 (0–1)
Szeged,
Szent Gellért Fórum, 4850 néző. Vezette: Berke Balázs (Albert István, Csatári Tibor)
SZEGED: Takács J. – Kárász, Moga, Deák I., Mohl – Jovanovic (Pongrácz, 61.), Germán, Oláh G., Varga Sz. (Bitó, 66.) – Gajdos (Andorka, a szünetben), Kóródi. Vezetőedző: Joao Janeiro
VASAS: Bősz – Terbe, Szivacski, Tóth B., Hajdú Á., Lakatos Cs. – Szatmári L., Kovács M. (Köböl, a szünetben), Hinora (Kleisz, 88.) – Balajti (Birtalan B., 41.), Szedlár. Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző: Szedlár (0–1) a 24., Birtalan B. (0–2) az 56., Birtalan B. (0–3) a 63., Germán (11-esből, 1–3) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Joao Janeiro: –
Ez a mérkőzés is bizonyította, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. A Vasas négy helyzetéből hármat értékesített, és összességében megérdemelt győzelmet aratott.
Szanyó Károly: – Minden elismerésem a csapat valamennyi tagjának, mert amit elterveztünk, maradéktalanul megvalósították. Győzelmünk nagyobb különbségű is lehetett volna. Mielőbb csatlakozni szeretnénk az élmezőnyhöz.

GYIRMÓT FC GYŐR–MTK BUDAPEST 1–2 (1–1)
Győr-Gyirmót,
Alcufer Stadion, 502 néző. Vezette: Bogár Gergő (Huszár Balázs, Kovács II Gábor)
GYIRMÓT: Rusák – Villám, Hudák D., Lipták, Zeke – Vass Á. – Májer M., Vogyicska, Lázár P. (Nagy P., 73.), Herjeczki (Heffler N., 61.) – Szarka (Szabó L., 77.). Vezetőedző: Csertői Aurél
MTK: Somodi – Katona M., Baki, Varju, Deutsch B. – Cseke, Mezei – Vass P. (Kanta J., 83.), Palincsár, Szatmári I. (Kata, 83.) – Lencse. Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Lencse (0–1) a 29., Májer M. (1–1) a 42., Baki (1–2) a 48. percben
Kiállítva: Baki (második sárga lap után) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél:
– Jó mérkőzés lehetett volna számunkra, ha pontot vagy pontokat szerzünk, de nem így történt. Az első játékrészben jól játszottunk, de nem fordítottuk az előnyünkre. Amelyik csapat kevesebbet hibázott, győzött.
Michael Boris: – Voltak nehézségeink a védelem összetételében, de sikerült megoldanunk. Mivel pontokat akartunk szerezni, speciálisan többet kellett nyújtaniuk játékosaimnak. Jól használtuk ki a helyzeteinket, s emberhátrányban sem nőtt fölénk a hazai csapat.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–TISZAKÉCSKEI LC 1–1 (1–0)
Csákvár,
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 400 néző. Vezette: Gaál Ákos (Király Zsolt, Kulman Tamás)
CSÁKVÁR: Markek – Csató M., Albert I. (Nándori, 59.), Tányéros Á. – Tamás N., Kocsis B. (Kiprich D., 73.), Mészáros D. (Farkas A., 64.), Madarász M., Deutsch L. – Skribek, Baracskai. Vezetőedző: Visinka Ede
TISZAKÉCSKE: Molnár M. – Erdélyi B., Preklet, Ludánszki B., Fabio – Kocsis G., Durso (Gréczi G., 76.), Szuhodovszki (Szabó D., 87.), Tölgyesi, Kirchner – Puskás Z. (Kovács Z., 73.). Megbízott edző: Virágh Ferenc
Gólszerző: Tamás N. (1–0) a 10., Fabio (11-esből, 1–1) a 85. percben
Kiállítva: Deutsch L. (második sárga lap után) a 61. percben
MESTERMÉRLEG
Visinka Ede:
– Sajnálom, hogy a felelőtlen kiállítás miatt létszámhátrányba kerültünk, mert a harcias Tiszakécske ránk jött, és a végén megérdemelten szerzett pontot.
Virágh Ferenc: – Nagyon jó csapat a Csákvár, örülök, hogy mentálisan felnőttünk a szintjére. Játékosaim nagyon odatették magukat, s ez most pontot eredményezett.

SZOMBATHELYI HALADÁS–VÁC FC 3–0 (0–0)
Szombathely, 1000
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Mohos Balázs, Mayer Gábor)
HALADÁS: Gyurján M. – Habovda, Jagodics M., Németh Milán, Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Nyári (Szekér Á., a szünetben) – Gaál B. (Tóth-Gábor, 66.), Novák Cs., Medgyesi Z. (Tóth M., 84.). Megbízott edző: Desits Szilárd
VÁC: Halasi – Szűcs K., Dulló, Hajnal T., Juhász Gy. – Zámbó (Filipovics, 79.) – Magos (Géringer L., a szünetben), Katona M., Lefler, Bartos (Szalánszki, 65.) – Pölöskei P. Vezetőedző: Burzi Attila
Gólszerző: Szekér Á. (1–0) a 77., Tóth-Gábor (2–0) a 82., Kiss B. (3–0) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Desits Szilárd:
– Minden játékosom a megbeszélteknek megfelelően maradéktalanul végrehajtotta feladatát. Az első félidőben még akadozott a játékunk, de a másodikban már sikerült végrehajtanunk, amit elterveztünk.
Burzi Attila: – A Haladás jobban akarta a győzelmet. Hetven percig jól védekeztünk, de utána érthetetlenül összeroppantunk. A támadásokban nagyon keveset nyújtottunk.

FC AJKA–BUDAÖRSI SC 2–3 (1–2)
Ajka,
Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Oláh Gábor (Kiss Balázs, Sinkovicz Dániel)
AJKA: Berla – Kovács N., Görgényi, Kenderes, Csemer – Heffler T. – Soltész D. (Nagy I., 38.), Csizmadia Z., Stoiacovici (Oláh L., 38.), Lengyel B. (Horváth P., 69.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly
BUDAÖRS: Szabó Balázs – Marques-Airosa (Menyhárt, 64.), Kékesi, Fényes – Stieber A. (Forgács A., 58.), Zsidai, Molnár Cs., Medgyes Sz. – Kulcsár T. (Végh G., 82.), Halmai Á., Szabó Bálint. Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Halmai Á. (0–1) a 24., Molnár Cs. (0–2) a 34., Csizmadia Z. (1–2) a 40., Kulcsár T. (1–3) a 71., Oláh L. (2–3) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Kis Károly:
– A hazai mérlegünk ezúttal sem javult, a budaörsi játékosok többször is átjátszottak minket. Most ilyen passzban vagyunk.
Bognár György: – Időnként jól futballoztunk, de sajnos voltak olyan periódusok, amikor a hazaiak játszottak veszélyesebben. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, remélem, ebből erőt meríthetünk.

BFC SIÓFOK–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 6–1 (1–0)
Siófok, 200
néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Becséri Gergely, Rózsa Dávid)
SIÓFOK: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Bora, Jánvári – Horváth A. (Németh J., 65.), Réti P. – Horváth P., Szakály D., György (Bencze, a szünetben) – Magasföldi (Balogh B., 55.). Vezetőedző: Gál István
NYÍREGYHÁZA: Jova – Talabér, Fodor F., Pejovics, Csilus Á. – Svedyuk, Végső, Kártik (Szekszárdi, 68.), Starosta (Motkó, 37.) – Tóth B. (Ötvös, 53.), Hornyák. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Horváth P. (11-esből, 1–0) a 17., Hornyák (öngól, 2–0) a 47., Magasföldi (3–0) az 55., Horváth P. (4–0) a 65., Talabér (4–1) a 69., Szakály D. (11-esből, 5–1) a 73., Balogh B. (6–1) a 91. percben
Kiállítva: Pejovics (a játékvezető megsértéséért) a 46. percben
MESTERMÉRLEG
Gál István:
– Tudtam, hogy egyszer a támadójátékunkban minden összejön. Az emberelőny ellenére ekkora különbséggel is teljesen megérdemelt a győzelmünk.
Zoran Szpisljak: – Az első félidőben három góllal kellett volna vezetnünk, de egyik helyzetet sem használtuk ki. A második játékrészben egy butaság miatt emberhátrányba kerültünk, és onnan kezdve el is veszítettük a mérkőzést.

DOROGI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 4–1 (2–0)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 400 néző. Vezette: Szőts Gergely (Kis Zoltán, Legeza László)
DOROG: Mursits – Nyíri V., Dlusztus, Berkó, Forró – Földi B., Takács P., Albert Á., Papp M. (Girsik, 83.) – Délczeg (Mészáros Á., 59.), Paudits (Vígh Á., 80.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Nagy S., Farkas M., Mészáros M. – Szalai D., Bidzilya, Hursán (Ilyés T., 81.), Babinyecz, Gréczi M. – Kovács Á. (Pantovics, a szünetben), Olasz D. (Tóth D., 22.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Délczeg (1–0) a 36., Paudits (2–0) a 38., Mészáros Á. (3–0) a 78., Vígh Á. (4–0) a 86., Pantovics (11-esből, 4–1) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– A szerzett gólok száma is mutatja, hetek óta jó formában futballozunk. Bár ezúttal inkább a küzdés és a brusztolás dominált, megérdemelten nyertünk.
Schindler Szabolcs: – Az egyik csapat kíméletlenül kihasználta lehetőségeit, a másik pedig nem. Minden héten élet-halál mérkőzéseket játszunk.

SOROKSÁR SC–ETO FC GYŐR 2–2 (0–1)
Budapest,
Haraszti út, Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Vezette: Lovas László (Medovarszki János, Bornemissza Norbert)
SOROKSÁR: Varga Á. – Gárdos, Takács Zs., Gyömbér, Pászka – Huszák – Derekas (Farkas B., 67.), Misic (Orosz M., a szünetben) – Csernik, Pölöskey (Pál A., 83.), Korozmán K. Vezetőedző: Lipcsei Péter
GYŐR: Rengel – Bagi, Vukaszovics, Gengeliczki, Kalmár O. (Múcska, 83.) – Vaskeba – Borbély (Kovács K., 59.) – Simon M., Kun B., Andrics – Lovrencsics B. (Horváth Z., 59.). Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Lovrencsics B. (0–1) a 19., Huszák (1–1) az 52., Orosz M. (2–1) a 73., Gárdos (öngól, 2–2) a 88. percben
Kiállítva: Huszák (második sárga lap után) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:
– A döntetlen ellenére ezt a fajta hozzáállást el tudom fogadni. Kettő-egy után eldönthettük volna a mérkőzést, de jött egy játékvezetői tévedés, amikor egy beadást követően kapusunkat két kézzel kilökték a labda alól, majd gólt kaptunk.
Boér Gábor: – Nehéz eldönteni, hogy nyertünk egy pontot vagy veszítettünk kettőt. Az első félidőt jó felfogásban, időnként jól játszva hoztuk le. A második félidő elején volt esélyünk, hogy növeljük előnyünket, de elkerülhető gólokat kaptunk.

SZOLNOKI MÁV FC–KAZINCBARCIKAI SC 2–0 (0–0)
Szolnok,
Tiszaligeti Stadion, 500 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Tőkés Róbert, Szilágyi Norbert)
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Papp Sz., Kovács O., Szabó R. – Szabó P., Berdó, Tisza K., Földi M., Kotula (Kurdics, 92.) – Rokszin (Simon A., 85.), Vólent (Annus, 68.). Vezetőedző: Csábi József
KAZINCBARCIKA: Fila – Heil, Fótyik, Farkas A. – Iszák, Krausz, Oltean, Lakatos M. (Géringer T., a szünetben) – Ádám F. (Lukács R., 53.), Berki I. (Kercsó, 74.), Oldal. Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Tisza K. (1–0) a 60., Vólent (2–0) a 61. percben
MESTERMÉRLEG
Csábi József:
– Kicsit tartottam a mérkőzéstől, és ez meg is látszott az első félidőben mutatott teljesítményünkön. A második játékrészben viszont talán a játék összes elemében felülmúltuk ellenfelünket, büszke vagyok a csapatomra.
Gálhidi György: – Csapatomra nem tudok jót mondani, szégyen ez a teljesítmény, és erre nem lehet mentség, hogy volt négy-öt hiányzónk. Nehéz menetelésen vagyunk túl, látszódott is a fáradtság a játékosokon. Ki kell tisztítani a fejeket.

Szabadnapos: Budafok

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 14 10 3 1 37–18 +19 33
2. FC Csákvár 14 10 1 3 25–19 +6 31
3. Gyirmót FC Győr 15 9 2 4 23–12 +11 29
4. Budafoki MTE 14 9 1 4 29–16 +13 28
5. BFC Siófok 14 7 5 2 26–14 +12 26
6. ETO FC Győr 15 6 5 4 21–17 +4 23
7. Dorogi FC 14 7 1 6 21–18 +3 22
8. Vasas FC 14 6 3 5 27–22 +5 21
9. Szeged-Csanád Grosics 14 5 4 5 21–18 +3 19
10. Szolnoki MÁV FC 14 5 3 6 15–19 –4 18
11. Kazincbarcika 15 4 6 5 18–19 –1 18
12. FC Ajka 14 4 3 7 26–28 –2 15
13. Budaörs 14 4 3 7 16–22 –6 15
14. Békéscsaba Előre 14 4 3 7 14–22 –8 15
15. Tiszakécske VSE 14 4 3 7 14–24 –10 15
16. Soroksár SC 14 4 3 7 16–27 –11 15
17. Szombathelyi Haladás 15 3 6 6 19–23 –4 15
18. Nyíregyháza Spartacus FC 14 4 1 9 20–28 –8 13
19. Vác FC 14 1 2 11 8–30 –22 5
20. Balmazújváros* 0 0–0 0 0
*a Balmazújvárost kizárták
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik