NB II: egy visszatérő a DVTK első nyári igazolása – hivatalos

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 12:04
null
Hornyák Marcell a DVTK első nyári igazolása (Fotó: dvtk.eu)
A labdarúgó NB I-től búcsúzó Diósgyőri VTK a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Hornyák Marcell személyében megvan a klub első nyári igazolása.

 

A 27 éves támadó a Nyíregyháza házi gólkirálya volt az elmúlt években, s bár a klub szerette volna megtartani, végül nem született megállapodás. Hornyák számára nem lesz ismeretlen a DVTK, hiszen a diósgyőriek utánpótlásában nevelkedett (kétszer játszott a felnőttcsapatban a Ligakupában).

„Hihetetlenül nagy öröm számomra, hogy újra a DVTK játékosa lehetek, hiszen mindenki tudja, hogy diósgyőri nevelésű labdarúgó vagyok – mondta Hornyák Marcell. – Amikor meghallottam, hogy a DVTK ismét le szeretne igazolni, alig hittem el. Most viszont, hogy itt vagyok a csodálatos DVTK Stadionban, és látom a DVTK Edzőközpontot, egyre inkább tudatosul bennem, hogy mi történik velem. Természetesen mindent meg fogok tenni a klubért, hogy minél hamarabb visszatérjünk az első osztályba.”

„A nyári átigazolás politikánk egyik fő irányaként olyan játékosokat igazolunk vissza Diósgyőrbe, akik korábban már pályára léptek a DVTK címeres mezében, vagy a régió szülötteként tudják, mit jelent ezt a mezt viselni – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Hornyák Marcell az első labdarúgó, aki megfelel ezeknek a kritériumoknak. A klub utánpótlásában játszva megtapasztalta, milyen érzés, amikor a DVTK első csapata feljut az első osztályba, most pedig ő maga is sokat tehet azért, hogy átélje ugyanezt. Sok sikert kívánok neki ehhez! Az eddigi felnőttkarrierje során bizonyította, hogy gólerős támadó, biztos vagyok benne, hogy hazatérve is hasonlóan eredményes lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik