NB II: életbe lép az opció, marad a rutinos védő Szegeden

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.30. 08:56
null
Vári Barnabás (balra) marad Szegeden (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Szeged-Csanád GA klubvezetősége úgy döntött, hogy a Vári Barnabással tavaly megkötött szerződésben szereplő egyéves opciót lehívja, így a következő idényben is a szegedieknél játszik a 34 éves védő – számolt be róla a klub honlapja.



Tavaly nyáron Győrből érkezett a Szegedhez Vári Barnabás, de nem a legszerencsésebben alakult az első szegedi éve. A felkészülési mérkőzéseken rendszeresen játszott a rutinos védő, ám a Tiszasziget elleni utolsó edzőmeccsen súlyos sérülést szenvedett, így az őszi szezont szinte teljes egészében kezelésekkel és rehabilitációval töltötte. A téli alapozásnál a koronavírus szólt közbe a felkészülésébe, akkor sem tudott zavartalanul az edzésekkel foglalkozni. Az elmúlt hetekben már egyre több lehetőséget kapott a csapatban, Diósgyőrben először játszott kezdőként és rögtön gólt is szerzett. A klubvezetőség úgy döntött, hogy a tavaly megkötött szerződésében szereplő egyéves opciót lehívja, így jövőre is a Szegedben játszik a 34 éves védő.

A legrosszabbkor sérültem meg nyáron – mondta a klubhonlapnak Vári. – Mire visszatérhettem a teljes értékű munkához, addigra kialakult és jól működött a csapat, így érthetően nem nyúltak hozzá az edzők. Télen újra a legrosszabbkor, az alapozás alatt kaptam el a koronavírust, ezért a kispadon kezdtem ezt a fél évet is. Az utóbbi fordulókban lehetőséget kaptam és úgy érzem, nem is ment rosszul a játék. Nem én vagyok a legfiatalabb játékos, ugyanakkor sikerült bebizonyítanom, hogy lehet rám számítani. Remek körülmények között sokra hivatott, nagyszerű közösséget alkotó csapatban játszhatok, így örülök, hogy maradok Szegeden.”

Vári Barnabás a 2021–22-es kiírásban eddig 6 bajnokin és egy kupameccsen lépett pályára a csapatban és egy gólt szerzett.

A bajnokság 4. helyén álló Szeged-Csanád GA az NB II 35. fordulójában vasárnap 17 órától a Szolnokot fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik